ΠΙΣ: Ανάγκη αξιοπρεπούς αμοιβής στα δημόσια νοσηλευτήρια

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) σημειώνει ότι η αξιοπρεπής αμοιβή του ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού είναι αναγκαία για την προσέλκυση και διατήρηση υψηλής ποιότητας επαγγελματιών.

Σε ανακοίνωσή του για τα απεργιακά μέτρα στα οποία είχαν οδηγηθεί οι επαγγελματίες υγείας και οι Ιατροί του Δημόσιου τομέα, ο ΠΙΣ αναφέρει ότι το επιστημονικό και δη ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσηλευτήρια, πρέπει να έχει πρόσβαση σε ευκαιρίες επαγγελματικής, επιστημονικής και μισθολογικής ανέλιξης.

«Οι αρμόδιοι πρέπει να εξασφαλίσουν δίκαιες αμοιβές που αντανακλούν τη σημασία της εργασίας τους και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που απαιτείται, αν πραγματικά θέλουμε να στηρίξουμε και να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των δημοσίων νοσηλευτηρίων, ως η ραχοκοκαλιά του ΓεΣΥ», αναφέρεται.

Ο ΠΙΣ καλεί όλες τις πλευρές και ιδιαίτερα τους καθ’ ύλην αρμοδίους φορείς που είναι οι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών και διοικητικών αποφάσεων στα δημόσια νοσηλευτήρια, να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου και σε πνεύμα συνεργασίας να εξεύρουν εκείνες τις κοινές συνισταμένες που θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα, τη βιωσιμότητα και την σωστή λειτουργία των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Προσθέτει ότι η ειλικρινής διαβούλευση, η αποφυγή τακτικισμών που δύνανται να εκληφθούν ως εμπαιγμός, ο αλληλοσεβασμός και η εποικοδομητική διαλλακτικότητα, αποτελούν το «κλειδί» για την αντιμετώπιση των σοβαρών προκλήσεων και την επίλυση διαχρονικών παθογενειών που μαστίζουν τον τομέα.

«Ο ΠΙΣ θεωρεί ότι ήγγικεν η ώρα για έναν ώριμο, ειλικρινή, εποικοδομητικό και με καλή πίστη διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, που θα ανοίξει το δρόμο για αποτελεσματικές, δίκαιες και βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια», αναφέρεται.

Επίσης ο ΠΙΣ αναγνωρίζει ότι τα αιτήματα των ιατρών του δημοσίου πηγάζουν από την ανάγκη για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την παροχή υψηλής ποιότητας υγειονομικής περίθαλψης στα δημόσια νοσηλευτήρια. Σημειώνει ότι το επιστημονικό και ιατρικό προσωπικό αποτελεί τον πυρήνα της υγειονομικής περίθαλψης και χωρίς αυτό, η ποιότητα της φροντίδας προς τους ασθενείς διακυβεύεται.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο επίκεντρο η αγροτική οικογένεια της Κύπρου-«Στόχος η νέα δυναμική για πρόοδο και ευημερία»
Αίθριος ο καιρός-Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Σε 24ωρη κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Larnaca Public Transport»
Ρίφθηκαν στα σκουπίδια 294 κιλά φαγητού ανά πολίτη το 2022-Τραγική πρωτιά στην Ε.Ε. για την Κύπρο
Απαντά στις επικρίσεις και ξεκαθαρίζει για τις ενέργειες του ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023 μέσω σχεδίων κρατικών ενισχύσεων
Τοποθετείται για το Λύκειο Βεργίνας το ΥΠΑΝ-«Από την προηγούμενη σχολική χρονιά οι φωτογραφίες»
Με σκεπτικισμό βλέπει την εναλλακτική φοίτηση η Επίτροπος του Παιδιού
Έναρξη Μαθημάτων Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λεμεσού