Βγήκε μπροστά ο Οδυσσέας, απάντησε στην αρχιτέκτονα για το κτίριο της ΝΥ-«Δεν είπαμε για το σχέδιο»

Την δική του απάντηση στην επιστολή που έλαβε, από την αρχιτέκτονα που ανέλαβε το σχεδιασμό του νέου κτιρίου της Νομικής Υπηρεσίας, έδωσε από τη Βουλή ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος επεσήμανε πως δεν έγινε οποιαδήποτε αναφορά στο σχέδιο, αλλά στις ανέσεις που ζητήθηκαν να υπάρχουν στο εσωτερικό.

Στη διάρκεια της συζήτησης της Επιτροπής Ελέγχου, κατά την οποία συζητήθηκε η έκθεση της Ελεγκτικής για τις δημόσιες συμβάσεις, μετά από μία αναφορά της βουλεύτριας του ΑΚΕΛ, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, για την επιστολή που έλαβε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης από την αρχιτέκτονα Ελένη Παττίχη, ο Γενικός Ελεγκτής σημείωσε πως η δική τους τοποθέτηση αφορά στο γεγονός ότι το κτίριο της Νομικής Υπηρεσίας είναι ένα κτίριο που θα υλοποιηθεί, με τη μέθοδο μελέτης-κατασκευής.

«Βγήκαν τα δημόσια έργα με διαγωνισμό και επιλέχθηκε αρχιτέκτονας και σχεδίασε το εξωτερικό και κάποια βασικά εσωτερικά. Δεν έκατσε να δει τα εσωτερικά. Εκείνο είναι το κτιριολογικό πρόγραμμα των δημοσίων έργων και της Νομικής Υπηρεσίας. Εμείς δεν είπαμε ότι είναι κακό το σχέδιό της. Ζητήσαμε από τα δημόσια έργα να μας δώσουν την αλληλογραφία και ποιος σκέφτηκε τις ανέσεις. Η Νομική Υπηρεσία είπε ότι είναι από τα δημόσια έργα που τας σκέφτηκε όλα, εμείς ζητήσαμε την αλληλογραφία».

Ο κ. Μιχαηλίδης πρόσθεσε πως στην ανακοίνωση της αρχιτέκτονος γίνεται αναφορά και για τα έργα στον Άγιο Λάζαρο και το Κυπριακό Μουσείο. «Αν και είναι δειγματοληπτικά που βλέπει η Υπηρεσία μας τα έγγραφα των δημόσιων συμβάσεων, τυχαία είπαμε και για τον Άγιο Λάζαρο ότι υπάρχει πρόβλημα και για το Κυπριακό Μουσείο, ότι θα έπρεπε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και έγινε καταγγελία στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς».

Την αλληλογραφία ανάμεσα σε Νομική Υπηρεσία και Δημόσια Έργα ζήτησε να λάβει γραπτώς και η Επιτροπή Ελέγχου.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Κατευθύνεται προς τον υδατοφράκτη Άλασσας η φωτιά-Ζημιές σε κτηνοτροφικά υποστατικά
Παράνομη επίσκεψη Βούλγαρου Ευρωβουλευτή στα κατεχόμενα
Αδιέξοδο στις συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα-Η Χαμάς αποχωρεί χωρίς συμφωνία από το Κάιρο
Απουσιάζει από την οικία της στη Λάρνακα 44χρονη (pic)
Ξεκάθαρος ο Αλέξανδρος Κληρίδης: Θάνατος αργός με ασθένεια στη Φυλακή, συνιστά απάνθρωπη μεταχείριση
Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα απάτης με κρυπτονομίσματα-Συνελήφθη ένα πρόσωπο στη Λάρνακα
Τρεις συλλήψεις για 20 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στην Πάφο
Απεβίωσε άλλος ένας κρατούμενος των Κεντρικών Φυλακών-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά δεν τα κατάφερε
ΒΙΝΤΕΟ: Πλησιάζουν τη βιομηχανική περιοχή οι φλόγες στη Λεμεσό-Οδηγίες για εκκένωση, ανάκληση προσωπικού
Οι έντεκα λόγοι που οι μοναχοί ζητούν ακύρωση της διαδικασίας της Ανακριτικής Επιτροπής