Απολογήθηκε ο Σύρος που απειλούσε να γυρίσει την Πάφο ανάποδα-«Ήταν εν βρασμώ ψυχής»

Αθωώθηκε και απαλλάχτηκε των κατηγοριών ο 47χρονος, που φέρεται να εμπλέκεται και στα επεισόδια στη Χλώρακα, σε σχέση με την υπόθεση κλοπής και κλεπταποδοχής σκαλωσιών.

Όπως αναφέρθηκε σήμερα Δευτέρα στο Δικαστήριο, ο Γενικός Εισαγγελέας καταχώρησε αναστολή ποινικής δίωξης όλων των κατηγοριών καθότι η μαρτυρία που παρουσιάστηκε ενώπιον της δικαιοσύνης, δεν ήταν δυνατή για να στοιχειοθετήσει τα αδικήματα με βάση το κατηγορητήριο, που αφορούσαν κλοπή, κλεπταποδοχή σκαλωσιών και ως εκ τούτου ο 47χρονος απαλλάχτηκε και αθωώθηκε από τις κατηγορίες.

Στην κατηγορία της κλοπής καλουπιών ο 47χρονος είχε απαντήσει μη παραδοχή σε προηγούμενη δικάσιμο.

Σε σχέση με τη δεύτερη υπόθεση  για τα επεισόδια στη Χλώρακα το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για την ερχόμενη Παρασκευή 3 Νοεμβρίου ώστε να εκτεθούν τα γεγονότα από την Κατηγορούσα Αρχή. Επίσης αναμένεται στην επόμενη δικάσιμο να αγορεύσει ο δικηγόρος του 47χρονου για μετριασμό της ποινής. Μετά τις αγορεύσεις αναμένεται να επιφυλάξει απόφαση το Δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι, ο 47χρονος Σύρος που δήλωνε ότι εκπροσωπούσε τους αλλοδαπούς στη Χλώρακα, είχε προβεί σε δηλώσεις, κατά τις οποίες εκτόξευσε απειλές, γεγονός που τόνωσε ακόμα περισσότερο το κλίμα. «Κατέστρεψαν μαγαζιά ανθρώπων εδώ στη Χλώρακα που δεν έφταιξαν σε τίποτα. Αν δεν κάνει κάτι η Κυβέρνηση μέχρι το απόγευμα, θα φέρουμε την Πάφο ανάποδα, όπως μπήκαν σπίτι μας θα μπούμε σπίτι τους», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε στην σημερινή δικάσιμο ο συνήγορος υπεράσπισης του 47χρονου, δικηγόρος Χρήστος Δημητρίου, ο πελάτης του παραδέχτηκε τις δηλώσεις που έκανε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης απολογήθηκε για αυτές, αναφέροντας πως ήταν εν βρασμώ ψυχής που τις έκανε γιατί κάποια από τα άτομα που χτυπήθηκαν κατά τα επεισόδια στη Χλώρακα ήταν και συγγενικά του πρόσωπα.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο 47χρονος είναι το αδίκημα της πρόκλησης ή διέγερσης βιαιοπραγίας κατά παράβαση του άρθρου 51Α του Ποινικού Κώδικα και το αδίκημα της διέγερσης για διάπραξη ποινικού αδικήματος κατά παράβαση του άρθρου 370 του Ποινικού Κώδικα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» και την Πέμπτη ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών
Παρέμβαση Επιτρόπου Διοικήσεως για τις συνθήκες στις Κεντρικές-Κρατούμενοι κοιμούνται στα πατώματα
Ανυπομονεί για την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν και τους εορτασμούς της ντροπής ο Τατάρ
Περήφανη δηλώνει η Αϊσέ Γκιουνές που η τουρκική καταστροφή στην Κύπρο φέρει το όνομά της
Ανησυχία εκφράζει ο Τριανταφυλλίδης-«Δεν επιτρέπεται ο ΔΗΣΥ να γίνει κόμμα φυλακισμένων εγκεφάλων»
Περισσότερα από 400 άτομα έχασαν τη ζωή τους λόγω πνιγμού τα τελευταία 20 χρόνια-Τρίτη αιτία θανάτου σε παιδιά
Έπιασε την ανιούσα η θερμοκρασία-Κίτρινη προειδοποίηση για 42 βαθμούς Κελσίου
Φυσιολογικά χαρακτηρίζει η Αννίτα τα όσα διημείφθησαν στον ΔΗΣΥ-«Να μην μεγαλοποιούμε»
Βάζουν εμπόδια στην ενημέρωση τα Δικαστήρια
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Φασούρι-Διερευνώνται τα αίτια