Μπαχτσελί: Δεν πρέπει πλέον να την ονομάζουμε ΤΔΒΚ, αλλά Κράτος της Κύπρου

Νέο όνομα στο ψευδοκράτος έδωσε σήμερα ο εθνικιστής ηγέτης Ντεβλέτ Μπαχτσελί και εταίρος της κυβέρνησης Ερντογάν. Πρότεινε η «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου» να μετονομαστεί σε «Κράτος της Κύπρου».

«Στις 3 Νοεμβρίου 2023, στη σύνοδο του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών που θα πραγματοποιηθεί στο Καζακστάν, η ανάληψη της θέσης της χώρας παρατηρητή από την ΤΔΒΚ θα αποτελέσει σημαντικό κατώφλι για την αναγνώριση της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Δεν πρέπει πλέον να λέμε ΤΔΒΚ, πρέπει να λέμε "Κράτος της Κύπρου"», δήλωσε σήμερα μιλώντας προς την κοινοβουλευτική του ομάδα, επιμένοντας στην αναγνώριση ξεχωριστού ‘κράτους’ για τους Τ/Κ με το όνομα του νησιού.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα την Κυριακή, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μίλησε «για αποβράσματα που δεν θα καταφέρουν να βλάψουν την Τουρκία».

«Είναι σαφές ότι η αιματηρή αυτή πράξη πραγματοποιήθηκε από έναν ατιμωτικό μηχανισμό του PKK με την ονομασία "Τάγμα των Αθανάτων". Δεν είναι ποτέ, μα ποτέ δυνατόν η τρομοκρατία να έχει αποτελέσματα, να κάνει την Τουρκία να κάνει βήμα πίσω, να διαταράξει τον δίκαιο αγώνα. Αυτά τα παράσιτα, αυτά τα αποβράσματα ανθρώπων, αυτοί οι εκφυλισμένοι ελπίζω να εξαφανιστούν. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή ανάμεσα στην τρομοκρατία και την ειρήνη, την τρομοκρατία και την ασφάλεια, την τρομοκρατία και τον άνθρωπο. Όποιος κρατά ‘σκιώδη’ στάση απέναντι στην αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση, όποιος υποστηρίζει τους εγκληματίες ή ελπίζει σε βοήθεια από αυτούς, θα πρέπει να αναθεωρήσει την κατάστασή τους και να διαχωρίσει άμεσα και άνευ όρων το δρόμο τους, που συμπίπτει με την προδοσία. Βεβαίως, γρήγορα θα ξεκαθαρίσει το μέτωπο και το παρασκήνιο της τρομοκρατικής επίθεσης της 1ης Οκτωβρίου, πώς οι τρομοκράτες ήρθαν από την Καισάρεια στην Άγκυρα και ποιοι τους βοήθησαν και τους υποκίνησαν», δήλωσε ο ηγέτης της Εθνικιστικής Δράσης.

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Για προσπάθειες Κύπρου για Γάζα,για Ουκρανία και επέτειο εισβολής μίλησε ο Κόμπος στο ΣΕΥ
Βρυξέλλες και όχι Βουδαπέστη η επόμενη άτυπη σύνοδος ΥΠΕΞ της ΕΕ ανακοίνωσε ο Μπορέλ
Ιωάννου: Η επανένωση της χώρας μας είναι μονόδρομος
VPSM για προβλήτα του FSRU: Η ανακοίνωση CMC δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα
Σιζόπουλος: Ραγιαδισμός και ηττοπάθεια οδηγούν σε καταστροφή το Κυπριακό
Πρεσβεία ΗΠΑ: Συνεχίζεται η αποστολή βοήθειας στη Γάζα μέσω Αμάλθειας
Δημητρίου: Ομοψυχία-συμβολή διεθνούς κοινότητας απαραίτητα για επίλυση Κυπριακού
Υπ. Ενέργειας: Κύριο μέλημα ΠτΔ η δημιουργία προοπτικών επανέναρξης διαπραγματεύσεων
Αντιδράσεις και σχόλια Τ/κ πολιτικών για επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα
Προκοπίου: Πολλαπλασιαστής ρίσκου στον πλανήτη η αστάθεια στις ΗΠΑ