«Απάντησε» στην αυτορρύθμιση των Εισαγγελέων με δημοσιοποίηση απολαβών του ο Οδυσσέας

Τις απολαβές του δημοσιοποίησε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, στον απόηχο της γνωστοποίησης προς τη Βουλή, ότι ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, δεν θα δημοσιοποιούν τα δικά τους στοιχεία για να αποφύγουν «κακόπιστα αναληθή σχόλια».

Σε ανάρτηση της, η Ελεγκτική Υπηρεσία, υπενθύμισε την πρακτική που ακολουθείται από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, λέγοντας ότι, πέραν της δήλωσης πόθεν έσχες, που διά νόμου δημοσιεύεται, ο Γενικός Ελεγκτής δημοσιεύει αυτοβούλως, σε ετήσια βάση, πλήρη στοιχεία εισοδημάτων και παραπέμπει σε σχετικό σύνδεσμο, όπου υπάρχουν αναρτημένες οι απολαβές του Γενικού Ελεγκτή από το 2017.

«Η Ελεγκτική Υπηρεσία τάσσεται σαφώς υπέρ της διαφάνειας σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία και απολαβές κρατικών αξιωματούχων», τόνισε, σε μια αναφορά που μπορεί να ερμηνευθεί ως έμμεση απάντηση στην επιστολή του Σάββα Αγγελίδη προς τη Βουλή, στην οποία ενημερώνει πως αποφασίστηκε πως ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας θα προχωρήσουν με αυτορρύθμιση του πόθεν έσχες τους και δεν θα δημοσιοποιούν τα σχετικά στοιχεία. Επικαλέστηκαν, μάλιστα, την αρχή της αναλογικότητας, το δημόσιο συμφέρον και την προστασία της αξιοπρέπειας της Νομικής Υπηρεσίας για την απόφασή τους αυτή.

Επιπλέον, οι Εισαγγελείς αποφάσισαν ότι δεν θα δημοσιοποιούν τα στοιχεία αυτά, γιατί κάτι τέτοιο δεν θα εξυπηρετούσε τη διαφάνεια, αλλά αντίθετα θα τους εξέθετε. Προφανώς και ο Γενικός Ελεγκτής, αν και ο ίδιος ανεξάρτητος αξιωματούχος, υιοθετεί εντελώς διαφορετική προσέγγιση, γι’ αυτό δίνει στη δημοσιότητα επιπλέον στοιχεία για τον εαυτό του. Δεδομένης της αντιπαράθεσης που μαίνεται μεταξύ των δύο πλευρών, δεν θεωρείται καθόλου τυχαία η επιλογή να γίνει η ανάρτηση λίγες ώρες μετά την επιστολή της Νομικής Υπηρεσίας στη Βουλή.

Για την ιστορία, σύμφωνα με την σύνοψη που δημοσιοποίησε για το 2022, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης είχε έσοδα 125.208,01 ευρώ που σχετίζονται με την επαγγελματική του δραστηριότητα και άλλα 3.840 από ενοίκια. Κατέβαλε σε αποκοπές ή εισφορές 20.412,95 ευρώ και στον Φόρο Εισοδήματος 23.641,12 ευρώ.

ελεγκτης

Δειτε Επισης

Μέτρα για αντιμετώπιση αδήλωτης εργασίας και Τουρκοκύπριους συζητά το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα
ΒΙΝΤΕΟ: Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό-Ζημιές σε υποστατικά και γεωργικές καλλιέργειες
Καταδίκασε κάθε είδους επιθετική ενέργεια κατά χώρων λατρείας η Σούπερμαν
ΒΙΝΤΕΟ: Κατευθύνεται προς τον υδατοφράκτη Άλασσας η φωτιά-Ζημιές σε κτηνοτροφικά υποστατικά
Παράνομη επίσκεψη Βούλγαρου Ευρωβουλευτή στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Προστατεύεται η βιομηχανική περιοχή από τις φλόγες στη Λεμεσό-Δύσκολη η προσβασιμότητα στα ενεργά μέτωπα
Κυπριακό, ΕΕ, Ουκρανία και Μεσανατολικό στο επίκεντρο συνάντησης ΥΠΕΞ Κύπρου-Σλοβακίας
Ραουνά: Οι Ευρωεκλογές ευκαιρία για να είμαστε μέρος διαμόρφωσης πολιτικών
«Στέλεχος του ΕΛΑΜ εισέρχεται διερχόμενος ανθρώπινη ασπίδα που χαιρετά ναζιστικά»-Επιστολή ΑΚΕΛ στον Δαμιανό
Αδιέξοδο στις συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα-Η Χαμάς αποχωρεί χωρίς συμφωνία από το Κάιρο