ΠτΒ: Aνάγκη ενσωμάτωσης έμφυλου προϋπολογισμού στον κρατικό προϋπολογισμό

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, κατά τη διάρκεια συνάντησής της σήμερα με εκπρόσωπους της Κυπριακής Πλατφόρμας Ενσωμάτωσης Έμφυλου Προϋπολογισμού, επεσήμανε τη σημασία της ενσωμάτωσης του έμφυλου προϋπολογισμού στο στάδιο του καταρτισμού του κρατικού προϋπολογισμού από την εκτελεστική εξουσία. 

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος της ενσωμάτωσης της έμφυλης διάστασης σε όλα τα στάδια της δημοσιονομικής διαδικασίας και ειδικότερα, στον κρατικό προϋπολογισμό.

Η Πρόεδρος ενημερώθηκε παράλληλα για τις δράσεις και πρωτοβουλίες της πλατφόρμας, σε σχέση με την προώθηση πολιτικών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες ολόκληρης της κοινωνίας και ειδικότερα, στην προώθηση της λογοδοσίας, της διαφάνειας, καθώς και της ισότητας των φύλων.

Οι εκπρόσωποι της πλατφόρμας τόνισαν την ανάγκη ενσωμάτωσης του έμφυλου προϋπολογισμού στον κρατικό προϋπολογισμό, με στόχο τη δικαιότερη κατανομή των κρατικών πόρων, ώστε να προωθείται η ισότητα των φύλων.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις και πρωτοβουλίες της πλατφόρμας, αναγνωρίζοντας ειδικότερα, τη σημασία της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση κουλτούρας αναφορικά με την ισότητα των φύλων.

Επιπρόσθετα, η Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε τη σημαντικότητα της ενσωμάτωσης του έμφυλου προϋπολογισμού στο στάδιο του καταρτισμού του κρατικού προϋπολογισμού από την εκτελεστική εξουσία.   

Τέλος, τόνισε τη βούλησή της για την εδραίωση ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ Βουλής και πλατφόρμας και την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας. 

Δειτε Επισης

Φύλλο και φτερό η περιοχή όπου βασανίστηκε ο Όλιβερ-Η μαρτυρία κατοίκου στην Αράχωβα
Νετανιάχου: Ο δίκαιος πόλεμος του Ισραήλ για την εξάλειψη της Χαμάς θα συνεχιστεί
Πώς η Καϊλή γνώρισε τον Φραντσέσκο-Το χρυσό ζευγάρι στην καρδιά του σκανδάλου Qatargate
Πέντε νεκροί στρατιώτες στη Γάζα-Ανάμεσά τους και ο ανιψιός υπουργού της κυβέρνησης Νετανιάχου
Τουλάχιστον 17.700 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας
Νέες απειλές από τους Χούτι: Θα στοχεύσουμε οποιοδήποτε πλοίο κινείται με κατεύθυνση το Ισραήλ
Η κυνική ομολογία του 71χρονου δολοφόνου στην Ελλάδα-«Ένας λιγότερος άνθρωπος στη γη»
Χριστοδουλίδης: Ανωμαλία και λάθος ο διαχωρισμός των κοινοτήτων του Ακάμα για την ΤΑ
Αγοράζει πυρομαχικά για τανκς από τις ΗΠΑ για τον πόλεμο με τη Χαμάς το Ισραήλ
Ένταση και προσαγωγές στα Πατήσια-Δακρυγόνα και προσαγωγές μετά από επιχείρηση «ανακατάληψης»