37 ώρες, δύο συμβόλαια θανάτου-Κοινοί παρονομαστές, πολλά ερωτήματα

Μερικές ώρες διαφορά και με στόχους δύο γνωστά πρόσωπα που θεωρούνται δυνατά ο κάθε ένας στην επαρχία του. Την ώρα που η Αστυνομία βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού, λόγω της δολοφονίας του Θανάση Καλογερόπουλου, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τα ίχνη των δολοφόνων του, μια δεύτερη απόπειρα δολοφονίας, κατά του Αλέξη Μαυρομιχάλη έρχεται για να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση.

9

6

Ο Θανάσης Καλογερόπουλος, δολοφονήθηκε το πρωί της Δευτέρας, σε χώρο στάθμευσης στον παραλιακό της Λεμεσού, στο ύψος του Αγίου Τύχωνα, όπου συνήθιζε να πηγαίνει για κολύμπι και περπάτημα κάθε πρωί. Οι δράστες, αφού έφραξαν την είσοδο του χώρου στάθμευσης με το όχημα που χρησιμοποίησαν για τη δολοφονία, άνοιξαν πυρ εναντίον του, ο ένας με πιστόλι και ο άλλος με καλάσνικοφ, πυροβολώντας περισσότερες από δέκα φορές, κάτι που επιβεβαιώνει πως τον ήθελαν πάση θυσία νεκρό, χωρίς μάλιστα να υπολογίζουν πως στον χώρο βρισκόταν αρκετός κόσμος.

4

2

Η απόπειρα φόνου κατά του Αλέξη Μαυρομιχάλη, έγινε 37 ώρες μετά, λίγο μετά τις εννέα το βράδυ της Τρίτης, με τον δράστη να τον πυροβολεί, ενώ ο Μαυρομιχάλης βρισκόταν εντός του διαμερίσματος του στον δεύτερο όροφο. Το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή ο Αλέξης Μαυρομιχάλης πυροβολήθηκε ενώ ήταν εντός της οικίας του, παραπέμπει όπως και στην υπόθεση Καλογερόπουλου σε αδίστακτους, επαγγελματίες και ψυχρούς εκτελεστές, που εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως όλα δείχνουν, ο επίδοξος δολοφόνος του Μαυρομιχάλη, ήταν ελεύθερος σκοπευτής, που χρησιμοποίησε παρακείμενη πολυκατοικία, ή πυροβόλησε από μεγάλη απόσταση, από το έδαφος.

5

7

Άλλωστε και στα δύο χτυπήματα, διαπιστώνεται πως οι δράστες λειτουργούσαν στη βάση καλοσχεδιασμένου και μελετημένου σχεδίου, το οποίο έχει και κοινά στοιχεία, αφού και τα δύο οχήματα που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο μετακίνησης των δραστών βρέθηκαν καμένα, σε μια προσπάθεια να εξαφανίσουν τεκμήρια.

1

καρ

Τα δύο χτυπήματα των τελευταίων ημερών σήμαναν συναγερμό, όχι μόνο στην Αστυνομία, αλλά και σε άλλα πρόσωπα, με την Αστυνομία να καλείται να εξιχνιάσει τα δύο εγκλήματα.

φ5

φ3

Δειτε Επισης

Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η πλωτή προβλήτα που θα μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα
Επίσημη επίσκεψη YΠΕΞ Σλοβακίας στην Κύπρο-To περιεχόμενο της συνάντησης με Κόμπο
Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι
Κατήγγειλε σωματική επίθεση από τον Δήμαρχο ο Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ-Έδωσε στοιχεία στις Αρχές
Επιστήμονες ανακάλυψαν τεράστιο «ωκεανό» που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια της Γης
Ορκίστηκε για την πέμπτη θητεία του ο Πούτιν-Ηχηρή η απουσία ευρωπαίων αντιπροσώπων
Δεκάχρονος μαθητής ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών
Έχασε τρία δάχτυλα από το δεξί του χέρι ο 14χρονος που ακρωτηριάστηκε από κροτίδα στα Χανιά
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για τη συμπλοκή στη Λευκωσία-Εντοπίστηκαν δύο όπλα