Χαμός για το αμφιλεγόμενο σιντριβάνι που στοίχισε 1,8 εκατ. ευρώ στη Βιέννη (pics)

Αίσθηση έχουν προκαλέσει στα social media οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τα πρόσφατα εγκαίνια ενός σιντριβανιού στη Βιέννη, που δημιουργήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών από την κατασκευή πρώτου μεγάλου αγωγού τροφοδοσίας με νερό της πόλης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Heute, το σιντριβάνι WirWasser αποτελείται από 33 φιγούρες, έχει διάμετρο 7,5 μέτρων και στοίχισε στον δήμο της Βιέννης 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό είναι χαμηλότερο από τον προϋπολογισμό των 2,1 εκατομμυρίων που είχε εγκριθεί αρχικά για το συγκεκριμένο έργο.

Στα εγκαίνια του σιντριβανιού που πραγματοποιήθηκαν πριν από μία εβδομάδα περίπου έδωσαν το παρών ο Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν και ο δήμαρχος της Βιέννης, Μίκαελ Λούντβιγκ. Στην ομιλία του ο Βαν ντερ Μπέλεν αναφέρθηκε στη σημασία του εκσυγχρονισμού του συστήματος υδροδότησης της πόλης πριν από 150 χρόνια, που βελτίωσε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και περιόρισε την εξάπλωση ασθενειών όπως η χολέρα.

Το σιντριβάνι-γλυπτό, το οποίο αποτελεί δημιουργία μελών της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Gelatin, είχε ήδη προκαλέσει αντιδράσεις πριν την κατασκευή του, αφού μερίδα των πολιτών της Βιέννης θεωρούσαν ότι πρόκειται για ένα έργο πολυτελείας και ότι ο δήμος έχει σημαντικότερες ανάγκες για τις οποίες θα μπορούσαν να διατεθούν αυτά τα χρήματα. Μετά τα εγκαίνια, ωστόσο, τα πυρά των επικριτών του έργου στρέφονται κυρίως στην εμφάνισή του σιντριβανιού.

Σχολιαστές στα social media το χαρακτηρίζουν αποκρουστικό, γελοίο, ενώ δεν λείπουν και οι συγκρίσεις με άλλα μεγαλοπρεπή μπαρόκ και μεσαιωνικά σιντριβάνια.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Φοιτήτρια γλίτωσε για μόλις δέκα λεπτά από την πτήση της Air India-«Με έσωσε η κίνηση στους δρόμους»
Βίντεο 3D του κτιρίου που χτύπησαν δημοσίευσαν οι IDF-«Η μεγαλύτερη εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου»
Ηρεμία στο Ισραήλ παρά την αναμονή για αντίποινα από το Ιράν-Πώς αξιολογούν την επίθεση οι πολίτες
Κλείνουν όλες οι ισραηλινές πρεσβείες παγκοσμίως-Καλούνται οι πολίτες να μην επιδεικνύουν εβραϊκά σύμβολα
Ασφαλείς οι ασθενείς και συνοδοί τους που βρίσκονται στο Ισραήλ-Συνεχής επικοινωνία Δαμιανού με πρεσβεία
Κατέθεσαν στην Αστυνομία στοιχεία για 33 εταιρείες που συνδέονται με σφετερισμό Ε/κ περιουσιών οι Οικολόγοι
Σοβαρό πλήγμα στην ιρανική ηγεσία-Αναφορές για τουλάχιστον 20 νεκρούς ανώτατους Ιρανούς διοικητές
Αναμένεται απότομη αύξηση τιμών καυσίμων τις επόμενες μέρες λόγω της επίθεσης του Ισραήλ
Ο επιζών της συντριβής περιγράφει πώς το αεροπλάνο κόπηκε στα δύο-«Είδα ανθρώπους να πεθαίνουν μπροστά μου»
Βολές Μάτσα σε Εισαγγελία για υπόθεση Θανάση-«Διορίζουν ποινικούς ανακριτές, για να δικαιολογηθούν»