Εμπλοκή Γνωμοδοτικού για το διορισμό του ΔΣ Αγγλικής Σχολής ζητούν οι γονείς

Την εμπλοκή του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου στη διαδικασία για τον διορισμό των νέων μελών του ΔΣ της Αγγλικής Σχολής ζητά με επείγουσα επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων της Αγγλικής Σχολής (ESPGA).

Όπως αναφέρεται στην επιστολή διαχρονικά, οι διορισμοί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αγγλικής Σχολής (ΔΣ) από το εκάστοτε Υπουργικό Συμβούλιο, όπως γίνονταν, συχνά παρουσίαζαν τις γνωστές παθογένειες στους διορισμούς, με δυστυχώς όλα τα σοβαρά προβλήματα που αυτό συνεπάγεται.

Ως εκ τούτου, προστίθεται στην επιστολή, και ενόψει του ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει τώρα την ευθύνη διορισμού επίσης των νέων μελών του ΔΣ της Αγγλικής Σχολής, «εκ μέρους του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων της Αγγλικής Σχολής (ESPGA), απευθυνόμαστε σε σας με τη θερμή παράκληση όπως μεριμνήσετε άμεσα ώστε για πρώτη φορά οι διορισμοί αυτοί από το Υπουργικό Συμβούλιο προκύψουν επίσης μέσα από μια ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος και μέσα από αξιοκρατικές, διαφανείς διαδικασίες, με την εμπλοκή του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου».

Σημειώνεται ότι στόχος είναι να παταχθούν τα φαινόμενα του παρελθόντος, με τον διορισμό ικανών, συνεργάσιμων, υπεύθυνων, αξιόπιστων, προσοντούχων και κατάλληλων μελών στο ΔΣ της Αγγλικής Σχολής.

Αναφέρεται ακόμη ότι ως γονείς παιδιών τα οποία εκπαιδεύονται και αναμένουν να μεγαλώσουν και να ζήσουν σε μια καλύτερη κοινωνία στην Κύπρο, απαλλαγμένη από τις παθογένειες του παρελθόντος που τόσο στοίχισαν, εκφράζεται η πεποίθηση ότι επιβάλλεται να δίδεται στα παιδιά άμεσα το καλό παράδειγμα και από την κυβέρνηση το μήνυμα της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στους διορισμούς των μελών και στο ΔΣ του σχολείου τους, για το καλώς νοούμενο συμφέρον όλων στην Αγγλική Σχολή και του μέλλοντός της.

«Αναμένουμε την άμεση θετική ανταπόκρισή σας, ως η δέσμευση στο πρόγραμμα διακυβέρνησής σας, για το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας, της Αγγλικής Σχολής και του τόπου μας», καταλήγει η επιστολή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 1 εκ. ευρώ
Σε Ε/κ ανήκει γη «πανεπιστημίου» που προορίζεται για ξενοδοχείο με καζίνο
Παραδοχή Χριστοδουλίδη-«Δεν κάναμε αρκετά για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό»
Έλιωσε τα θερμόμετρα ο Ιούνιος-Κατέγραψε ρεκόρ με έως και 5,7 βαθμούς ψηλότερη μέση θερμοκρασία
Με στόχο να ακούσει τους νέους, η Κυβέρνηση εγκαινιάζει την πλατφόρμα ΕΚΦΡΑCY
Χάλασε ο… θερμοστάτης του καιρού-Από τις καταιγίδες στον καύσωνα, κίτρινη προειδοποίηση από Μετεωρολογική
Αναμένουν γραπτώς τις θέσεις ΟΚΥπΥ για ωρομίσθιο προσωπικό οι συντεχνίες και αποφασίζουν για απεργία
Έντονη δυσαρέσκεια Επ. Εμπορίου-Κάνει λόγο για παραποίηση αλήθειας για το πλαφόν στο νερό
Υπ. Γεωργίας: Η ΚΑΠ πρέπει να έχει στόχο δίκαιο εισόδημα για παραγωγούς
Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή η πρώτη γενιά του προσφυγικού πληθυσμού έχει σχεδόν εξαλειφθεί