Τα ερωτήματα για την εκτέλεση Καλογερόπουλου-Η δεύτερη δολοφονία υπό το φως του ηλίου τις τελευταίες δεκαετίες

Η στυγερή δολοφονία του 55χρονου Θανάση Καλογερόπουλου, το πρωί της Δευτέρας στη Λεμεσό, ήρθε να προστεθεί στις άλλες τόσες, που έχουν να κάνουν με ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Πρόκειται για ένα πρόσωπο, αρκετά γνωστό, τόσο στην Επαρχία όσο και στις Αρχές, τις οποίες απασχόλησε σε διάφορες περιπτώσεις, εξού και τα κίνητρα της δολοφονίας στρέφονται προς την κατεύθυνση των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων.

Η ενέδρα θανάτου, στήθηκε γύρω στις 8 και 20 το πρωί στον παραλιακό, μια ώρα όπου στην περιοχή βρίσκεται αρκετός κόσμος. Το γεγονός αυτό, αφενός δείχνει πως οι δολοφόνοι δεν υπολόγισαν οτιδήποτε και θεωρούσαν πως την συγκεκριμένη ώρα θα μπορούσαν να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 55χρονου, και αφετέρου, φαίνεται να γνώριζαν τις κινήσεις του στόχου και γνώριζαν ότι δεν συνοδευόταν από φρουρούς. Αν όμως αυτό έτυχε κατά τον ουσιώδη χρόνο ή εάν δεν συνοδευόταν από ασφάλεια γενικότερα, είναι κάτι που θα διαφανεί στην πορεία των ερευνών.

Από την άλλη, η ώρα αιχμής που αποφασίστηκε να χτυπήσουν οι δολοφόνοι, δεν είναι κάτι που συνηθίζεται, αφού όλες οι δολοφονίες με φόντο τον υπόκοσμο τις τελευταίες δεκαετίες, διαπράχθηκαν κατά τις βραδινές ώρες, όπου οι δράστες ενήργησαν υπό το σκότος, για ευνόητους λόγους, πλην μιας. Αυτής, του Έρνεστ Λεωνίδη που διαπράχθηκε το Φεβρουάριο του 2018, επίσης στη Λεμεσό, όπου οι δράστες δολοφόνησαν το θύμα μέρα μεσημέρι, μέσα σε ταβέρνα.

Το γεγονός, ότι ο Θανάσης Καλογερόπουλος είχε μεταβεί μόνος του για κολύμπι, όπως συνήθιζε κάθε πρωί, αυτό ενδεχομένως να δείχνει πως δεν είχε γνώση ότι αποτελούσε στόχος δολοφονίας, ή και αν γνώριζε ή έλαβε πληροφορίες, φαίνεται να μην τις έλαβε σοβαρά υπόψη.

Αναμφίβολα, πρόκειται για επαγγελματίες δολοφόνους, που παραγνωρίζοντας πως επρόκειτο για ώρα αιχμής και μια περιοχή όπου υπάρχουν αρκετά υποστατικά τα οποία διαθέτουν κάμερες, υλοποίησαν το σχέδιο δράσης τους, χωρίς να υπολογίζουν οτιδήποτε, ενώ αποδείχθηκε πως είχαν μελετήσει όλες τους τις κινήσεις. Και αυτό διότι, μετά τη δολοφονία, παρέδωσαν στις φλόγες το όχημα που χρησιμοποίησαν, ενώ εντός αυτού βρέθηκαν καμένα τα όπλα, γεγονός που βάζει ακόμα πιο δύσκολα στην Αστυνομία, στην οποία πέφτει το βάρος για εξιχνίαση της υπόθεσης. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρόκειται για άλλη μια δολοφονία με φόντο τον υπόκοσμο, που έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες που παραμένουν στα συρτάρια των ανεξιχνίαστων.

Πάντως, οι Αρχές θεωρούν δεδομένο πως τα κίνητρα της δολοφονίας κρύβονται πίσω από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και στα ανοιχτά μέτωπα που είχε το θύμα, εξού και θα αρχίσει η λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γνώριζαν τις κινήσεις του Καλογερόπουλου οι εκτελεστές-Πώς στήθηκε η ενέδρα (pics)

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)