Μικρή αύξηση στις ολικές πωλήσεις καυσίμων, μείωση στις πωλήσεις στα πρατήρια

Μικρή ετήσια αύξηση παρουσίασαν το Σεπτέμβριο οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών, με τις πωλήσεις από τα πρατήρια να καταγράφουν μείωση εν μέσω των αυξημένων τιμών των καυσίμων.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία, οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών έφτασαν τους 130.673 τόνους τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας μικρή άνοδο 1,8% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2022.  Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2023, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών σημείωσαν οριακή άνοδο 0,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Αύξηση καταγράφηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα τον Σεπτέμβριο με 6,7%, καθώς και στις πωλήσεις βαρέως μαζούτ με 219,9%, κηροζίνης με 33,2% και ελαφριού μαζούτ με 11,7%.

Αντίθετα, μείωση σημειώθηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε πλοία σε ποσοστό 0,9%, καθώς και στις πωλήσεις ασφάλτου 9,4%, του πετρελαίου θέρμανσης με 3,4%, βενζίνης με 2,2%, πετρελαίου κίνησης με 2,1% και υγραερίου με 1,9%.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, όσον αφορά ειδικότερα στις πωλήσεις από πρατήρια πετρελαιοειδών, αυτές παρουσίασαν μικρή μείωση της τάξης του 1,6% και υποχώρησαν στους 56.289 τόνους.  Οι πωλήσεις της αμόλυβδης βενζίνης παρουσίασαν μείωση 1,6% και του πετρελαίου κίνησης κατά 1,6% σε ετήσια βάση.

Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2023, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2023 σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2023 σημείωσαν άνοδο 4,7%. Ενδεικτικά, αυξήθηκαν οι προμήθειες πετρελαίου σε πλοία (39,0%) και οι πωλήσεις πετρελαίου κίνησης (8,3%) ενώ μειώθηκαν οι προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα (-6,6%) και οι πωλήσεις βενζίνης (-1,1%).

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Παρουσιάστηκε στους κοινωνικούς εταίρους η μελέτη για βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Στα €800 τον μήνα η αντιμισθία του ΔΣ Εθνικής Αρχής Παιγνίων με κοινωνικές ασφαλίσεις
Άρχισε η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για το καθεστώς του καλλιτέχνη
Συναντήθηκε με τον Sinkevičius η Παναγιώτου-«Δεδομένη η πολιτική βούληση για τερματισμό εκκρεμοτήτων»
Ανησυχία ΕΤΕΚ για τις αποκαλύψεις για τις αποθήκες φαρμάκων-Ζητά πρωτοβουλία Προέδρου
Διαβεβαιώσεις Υπουργού Γεωργίας-Προχωρά η ενίσχυση με πτητικά μέσα πυρόσβεσής
Στη διάθεση των νέων στρατεύσιμων η πλατφόρμα υποβολής στοιχείων-«Η πατρίδα σε καλεί»
Ο ρόλος των μαχητικών που απογειώθηκαν από το Ακρωτήρι-Κάλυπταν τις θέσεις των αεροσκαφών των ΗΠΑ
Ανανεώθηκε η εγγυητική της Kition Ocean Holdings-Στα €10 εκατομμύρια το ύψος
Ακυρώσεις πτήσεων, μαγκωμένα application και κατεστραμμένες βαλίτσες-Αυξήθηκαν οι καταγγελίες επιβατών