Θέμα χρόνου η επίσημη ένταξη του ΤΑΕΠ Απολλώνειου στο ΓεΣΥ-Πάει για επιθεώρηση το Υπ. Υγείας

Θέμα χρόνου θεωρείται η ένταξη του νεοσύστατου Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του Απολλώνειου νοσοκομείου στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ) μετά τη νέα αναβολή που πήρε η διαδικασία λόγω της μη εξασφάλισής σχετικής άδειας από το Υπουργείο Υγείας, κάτι που όμως αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, ενώ είχε ανακοινωθεί δια στόματος λειτουργών του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), ότι το ΤΑΕΠ του νοσοκομείου ήταν έτοιμο για να ανοίξει τις πόρτες του την 1η Οκτωβρίου, εν τέλει διαπιστώθηκε πως το Υπουργείο Υγείας δεν προχώρησε στους σχετικούς ελέγχους ώστε το νοσοκομείο να λάβει την απαραίτητη άδεια λειτουργίας. Έτσι το νοσοκομείο παραμένει εκτός ΓεΣΥ μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Ανδρέα Παπακωνσταντίνου, την Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, λειτουργοί του Υπουργείο Υγείας, θα προχωρήσουν σε επιθεώρηση του ΤΑΕΠ, έπειτα από την οποία θα αποφανθούν εάν τηρεί τις προδιαγραφές.

Στη διεύθυνση του νοσοκομείου υπάρχει αισιοδοξία πως θα περάσουν τους σχετικούς ελέγχους και ως εκ τούτου ο Οργανισμός είναι βέβαιος πως είναι θέμα ημερών η σύναψη συμφωνίας, ώστε να συμβληθεί, επιτέλους, το ΤΑΕΠ του νοσοκομείου στο ΓεΣΥ και η Λευκωσία να αποκτήσει δεύτερο τμήμα Πρώτων Βοηθειών που θα εξυπηρετεί τους δικαιούχους, όπως άλλωστε προνοεί η νομοθεσία.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον REPORTER, ο κος Παπακωνσταντίνου, πρόκειται για ένα ΤΑΕΠ που φτιάχτηκε από την αρχή και στο νοσοκομείο υπάρχει η αισιοδοξία πως θα περάσει την επιθεώρηση. «Δεν θα προδικάσουμε τα αποτελέσματα της επιθεώρησης του νοσοκομείου από το Υπουργείο Υγείας γιατί οι έλεγχοι θα πρέπει να γίνουν ορθά, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία. Αν το ΤΑΕΠ περάσει από την επιθεώρηση του Υπουργείου, τότε θα είμαστε άμεσα έτοιμοι και θα είναι θέμα ημερών να υπογραφεί η μεταξύ μας συμφωνία και το Τμήμα να ανοίξει σύντομα. Μπορεί ακόμη και τις επόμενες δύο μέρες, αφού λάβει βέβαια την απαραίτητη άδεια», είπε.

Από την άλλη, σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, εάν κατά την επιθεώρηση εντοπιστούν κενά, θα εξαρτηθεί από τον χρόνο που θα χρειαστεί το νοσοκομείο να προχωρήσει στις αλλαγές που θα του υποδειχθούν ώστε να ενταχθεί το ΤΑΕΠ του στο ΓεΣΥ.

Υπενθυμίζεται πως ο ΟΑΥ, εκτός από τη Λευκωσία που θα αποκτήσει σύντομα δεύτερο ΤΑΕΠ στο ΓεΣΥ, έχει ήδη ξεκινήσει διαβουλεύσεις για ένταξη ΤΑΕΠ και σε άλλες επαρχίες, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία. Συγκεκριμένα, ο ΟΑΥ, έχει αρχίσει συζητήσεις με το ιδιωτικό νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Πάφο, οι οποίες βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο και ούτε έχουν συνάψει οποιαδήποτε συμφωνία.

Για την επαρχία Λάρνακας, ο ΟΑΥ, βρίσκεται σε μια προκαταρτική συζήτηση με την ιδιωτική κλινική «Άγιος Ραφαήλ», ενώ για την επαρχία Αμμοχώστου δεν έχει τεθεί ενώπιον του Οργανισμού κάποια ιδιωτική πρωτοβουλία για σύναψη συμφωνίας και δημιουργίας δεύτερου ΤΑΕΠ στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Μεγάλη η συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού-Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Αγίας Νάπας
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Φλαούνες, πασκιές, κόκκινα αυγά-Τα έθιμα του Πάσχα που αναβιώνουν ξανά
Με εκδηλώσεις και πορείες τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά η Κύπρος
Δεν υποχωρεί η σκόνη, βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα