Νέα οδηγία για εγκατάσταση σημείων επαναφόρτισης οχημάτων σε χώρους στάθμευσης

Στην καθορισμένη διαδικασία για την εγκατάσταση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, αναφέρεται η Υπηρεσία Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας, οι τεχνικές απαιτήσεις για την εγκατάσταση αυτών των σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων καθορίζονται στο νόμο περί Προώθησης και Ανάπτυξης Υποδομών Εναλλακτικών Καυσίμων (Τεχνικές Απαιτήσεις Σημείων Επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων) για το έτος 2022 (ΚΔΠ 69/2022), όπως αυτός τροποποιείται ή αντικαθίσταται.

Επιπλέον, καθώς το Παράρτημα ΙΙ του Κανονισμού (ΕΕ) 2023/1804 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, που δημοσιεύτηκε στις 13η Σεπτεμβρίου 2023. Αυτό αφορά την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων και την κατάργηση της οδηγίας 2014/94/ΕΕ.

Τονίζεται ότι η εγκατάσταση όλων των σημείων επαναφόρτισης, είτε δημοσίως προσβάσιμων είτε ιδιωτικών, θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του νόμου περί Ηλεκτρισμού (Κεφ. 170.), όπως αυτός έχει τροποποιηθεί ή αντικατασταθεί. Επιπλέον, θα πρέπει να συμμορφώνεται με οποιουσδήποτε σχετικούς κανονισμούς και διατάγματα που εκδίδονται βάσει αυτού του νόμου.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στο τηλέφωνο +357 22800555 ή αποστέλλοντας μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου director@ems.mcw.gov.cy.

Δειτε Επισης

Στο επίκεντρο η αγροτική οικογένεια της Κύπρου-«Στόχος η νέα δυναμική για πρόοδο και ευημερία»
Αίθριος ο καιρός-Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Σε 24ωρη κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Larnaca Public Transport»
Ρίφθηκαν στα σκουπίδια 294 κιλά φαγητού ανά πολίτη το 2022-Τραγική πρωτιά στην Ε.Ε. για την Κύπρο
Απαντά στις επικρίσεις και ξεκαθαρίζει για τις ενέργειες του ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023 μέσω σχεδίων κρατικών ενισχύσεων
Τοποθετείται για το Λύκειο Βεργίνας το ΥΠΑΝ-«Από την προηγούμενη σχολική χρονιά οι φωτογραφίες»
Με σκεπτικισμό βλέπει την εναλλακτική φοίτηση η Επίτροπος του Παιδιού
Έναρξη Μαθημάτων Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λεμεσού