Κλειστά την Τετάρτη τα ΚΕΠ λόγω της απεργίας των χαμηλόμισθων υπαλλήλων

Λόγω της στάσης εργασίας που ανακοινώθηκε από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Χαμηλόμισθων Δημοσίων Υπαλλήλων της Κλίμακας Α2-Α5-Α7, την Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Λευκωσίας 1 στην Έγκωμη, Λευκωσίας 2 στη Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ’, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου, Πάφου, Κολοσσίου, Πελενδρίου και Πόλης Χρυσοχούς θα είναι κλειστά για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι τα ραντεβού που είναι διευθετημένα για την 1η Νοεμβρίου θα προγραμματιστούν εκ νέου από τα ΚΕΠ σε συνεννόηση με τους πολίτες και τα ΚΕΠ θα επαναλειτουργήσουν κανονικά από τις 2/11/2023.

Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού εκφράζει εκ των προτέρων τις απολογίες του για οποιαδήποτε ταλαιπωρία που προκαλείται στο κοινό λόγω της στάσης εργασίας.

Στο μεταξύ, η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ) θα συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση των χαμηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων των κλιμάκων Α2-5-7, που διοργανώνεται αύριο Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023, από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Χαμηλόμισθων Δημοσίων Υπαλλήλων, και καλεί το σύνολο των επηρεαζόμενων δημοσίων υπαλλήλων όπως συμμετάσχουν μαζικά.

Σε ανακοίνωση της, η ΑΣΔΥΚ, απευθύνεται εκ νέου προς την Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη και την καλεί όπως εξετάσει με θετικό πνεύμα την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των χιλιάδων χαμηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων.

Η Συντεχνία θεωρεί ότι το αίτημα των χαμηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων είναι απόλυτα «τεκμηριωμένο» και ακριβώς για αυτό τον λόγο, σημειώνει, είχε υποβάλει στο Υπουργείο Οικονομικών πρόταση για αποκατάσταση της μισθοδοτικής απώλειας που έχουν υποστεί οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι.

Με δύο επιστολές προς το Υπουργείο Οικονομικών (ημερ. 25.11.2021 και 2.5.2022), κατέθεσε το αίτημα για αναβάθμιση των εργαζομένων αυτών των κλιμάκων, σημειώνοντας ότι λόγω της πενταετούς παγοποίησης των ετήσιων προσαυξήσεων, οι υπάλληλοι έχουν απωλέσει σημαντικό μέρος των απολαβών τους, που ποτέ δεν θα λάβουν αναδρομικά.

Δυστυχώς, σημειώνει, το Υπουργείο Οικονομικών απέρριψε το αίτημα, χωρίς οποιαδήποτε διαβούλευση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για την υπόθεση Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες