Συγκάλεσε σύσκεψη για διαχείριση μεγαλύτερων μεταναστευτικών ροών ο Ιωάννου

Σύσκεψη με όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου του έχει συγκαλέσει ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, για ενημέρωση και αξιολόγηση του επιπέδου ετοιμότητας διαχείρισης μεγαλύτερων ροών, καθώς και περαιτέρω συντονισμό.

Σημειώνεται ότι η Κύπρος ενεργοποίησε το Εθνικό Σχέδιο «Ναυκράτης» και στάληκε αίτημα στον μηχανισμό βοήθειας της ΕΕ με το οποίο ζητήθηκε εξοπλισμός, δηλαδή σκηνές και άλλο υλικό, ώστε η χώρα να είναι έτοιμη σε περίπτωση που ξεπεραστούν οι δυνατότητές της σε εξοπλισμό για να είναι δυνατή η φιλοξενία περισσοτέρων ατόμων, αν υπάρξει  αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς το νησί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφθασαν τέσσερις βάρκες από τον Λίβανο με 194 Σύριους-Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές

Σύμφωνα με καταγραφή των διαθέσιμων μέσων που έγινε, υπάρχει δυνατότητα για φιλοξενία ακόμα 500 ατόμων στο Κέντρο «Πουρνάρα», ωστόσο εάν υπερκαλυφθεί η δυνατότητα στο «Πουρνάρα», θα αξιοποιηθεί ο χώρος στις «Λίμνες», όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ακόμα 130 άτομα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι οι δυνατότητες της Κύπρου σε υποδομές είναι συγκεκριμένες και αναμένεται περισσότερη στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ενωση σε πόρους και με μετεγκαταστάσεις, ώστε να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο μαζικότερων ροών.

Δειτε Επισης

Ζητά επένδυση στο προσωπικό του τομέα της υγείας η ΠΑΣΥΝΟ-«Γάγγραινα Η έλλειψη νοσηλευτών για το σύστημα»
Εκ πρώτης όλοι θετικοί για Αναστασίου στην ΕΔΕΚ-Περιμένουν κείμενο για να το υπογράψουν
Ξεκινά και επίσημα η αποστολή της Ολγκίν-Αναμένεται επίσημη ενημέρωση για την κάθοδο στην Κύπρο
Επίσκεψη Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας-«Αποτελεί πρότυπο νοσηλευτικού ιδρύματος»
Έτοιμος να στηρίξει την υποψηφιότητα Αναστασίου ο Χαννίδης-Θέτει ως προϋπόθεση την αποκατάσταση διαγραφέντων
«Στόχος είναι να φέρουμε τη νεολαία της Κύπρου πιο κοντά»
Υπ. Άμυνας: Μένουμε στρατευμένοι στον αγώνα για ελευθερία
Σκέψεις για τριπλή απόσυρση στην ΕΔΕΚ-Το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων με τον Νίκο Αναστασίου
Πρόεδρος: Ο σεβασμός και η εκτίμηση προς την πολύτεκνη μάνα, μετουσιώνεται σε πράξεις
Ε. Ηλία: Στις υψηλές προτεραιότητες του Προέδρου το ζήτημα των αγνοουμένων