Αντεπιτίθεται η Κυβέρνηση για συντάξεις ΠτΔ και υπουργών-«Η ίδια νομοθεσία για στελέχη κομμάτων που σήμερα βλέπουν αναλγησία σε άλλους»

Βγαίνει μπροστά και απαντά αναφορικά με τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα Προέδρου και υπουργών η Κυβέρνηση, η οποία ρίχνει καρφιά στα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως η νομοθεσία εφαρμόστηκε και για στελέχη τους.

Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης αναφέρει πως, «προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη, κόμματα της αντιπολίτευσης, να εξαπολύουν βολές κατά της Κυβέρνησης, για την εφαρμογή νομοθεσιών που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, εις γνώση τους, αναφορικά με συνταξιοδοτικά ωφελήματα όσων εγκαταλείπουν την επαγγελματική σταδιοδρομία στο δημόσιο για να αναλάβουν δημόσια αξιώματα, είτε δια εκλογής είτε μέσα από διορισμό». 

Παράλληλα προσθέτει πως, «η νομοθεσία αυτή έχει συγκεκριμένους και προφανείς στόχους που το νομοθετικό Σώμα για δεκαετίες δεν αμφισβήτησε ή τροποποίησε».

Επίσης διερωτάται, «είναι απορίας άξιο, επίσης, ότι σήμερα ακούμε και πολιτικές δυνάμεις, για στελέχη των οποίων είτε εφαρμόστηκε είτε ακόμη εφαρμόζεται ακριβώς η ίδια νομοθεσία, να βλέπουν ηθικό έλλειμμα ή αναλγησία σε άλλους».

Όπως αναφέρει ο κ. Λετυμπιώτης, «το νομοθετικό Σώμα, που αποτελείται και από τα κόμματα που σήμερα ασκούν κριτική και μαζί διαθέτουν τη συντριπτική πλειοψηφία, μπορεί αν θέλει να τροποποιήσει τη νομοθεσία». 

Καταλήγοντας υπέδειξε ότι, «η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα εάν υπάρξει τέτοια εξέλιξη και είναι έτοιμη για πλήρη δημοσιοποίηση για το πώς και για ποιους εφαρμόστηκε αυτή η νομοθεσία όλα τα χρόνια που βρίσκεται σε ισχύ».

Δειτε Επισης

Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές