Αναβλήθηκε η συνεδρίαση στη Βουλή για τον ΟΑΥ-Ζήτησε προθεσμία δεκαπέντε ημερών για να δώσει απαντήσεις

Χρονοδιάγραμμα δεκαπέντε ημερών ζήτησε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, Ευθύμιο Δίπλαρο, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ώστε να καταστεί δυνατόν να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν, τόσο από τους παρευρισκόμενους, όσο και από βουλευτές στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής, όπου συζητήθηκε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός του Οργανισμού.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, ενημερώθηκε καθυστερημένα από τον ΟΑΥ, με αποτέλεσμα η σημερινή συνεδρίαση να ακυρωθεί, αφού δεν υπήρξαν θέματα τα οποία θα μπορούσαν να τεθούν άμεσα προς συζήτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΑΥ, αναμένεται αρχικά να απαντήσει γραπτώς στα ερωτήματα και στη συνέχεια θα κληθεί να δώσει τις σχετικές απαντήσεις και ενώπιον της Επιτροπής, σε συνεδρίαση που θα προγραμματιστεί το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως, πέραν από τα ερωτήματα των παρευρισκομένων της τελευταίας συνεδρίασης, ο ΟΑΥ καλείται να απαντήσει σε σειρά τουλάχιστον δέκα γραπτών ερωτημάτων που κατατέθηκαν από τα μέλη του Δημοκρατικού Συναγερμού. Συγκεκριμένα τα μέλη του κόμματος, μεταξύ άλλων, ζήτησαν όπως τους επεξηγηθεί ο τρόπος υπολογισμού των «Εγγυημένων Μονάδων» για τα υφιστάμενα Νοσηλευτήρια και ο τρόπος υπολογισμού για τα «Νέο-εισερχόμενα Νοσηλευτήρια» με βάση την Μεθοδολογία που πέρασε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ.

Παράλληλα τα μέλη του ΔΗΣΥ, ζητούν αναλυτικά από τον Οργανισμό τα στοιχεία των Μονάδων και των «Εγγυημένων Μονάδων» που έχει παράξει κάθε νοσοκομείο ανά έτος συμμετοχής του στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ). Επίσης, ζητούν όπως τους παρουσιαστούν οι συμφωνίες που έγιναν για τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) ιδιωτικών κλινικών, αλλά και να εξηγηθούν οι διαφορές που προκύπτουν στην κοστολόγηση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) με τα ΤΑΕΠ που μπήκαν ή θα μπουν στο ΓεΣΥ. Για το ζήτημα των ΤΑΕΠ, παραθέτουν άλλο ένα ερώτημα που αφορά τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψιν για υπογραφή συμβάσεων λειτουργίας των ΤΑΕΠ εντός του ΓεΣΥ που θα εξυπηρετούνται μόνο ασθενείς από ορισμένες ειδικότητες και γιατί δεν έχουν καθοριστεί ποιοτικά κριτήρια ως προς την αναγκαία στελέχωση.

Την ίδια ώρα, θέτουν προς τον ΟΑΥ ερώτημα για το αν έχει ληφθεί υπόψιν η κάλυψη των αναγκών και φυσιοθεραπευτών για κατ΄ οίκον νοσηλείες λόγω των αυξημένων ενδονοσοκομειακών περιστατικών που καταγράφονται, ενώ τέλος θέλουν να γνωρίζουν εάν ο Οργανισμός έχει κάποιο πλάνο για ανάπτυξη κέντρων αποκατάστασης και αποθεραπείας ή ακόμη και χρηματοδότησης ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ασθενών που παραμένουν καιρό στα νοσηλευτήρια και που ξεπέρασαν τις έξι επισκέψεις που καλύπτει το ΓεΣΥ.

Τα δέκα περίπου ερωτήματα που έθεσαν γραπτώς στον Οργανισμό τα μέλη του ΔΗΣΥ, όπως και οι ερωτήσεις που σημειώθηκαν από εκπροσώπους κομμάτων και συμμετεχόντων στην τελευταία συνεδρίαση, τα οποία καταγράφηκαν από τον ΟΑΥ, αναμένεται να απαντηθούν σύντομα ώστε η συζήτηση που αφορά τον Οργανισμό, να ολοκληρωθεί.

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Μεγάλη η συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού-Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Αγίας Νάπας
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Φλαούνες, πασκιές, κόκκινα αυγά-Τα έθιμα του Πάσχα που αναβιώνουν ξανά
Με εκδηλώσεις και πορείες τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά η Κύπρος
Δεν υποχωρεί η σκόνη, βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα