Μικρή αύξηση στις ολικές πωλήσεις καυσίμων, μείωση στις πωλήσεις στα πρατήρια

Μικρή ετήσια αύξηση παρουσίασαν το Σεπτέμβριο οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών, με τις πωλήσεις από τα πρατήρια να καταγράφουν μείωση εν μέσω των αυξημένων τιμών των καυσίμων.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία, οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών έφτασαν τους 130.673 τόνους τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας μικρή άνοδο 1,8% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2022.  Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2023, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών σημείωσαν οριακή άνοδο 0,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Αύξηση καταγράφηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα τον Σεπτέμβριο με 6,7%, καθώς και στις πωλήσεις βαρέως μαζούτ με 219,9%, κηροζίνης με 33,2% και ελαφριού μαζούτ με 11,7%.

Αντίθετα, μείωση σημειώθηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε πλοία σε ποσοστό 0,9%, καθώς και στις πωλήσεις ασφάλτου 9,4%, του πετρελαίου θέρμανσης με 3,4%, βενζίνης με 2,2%, πετρελαίου κίνησης με 2,1% και υγραερίου με 1,9%.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, όσον αφορά ειδικότερα στις πωλήσεις από πρατήρια πετρελαιοειδών, αυτές παρουσίασαν μικρή μείωση της τάξης του 1,6% και υποχώρησαν στους 56.289 τόνους.  Οι πωλήσεις της αμόλυβδης βενζίνης παρουσίασαν μείωση 1,6% και του πετρελαίου κίνησης κατά 1,6% σε ετήσια βάση.

Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2023, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2023 σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2023 σημείωσαν άνοδο 4,7%. Ενδεικτικά, αυξήθηκαν οι προμήθειες πετρελαίου σε πλοία (39,0%) και οι πωλήσεις πετρελαίου κίνησης (8,3%) ενώ μειώθηκαν οι προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα (-6,6%) και οι πωλήσεις βενζίνης (-1,1%).

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες