ΒΙΝΤΕΟ: Οι τελευταίες στιγμές της 16χρονης Αρμιτά στο μετρό-Τη χτύπησαν επειδή δεν φορούσε μαντίλα

Την τελευταία και μοιραία όπως αποδείχθηκε βόλτα της 16χρονης Αρμιτά Γκεραβάντ την 1η Οκτωβρίου στην Τεχεράνη, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μετά από το κώμα στο οποίο έπεσε αφού φέρεται να υπέστη ξυλοδαρμό από μέλη της αστυνομίας ηθών του Ιράν, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Στο βίντεο φαίνεται η 16χρονη, η οποία δεν φοράει μαντίλα, να μπαίνει σε σταθμό του Μετρό, να κόβει εισιτήριο, να επισκέπεται ένα κατάστημα και τελικά να μπαίνει μέσα στον συρμό από τον οποίο βγήκε λίγα λεπτά αργότερα χωρίς τις αισθήσεις της.

Η επίσημη εκδοχή των ιρανικών αρχών είναι ότι στην 16χρονη «έπεσε η πίεση» διαψεύδοντας οποιαδήποτε «λεκτική ή σωματική αντιπαράθεση» ανάμεσα σε αυτήν «και επιβάτες ή στελέχη του μετρό».

Ανακοινώνοντας τον θάνατο της 16χρονης μετά από 27 ημέρες νοσηλείας, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλέστηκε «την επίσημη γνωμάτευση γιατρών», σύμφωνα με τους οποίους η έφηβη «υπέστη πτώση που οδήγησε σε εγκεφαλική βλάβη, ακολουθούμενη από συνεχείς σπασμούς, μείωση της οξυγόνωσης του εγκεφάλου και εγκεφαλικό οίδημα, έπειτα από ξαφνική πτώση της αρτηριακής πίεσης».

Ωστόσο, μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι η 16χρονη με καταγωγή από κουρδική περιφέρεια τραυματίστηκε σοβαρά μετά από «επίθεση» μελών της αστυνομίας ηθών του Ιράν, η οποία είναι επιφορτισμένη με την τήρηση της υποχρέωσης των γυναικών στη χώρα να φορούν μαντίλα στους δημόσιους χώρους.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Σε τουλάχιστον 33 νεκρούς και 80 τραυματίες ανήλθε ο απολογισμός από το ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα
Ανησυχία Κάλας για την κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Πρόβλημα εμπιστοσύνης η αποτυχία της πρώτης ψηφοφορίας Μερτς, εκτιμούν Γερμανοί αναλυτές
Η χούντα στο Μαλί ανέστειλε «για λόγους δημόσιας ασφάλειας» τις δραστηριότητες των πολιτικών κομμάτων
Η Γαλλία υιοθέτησε νομοσχέδιο υπέρ της αποκατάστασης όσων καταδικάστηκαν για ομοφυλοφιλία στο παρελθόν
LIVE: Extra Omnes-Έκλεισαν οι πύλες της Καπέλα Σιξτίνα, σε εξέλιξη η ψηφοφορία
Νέα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η μικρή Μαντλίν δολοφονήθηκε-Τι βρέθηκε στο κρησφύγετο του Μπρίκνερ
Την δημιουργία γαλλογερμανικού συμβουλίου άμυνας και ασφάλειας ανακοίνωσε ο Μακρόν
Τι κρύβεται πίσω από τη σύγκρουση Ινδίας-Πακιστάν-Πόσο πιθανός είναι ένας νέος πόλεμος
Δεκάδες νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στη Γάζα