«Όχι» Δικαστηρίου σε Αστυνομία για ανανέωση της κράτησης των υπόπτων για το θανατηφόρο στη Λεμεσό

Ελεύθεροι αφέθηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, τα δύο πρόσωπα που κρατούνταν σε σχέση με την υπόθεση θανάτου 29χρονου Σέρβου, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στη Λεμεσό, παρά το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησής τους.

Για την υπόθεση, στη βάση συγκεκριμένης μαρτυρίας, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 34χρονου Ελληνοκύπριου και 39χρονου Ελλαδίτη που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο, των οποίων το διάταγμα κράτησης εξέπνευσε σήμερα. Οι δύο φέρονται να είναι τα πρόσωπα που διαπληκτίστηκαν με τον 29χρονο, πριν αυτός εισέλθει στον δρόμο, ενώ σε βάρος τους η Αστυνομία διερευνά και υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Οι δύο οδηγήθηκαν εκ νέου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, για ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους, με τους δικηγόρους τους, Λοϊζο Νεοφύτου και Αλέξανδρο Σαουρή να φέρουν ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Νεοφύτου, έθεσε και το θέμα της αναγκαιότητας της κράτησης, υποδεικνύοντας πως στην συγκριμένη υπόθεση αυτό δεν υφίσταται.

Ενώπιον του Δικαστηρίου κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας μέλος της Αστυνομίας ως προς τους λόγους που ζητά την ανανέωση του διατάγματος κράτησης, ο οποίος στη συνέχεια αντεξετάστηκε από τους συνήγορους υπεράσπισης.

Το Δικαστήριο, αφού άκουσε όλες τις πλευρές, κατέληξε πως η μαρτυρία που κατατέθηκε ενώπιον του ήταν ασαφής και ο μάρτυρας δεν ήταν σαφής, για να καταλήξει πως δεν πείστηκε από την μαρτυρία ότι θα πρέπει να ανανεώσει το διάταγμα κράτησης των υπόπτων για να διεκπεραιωθεί το υπόλοιπο ανακριτικό έργο, ενώ συμφώνησε με τη θέση δικηγόρου για τη μη αναγκαιότητα της κράτησης.

Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο αποφάσισε ο 34χρονος και ο 39χρονος, να αφεθούν ελεύθεροι.

Σημειώνεται πως κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, η Αστυνομία απέσυρε τη μια εκ των τριών κατηγοριών που αντιμετωπίζουν οι δύο. Συγκεκριμένα αφαιρέθηκε η κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ενώ παρέμειναν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της αλόγιστης και απερίσκεπτης πράξης.

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με την Αστυνομία ο 29χρονος που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, φαίνεται να εισήλθε πεζός στον δρόμο, πριν τη διάβαση που υπάρχει λίγα μέτρα από το σημείο όπου παρασύρθηκε. Μαρτυρίες έδειξαν πως ο νεαρός βρισκόταν σε μπυραρία και φαίνεται να προηγήθηκε διαπληκτισμός, με τον 29χρονο να φεύγει από την μπυραρία και να εισέρχεται στον δρόμο.

Όταν εισήλθε στον δρόμο χτυπήθηκε από όχημα το οποίο οδηγούσε 29χρονος, ο οποίος σημειώνεται πως δεν τελεί υπό σύλληψη για την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Τα ιατροδικαστικά ευρήματα για τον θάνατο του 29χρονου που παρασύρθηκε από όχημα

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε εκκλησία και προσπαθεί να πυροβολήσει ιερέα
Δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δεκαοκτώ μέλη έστειλε στην Κύπρο η Ιορδανία
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Στην Κύπρο αποστολή από την Ιορδανία για ενίσχυση των πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης
Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Χαμάς-Επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Ράφα
Χειροπέδες σε άλλους δύο για το «Δημητρούι»-Ο ένας κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας ανήμερα του Πάσχα-Έφυγαν με διαφορά τρία χρόνια μάνα και γιος
Με νομοσχέδιο εντάσσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία ο Ερντογάν-Αντιδρά η αντιπολίτευση
Μαύρο Πάσχα, νεκρός ο 30χρονος Ευτύχιος-Μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με όχημα
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ