Καθημερινή αποφόρτιση 300 οχημάτων λόγω Pame Express-«Πέραν των αρχικών προσδοκιών»

Η κυβέρνηση χαιρέτισε με ικανοποίηση την προσθήκη επιπρόσθετης διαδρομής του Pame Express από τις 30 Οκτωβρίου, σημειώνοντας πως από την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά περίπου 23.000 μετακινήσεις.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ανέφερε, την Τρίτη, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Προεδρικό πως το Pame Express, η πιλοτική εφαρμογή του οποίου εγκαινιάστηκε στις 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιεί περίπου 700 μετακινήσεις την ημέρα με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν τουλάχιστον την αποφόρτιση καθημερινά 300 ιδιωτικών οχημάτων από τον συγκεκριμένο άξονα.

«Με την πληρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας σε μέσο όρο να αγγίζει το υψηλό ποσοστό του 25% ενώ τις ώρες αιχμής τα λεωφορεία είναι υπερπλήρη. Ειδικά στα πρώτα τρία δρομολόγια της ημέρας, τα λεωφορεία είναι υπερπλήρη και αυτό επαναλαμβάνεται ξανά από τις 14:00 έως τις 17:00, οπότε επιστρέφει ο κόσμος», ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Σημείωσε πως από την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά περίπου 23.000 μετακινήσεις μέσω πέντε υπερσύγχρονων λεωφορείων κατάλληλων για μεταφορά ατόμων με τροχοκάθισμα και με παροχή δωρεάν χώρων στάθμευσης.

«Η επιτυχία του Pame Express είναι πέραν των αρχικών προσδοκιών μας και αυτό αποδεικνύει την αποδοτικότητα των μέτρων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού μέσα από την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς», κατέληξε ο κ. Λετυμπιώτης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανοιχτά τα μονοπάτια του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους
Παρουσίασε τις δράσεις του ο Παλατές-«Εντός Μαρτίου η πλατφόρμα η Φωνή του Πολίτη»
Βροχές στο μενού του καιρού-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Στο κενό οι καταγγελίες καταναλωτών κατά επιχειρήσεων-Τιμωρίες με προειδοποιήσεις αντί πρόστιμα
Πρόσω ολοταχώς η ρύθμιση σύμβασης για τους ντελιβεράδες-«Να γίνει ένα ελκυστικό επάγγελμα για όλους»
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν ένα εκατομμύριο ευρώ
Επ. Περιβάλλοντος: Προτεραιότητα η ανάπτυξη υπαίθρου
Τελέστηκε η κηδεία του «Καδή» της ΕΟΚΑ, Ανδρέα Στυλιανού
Κηδεύτηκε ο Μιχαλάκης Γεωργίου Κυπριανού, ακόμη ένας ήρωας της τουρκικής εισβολής
Ένας στους τρεις Κύπριους είναι υπέρβαρος-Ετοιμάζεται σχέδιο αντιμετώπισης παιδικής παχυσαρκίας