Παντού και πουθενά οι έρευνες για τη δολοφονία Καλογερόπουλου-Φόβοι για αντίποινα

Σε βάρος των διωκτικών Αρχών λειτουργεί ο χρόνος που περνάει, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, σε σχέση με τις έρευνες για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας του 55χρονου Θανάση Καλογερόπουλου, σε βάρος του οποίου υπογράφηκε συμβόλαιο θανάτου, που εκτελέστηκε το πρωί της Δευτέρας στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, μπροστά στα έντρομα μάτια πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γάζωσαν τον Καλογερόπουλο οι εκτελεστές-Μεγάλος αριθμός σφαιρών, τραύματα και στο κεφάλι

Μια δολοφονία που μπορεί να αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ωστόσο σε ότι αφορά το ερώτημα ποιοι και το γιατί, είναι κάτι που θα πρέπει να το απαντήσουν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, οι έρευνες των οποίων αυτή τη στιγμή στρέφονται παντού αλλά ταυτόχρονα και πουθενά. Και αυτό διότι, ο Θανάσης Καλογερόπουλος, που θεωρείτο ένα από τα «δυνατά» πρόσωπα της Λεμεσού, λόγω των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, είχε εχθρούς και ανοιχτά μέτωπα, ωστόσο φαίνεται να μην ήταν τέτοια που προκαλούσαν ιδιαίτερη ανησυχία στο θέμα. Συμπέρασμα το οποίο μπορεί να εξαχθεί από το γεγονός ότι το θύμα διακινείτο χωρίς ασφάλεια, ενώ το πρωί της Δευτέρας πήγε όπως συνήθιζε κάθε μέρα, για περπάτημα ή κολύμπι, στο παραλιακό μέτωπο.

Οι δράστες, οι οποίοι φαίνεται να γνώριζαν την καθημερινή διαδρομή του, του έστησαν καρτέρι και αφού το θύμα στάθμευσε το όχημα του, μόλις μερικά λεπτά στη συνέχεια, αυτοί απέκοψαν την είσοδο του πάρκινγκ με το δικό τους όχημα. Στη συνέχεια, οι δύο κουκουλοφόροι, χωρίς να υπολογίζουν τίποτα και κανένα, κατέβηκαν από το όχημα, πλησίασαν το θύμα και άνοιξαν πυρ εναντίον του, γαζώνοντας τον στην κυριολεξία.

Κάτι που προκύπτει από την αυτοψία που διενήργησαν η επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα, και ο ιατροδικαστής Ορθόδοξος Ορθοδόξου, οι οποίοι διέκριναν μεγάλο αριθμό σφαιρών, οι οποίες τον έπληξαν σε διάφορα μέρη του σώματος του, μεταξύ αυτών και στην κεφαλή.

Στη συνέχεια οι δράστες εγκατέλειψαν την σκηνή, με το όχημα τους, το οποίο όπως διαπιστώθηκε ήταν κλοπιμαίο, να εντοπίζεται φλεγόμενο την Γερμασόγεια, ενώ εντός αυτού, εντοπίστηκαν καμένα τα όπλα, με τους εκτελεστές να σβήνουν με αυτό τον τρόπο τα ίχνη τους.

Η δολοφονία Καλογερόπουλου, σήμανε συναγερμό στις Αρχές, αφενός λόγω των συνθηκών κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε το φονικό, και αφετέρου, γιατί το στρατόπεδο του θύματος, ενδεχομένως να αναζητήσει αντίποινα. Κάτι, που προκαλεί διπλή πίεση στην Αστυνομία, η οποία από την μία καλείται να εξιχνιάσει τη δολοφονία, ώστε να μην αποδοθεί «δικαιοσύνη» στη γλώσσα του υποκόσμου, και από την άλλη να λάβει μέτρα, υπό το φόβο νέου κύκλου αίματος.

Οι έρευνες των ανακριτών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και πέραν του ότι λαμβάνονται καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες, οι εξετάσεις στρέφονται και σε πρόσωπα που είτε μπορούν να δώσουν πληροφορίες που θα οδηγούσαν τις Αρχές προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, είτε από πρόσωπα με τα οποία το θύμα είχε ανοιχτούς λογαριασμούς.

Από τα όσα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, υπάρχει εικόνα για το πώς ενήργησαν οι δράστες, από το σημείο που χτύπησαν το στόχο μέχρι και την διαφυγή τους από το σημείο που εντοπίστηκε καμένο το όχημα τους, ωστόσο δεν υπάρχει συγκεκριμένη κατεύθυνση σε ότι αφορά τα κίνητρα του ηθικού ή των ηθικών αυτουργών, που υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου. Το μόνο σίγουρο, πως επρόκειτο για καλοστημένο σχέδιο, από πρόσωπα που κατέχουν εμπειρία, κάτι που διαφάνηκε με τις κινήσεις που ακολούθησαν του φονικού.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί, πως οι περισσότερες δολοφονίες την τελευταία δεκαετία παραμένουν ανεξιχνίαστες, όπως και αυτή του 39χρονου Κρις Χαριλάου, που έπεσε νεκρός σε ενέδρα θανάτου που στήθηκε σε βάρος του το βράδυ της 10ης Ιουνίου 2023, επίσης στη Λεμεσό και συγκεκριμένα έξω από την οικία του στην Παρεκκλησιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δέκα χρόνια, 16 δολοφονίες με φόντο τον υπόκοσμο-Εν μέρει εξιχνιασθείσες μόνο οι δύο

Δειτε Επισης

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»
Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Βανδαλισμοί στα γραφεία της Ισότητας στη Λευκωσία (pics)