Εμφανίστηκε στην θανατική ανάκριση του Θανάση ο Σταυριανός-Ζήτησε συμμετοχή, έντονη αντίδραση οικογένειας

Επανήρχισε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, η θανατική ανάκριση για τις συνθήκες θανάτου του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, ο οποίος μετά από την τιτάνια μάχη της οικογένειας του για την αλήθεια, αποδείχθηκε πως δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε όπως επέμενε η Αστυνομία όλα αυτά τα χρόνια, με το έγκλημα ωστόσο να συγκαλύπτεται.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα, ανέφερε πως θα πρέπει να ξεκαθαριστεί από ποιο σημείο θα αρχίσει η διαδικασία, δηλαδή εάν θα συνεχιστεί από το σημείο που διακόπηκε από το 2021 ή από την αρχή.

Ωστόσο, τόσο η πλευρά της Δημοκρατίας, όσο και η πλευρά της οικογένειας, που εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Λουκή Λουκαϊδη, συμφώνησαν να συνεχιστεί από το σημείο που είχε διακοπή, με την Εισαγγελία να αναφέρει πως στη συνέχεια θα μελετήσουν για το ποιοι μάρτυρες θα κλητεύσουν να καταθέσουν.

Σε αυτό το σημείο, με αυστηρό ύφος, η δικαστής υπέδειξε στην εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας, πως «αυτή η υπόθεση θα ολοκληρωθεί τάχιστα. Από την επόμενη εβδομάδα, μέρα παρά μέρα. Τα θέματα που έθεσα ήταν απλά. Ζήτησα τις θέσεις σας για να δω πόσους μάρτυρες θα έχουμε».

Ακολούθως, το Δικαστήριο ζήτησε από την Εισαγγελία να απαντήσει ως προς ποιους μάρτυρες θα κλητεύσει, με την εκπρόσωπο της Δημοκρατίας να αναφέρει πως «ως συνήθως αυτό φαίνεται στην πορεία. Για παράδειγμα η έκθεση του κ. Καριόλου μπορεί να τεθεί ως τεκμήριο., Είχα στο μυαλό μου ότι η άλλη πλευρά θα πει στην πορεία ποιοι θα κλητευθούν».

Από πλευράς οικογένειας, ο κ. Λουκαϊδης εισηγήθηκε να κατατεθούν οι μαρτυρίες των εμπειρογνωμόνων για να παρουσιαστούν στο Δικαστήριο, ενώ η Εισαγγελία ανέφερε πως στην επόμενη ακροαματική διαδικασία θα κλητευθεί μάρτυρας από την Αστυνομία, ώστε να καταθέσει το σύνολο του μαρτυρικού υλικού.

Παράλληλα, ο δικηγόρος της οικογένειας ενημέρωσε το Δικαστήριο πως θα κλητεύσει δύο μάρτυρες, οι οποίοι είναι οι εμπειρογνώμονες που ετοίμασαν έκθεση.

Ζήτημα με Σταυριανό

Το δεύτερο ζήτημα που έθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου η Εισαγγελία, είναι ότι εμφανίζεται επισήμως ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός με δικηγόρο, ζητώντας να συμμετάσχει στη διαδικασία ως ενδιαφερόμενο μέρος. Υπενθυμίζεται πως το πόρισμα του Μάτσα-Αλεξόπουλου, που διαπίστωσαν πως ο άτυχος Θανάσης δολοφονήθηκε, καταλόγισε ποινικές ευθύνες σε τρία πρώην στελέχη της Αστυνομίας, καθώς και στον εν λόγω ιατροδικαστή.

Το Δικαστήριο, απευθυνόμενο στον δικηγόρο του ιατροδικαστή, ρώτησε ποιο ακριβώς είναι το αίτημα, με τον ίδιο να απαντά πως επιθυμούν να είναι ενδιαφερόμενο μέρος, ενώ ζήτησαν το μαρτυρικό υλικό και χρόνο για να το μελετήσουν.

Ωστόσο το Δικαστήριο επιφύλαξε την απόφαση του σε σχέση με τον ρόλο του ιατροδικαστή, την οποία θα ανακοινώσει στις 10 Νοεμβρίου. «Θα ξεκαθαρίσουμε πώς θα συμμετέχει. Αν κριθεί ότι θα είναι ενδιαφερόμενο μέρος θα δώσω οδηγίες να του δοθεί το μαρτυρικό υλικό και ξεκινάμε την επόμενη εβδομάδα».

Από πλευράς της η Εισαγγελία, θέλησε να σημειώσει στο Δικαστήριο πως «πλην του ότι είναι μάρτυρας, υπάρχει το πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου που τον θεωρεί συνεργό στη διάπραξη κάποιων αδικημάτων. Ο κ. Σταυριανός έχει το δικαίωμα να εμφανίζεται στη διαδικασία».

Ωστόσο, από την πλευρά της οικογένειας εκφράστηκε διαφωνία, με τον κ. Λουκαϊδη να αναφέρει πως «ο Σταυριανός θα ψευδορκίσει και η Γενική Εισαγγελία θέλει να τον καλέσει να πει ψέματα. Δεν δέχομαι να είναι ενδιαφερόμενο μέρος». Δεύτερη δικηγόρος από πλευράς οικογένειας, πρόσθεσε πως «δεν είναι δυνατό να εξετάσουμε μάρτυρες όπως τον Σταυριανό που έχει ήδη καταθέσει δύο φορές. Δεν χρειάζεται να εμφανιστεί και να καταθέσει κάτι περισσότερο».

Το Δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του στις 10 Νοεμβρίου.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας