Πρόσκληση από Πρόεδρο ΠΣΣΕ για συμμετοχή στην Εβδομάδα Εθελοντισμού

Ο Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ),  Ηλίας Δημητρίου απηύθυνε πρόσκληση σε εταιρείες και οργανισμούς να υποβάλουν δράσεις για την 30η Εβδομάδα Εθελοντισμού 2023 και να ξεπεραστεί ο στόχος συμμετοχής 15.000 εθελοντών.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ για την κινητοποίηση για την Εβδομάδα Εθελοντισμού έστειλε το μήνυμα ότι «ο εθελοντισμός απλώνει χέρια που αγκαλιάζουν και βοηθούν ανθρώπους» και είπε πως μέχρι την 27η Οκτωβρίου δήλωσαν δράσεις 150 οργανώσεις ενώ η υποβολή δράσεων θα διαρκέσει μέχρι 17 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου απώτερος σκοπός της Εβδομάδας Εθελοντισμού είναι η κινητοποίηση της κοινωνίας να οργανώσει εθελοντικές πρωτοβουλίες, η προώθηση των αρχών και αξιών του εθελοντισμού και επιβράβευση των προσπαθειών που γίνονται καθημερινά από τους εθελοντές οι οποίοι αμισθί προσφέρουν στην κοινωνία.

Ο κ. Δημητρίου είπε ότι η εβδομάδα Εθελοντισμού στην Κύπρο έχει καθιερωθεί πριν 30 χρόνια από το ΠΣΣΕ, καθορίζεται από την 1η μέχρι την 8η Δεκεμβρίου και τελεί υπό την προστασία της εκάστοτε Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως εκ τούτου το 2023 είναι υπό την αιγίδα της Κυρίας Φιλίππας Καρσερά – Χριστοδουλίδη.

Το επιστέγασμα όλων των εκδηλώσεων – δράσεων που πραγματοποιήθηκαν καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς, καθώς ο εθελοντισμός δεν κινητοποιείται μόνο τον Δεκέμβρη, είναι τη  5η Δεκεμβρίου, που ανακηρύχθηκε Διεθνής Ημέρα Εθελοντών από τον ΟΗΕ, συνέχισε.

Πρόσθεσε ότι από την Προεδρία του Τάσσου Παπαδόπουλου καθιερώθηκε την 5η Δεκεμβρίου το Προεδρικό ζεύγος να δεξιώνεται τους εθελοντές στο Προεδρικό Μέγαρο και ότι το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό εκδήλωση προς τιμή όλων των εθελοντών της Κύπρου.

Εξήγησε πως επειδή είναι πάρα πολλές οι δράσεις που γίνονται από όλες τις οργανώσεις ή εταιρείες από τις οποίες το ΠΣΣΕ ζητά συμμετοχή, οι εκδηλώσεις και δράσεις ουσιαστικά αρχίζουν από τον Νοέμβριο και ολοκληρώνονται τον Δεκέμβριο και η εβδομάδα εθελοντισμού αποτελεί ορόσημο της όλης διαδικασίας.

Διευκρίνισε επίσης ότι οι δράσεις που μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο αυτό, αφορούν όλο το φάσμα του εθελοντισμού και όχι μόνο τον τομέα ευημερία, αλλά αφορούν δράσεις για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την κοινωνία, την βιώσιμη ανάπτυξη και για τους ίδιους του εθελοντές.

Ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ ανέφερε ότι η εγγραφή – υποβολή δράσεων για την 30η Εβδομάδα Εθελοντισμού 2023 θα διαρκέσει μέχρι 17 Νοεμβρίου και απομένουν αρκετές  ημέρες για εγγραφή.

Πρόσθεσε ότι οι οργανώσεις που ήδη δήλωσαν δράσεις μέχρι στιγμής (27 Οκτωβρίου) ανέρχονται στις 150 με τον στόχο να πραγματοποιηθούν πέραν των 300 δράσεων με συμμετοχή πέραν των 15.000 εθελοντών.

Εξήγησε ότι αυτή η πρακτική απέδωσε και τα προηγούμενα χρόνια για αυτό και «είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι και φέτος θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα που είχαμε και τις προηγούμενες χρονιές».

Στην ιστοσελίδα του ΠΣΣΕ υπάρχουν φόρμες υποβολής δράσεων.

Δειτε Επισης

Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού