HORECA - Gastronomia Expo 2023: Οι διαγωνισμοί Γαστρονομίας σάς περιμένουν

Η HORECA - Gastronomia Expo 2023, η μεγαλύτερη B2B έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών σχετικά με τον εξοπλισμό και την τροφοδοσία επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία, καθώς και στον χώρο της μαζικής εστίασης στην Κύπρο, έρχεται τον Νοέμβριο. Για άλλη μια χρονιά το γεγονός, με διοργανωτή τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου και συντονιστή την IMH, θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη επαγγελματική Έκθεση για την Επισιτιστική και Τουριστική Βιομηχανία.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου 2023, στους χώρους της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία και σκοπό έχει να φέρει τους επαγγελματίες του Κλάδου σε άμεση επαφή με εταιρείες οι οποίες καλύπτουν το σύνολο του φάσματος προϊόντων και υπηρεσιών, σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό και την τροφοδοσία ξενοδοχειακών μονάδων και χώρων μαζικής εστίασης.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης θα διεξαχθούν πολυάριθμες εκδηλώσεις καθώς οι επισκέπτες θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς με τη συμμετοχή επαγγελματικών ομάδων μαγείρων, σε Street Food, καθώς και σε εκδηλώσεις γευσιγνωσίας κρασιού-wine tasting, κυπριακών παραδοσιακών προϊόντων κ.α.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος κύκλος ζωντανών διαγωνισμών όπου σχολεία που δήλωσαν τη συμμετοχή τους θα ετοιμάσουν νόστιμες ιταλικές συνταγές και όχι μόνο.

Την επόμενη μέρα, οι διαγωνισμοί συνεχίζονται με τους συμμετέχοντες να μαγειρεύουν ορεκτικά και επιδόρπια και να ετοιμάζουν ευφάνταστα platter.

Την τρίτη μέρα διαγωνισμών οι επίδοξοι σεφ θα φτιάξουν street food και κυπριακούς μεζέδες μεταξύ πολλών άλλων δοκιμασιών. Παράλληλα, θα διεξάγονται static classes.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα συνεχιστούν τα static classes ταυτόχρονα με ζωντανούς διαγωνισμούς που θα δώσουν την ευκαιρία στους πιο ικανούς να… ξεχωρίσουν.

Τεράστιο είναι στο μεταξύ το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν εταιρείες από όλη την Κύπρο για συμμετοχή τους στο HORECA-Gastronomia Expo. Πέραν των 70 εταιρειών έχουν ήδη δηλώσει το παρών τους. Το απόλυτο trade show της χρονιάς αναμένεται να συγκεντρώσει τους κορυφαίους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία και τη μαζική εστίαση.

Telecoms Partner: Cyta Business

Υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού

Υποστηρικτές: Παγκύπριος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ), Σύνδεσμος Ζαχαροπλαστών Κύπρου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Οινοχόων και το Cyprus Housekeepers Association.

Επίσημος Χορηγός του Παγκύπριου Διαγωνισμού Μαγειρικής: Υφυπουργείο Τουρισμού.

Δειτε Επισης

Διοργανώνεται στην Κύπρο η Υπουργική Σύνοδος MED9 για την Ενέργεια
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση Συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid – Cyprus Dog Shelter
Καλός ύπνος: Παρουσιάζουμε τα έξι βήματα για να τον κατακτήσετε
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024 Δεξιότητες... Η Δύναμή σου!
Ευρωπαϊκή διάκριση για τη θεματική διαδρομή Αφροδίτη στην κοινότητα Ίνειας
Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus