Αντεπιτίθεται η Κυβέρνηση για συντάξεις ΠτΔ και υπουργών-«Η ίδια νομοθεσία για στελέχη κομμάτων που σήμερα βλέπουν αναλγησία σε άλλους»

Βγαίνει μπροστά και απαντά αναφορικά με τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα Προέδρου και υπουργών η Κυβέρνηση, η οποία ρίχνει καρφιά στα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως η νομοθεσία εφαρμόστηκε και για στελέχη τους.

Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης αναφέρει πως, «προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη, κόμματα της αντιπολίτευσης, να εξαπολύουν βολές κατά της Κυβέρνησης, για την εφαρμογή νομοθεσιών που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, εις γνώση τους, αναφορικά με συνταξιοδοτικά ωφελήματα όσων εγκαταλείπουν την επαγγελματική σταδιοδρομία στο δημόσιο για να αναλάβουν δημόσια αξιώματα, είτε δια εκλογής είτε μέσα από διορισμό». 

Παράλληλα προσθέτει πως, «η νομοθεσία αυτή έχει συγκεκριμένους και προφανείς στόχους που το νομοθετικό Σώμα για δεκαετίες δεν αμφισβήτησε ή τροποποίησε».

Επίσης διερωτάται, «είναι απορίας άξιο, επίσης, ότι σήμερα ακούμε και πολιτικές δυνάμεις, για στελέχη των οποίων είτε εφαρμόστηκε είτε ακόμη εφαρμόζεται ακριβώς η ίδια νομοθεσία, να βλέπουν ηθικό έλλειμμα ή αναλγησία σε άλλους».

Όπως αναφέρει ο κ. Λετυμπιώτης, «το νομοθετικό Σώμα, που αποτελείται και από τα κόμματα που σήμερα ασκούν κριτική και μαζί διαθέτουν τη συντριπτική πλειοψηφία, μπορεί αν θέλει να τροποποιήσει τη νομοθεσία». 

Καταλήγοντας υπέδειξε ότι, «η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα εάν υπάρξει τέτοια εξέλιξη και είναι έτοιμη για πλήρη δημοσιοποίηση για το πώς και για ποιους εφαρμόστηκε αυτή η νομοθεσία όλα τα χρόνια που βρίσκεται σε ισχύ».

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Ανωμαλία και λάθος ο διαχωρισμός των κοινοτήτων του Ακάμα για την ΤΑ
Επισκόπηση οδικού δικτύου στον Ακάμα και αποκατάσταση οικοτόπων ανακοίνωσε ο Πρόεδρος
Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
Χριστοδουλίδης: Στις πρωταρχικές μας έγνοιες η ανάπτυξη της υπαίθρου
Συμφωνία για την πρώτη νομοθεσία στον κόσμο για την τεχνητή νοημοσύνη στην ΕΕ
Χαραλαμπίδου: Σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία η διαφθορά
Πρώτα ανακοινώσεις και μετά η κάθοδος της Ανγκέλα στην Κύπρο-Ετοιμότητα ΠτΔ για επανέναρξη συνομιλιών
Καλεί σε συνεργασία τα κόμματα ο Πρόεδρος-«Να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις»
Επανήλθε και καταγγέλλει πρωτοφανής υπόσκαψη από Κυβέρνηση ο Ελεγκτής-Πώς απαντά ο Πρόεδρος
Συμμετοχή Υφυπουργού Πολιτισμού σε Υπουργικό Διάλογο στο Ντουμπάι