Ζελένσκι: Να μην επιτραπεί στη Ρωσία να ανασυνταχθεί ζήτησε από την Ευρώπη

Προειδοποίηση στους Ευρωπαίους ηγέτες πως δεν πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να ανασυντάξει τις δυνάμεις της απηύθυνε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας, η Μόσχα προχωρεί σε σχεδιασμούς στοχοποίησης και άλλων περιοχών.

Η αναφορά Ζελένσκι έγινε κατά την παρέμβαση του στην εναρκτήρια ολομέλεια των ηγετών που συμμετέχουν στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στη Γρανάδα, κατά την οποία υπογράμμισε και πάλι την ανάγκη για ενίσχυση της αεράμυνας της χώρας ειδικά εν όψει του χειμώνα.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Χάρκοβο, το οποίο βρίσκεται μόλις 40 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Ρωσία, απόσταση που όπως είπε καλύπτεται σε μόλις 30 λεπτά από τους S-300 που χρησιμοποιεί η Μόσχα. Όπως είπε, λόγω των επιθέσεων έχουν καταστραφεί και αρκετά σχολεία, οδηγώντας τα παιδιά στην τηλεκπαίδευση. Όμως, πρόσφατα, συνέχισε, βρέθηκε λύση καθώς τα σχολεία άρχισαν να κάνουν μαθήματα στους σταθμούς του μετρό.

Αυτό, τόνισε, σημαίνει να είσαι γείτονας με τη Ρωσία, και αφορά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς η ρωσική προπαγάνδα δείχνει την πιθανότητα και άλλων στόχων.

Σύμφωνα με τον κ. Ζελένσκι, η Ρωσία εξετάζει διάφορα επικίνδυνα σενάρια σε περίπτωση που υπάρξει ανακωχή, ώστε μέχρι το 2028 το Κρεμλίνο να αποκαταστήσει τις δυνατότητες που έχει αναλώσει μέχρι στιγμής ώστε να μπορεί να χτυπήσει νέους στόχους όπως τις χώρες της Βαλτικής και άλλες περιοχές.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος παρέπεμψε σε πληροφορίες από τις Ουκρανικές υπηρεσίς ασφάλειας, και επεσήμανε πως ο πιο επικίνδυνος εχθρός είναι αυτός που είναι έτοιμος να προσαρμοστεί και να προχωρήσει.

Οι χώρες στα σύνορα με τη Ρωσία χρειάζονται οικονομική στήριξη και εγγυήσεις, ώστε η Ρωσία να μην μπει στον πειρασμό, σημείωσε, προσθέτοντας πως ο μόνος τρόπος να εξουδετερωθεί η απειλή από τον επιτιθέμενο είναι η ήττα του.

Έκανε ακόμα εκτενή αναφορά στον ρόλο των ΗΠΑ και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως παρά τις δυσκολίες, η βοήθεια προς την Ουκρανία είναι δεδομένη και έχει την στήριξη όλου του πολιτικού συστήματος και από τα δύο κόμματα.

Ο κ. Ζελένσκι ανέφερε ακόμα πως ο κάθε ένας από τους ηγέτες εκπροσωπεί την Ευρώπη παρά τις διαφορετικές απόψεις, και πως το ότι όλοι είμαστε Ευρωπαίοι δεν είναι μόνο θέμα γεωγραφίας αλλά και ηθικής και ιστορίας, και μιας ενότητας που δεν πρέπει να αποδυναμωθεί.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Παγκόσμιος συναγερμός για την επίθεση στο Ισραήλ-Οι συνέπειες του χτυπήματος και ο φόβος της επόμενης ημέρας
Συναγερμός στη Σουηδία-Πυροβολισμοί κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία
Πώς θα απαντήσει το Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν-Γιατί δεν ήθελε να αιφνιδιάσει η Τεχεράνη
Προς Νοέμβριο προσανατολίζεται το Ευρωκοινοβούλιο για ακροάσεις νέων Επιτρόπων
Ο χάρτης με τα πυραυλικά χτυπήματα του Ιράν στο Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της επίθεσης στο Ισραήλ-Πύραυλοι στον ουρανό του Τελ Αβίβ
Συναγερμός στο Τελ Αβίβ για τρομοκρατική επίθεση-Οκτώ νεκροί και επτά τραυματίες
Το Ισραήλ πιστεύει ότι πρόλαβε σχέδιο εισβολής της Χεζμπολάχ με κωδική ονομασία «Κατακτήστε τη Γαλιλαία»
Τουλάχιστον 23 νεκροί σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε σχολικό λεωφορείο στην Ταϊλάνδη
Συναγερμός στη Ζυρίχη-Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε παιδικό σταθμό και τραυμάτισε τρία παιδιά