Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή φοιτητικής εστίας του Δήμου Πάφου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή η τελετή υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της Φοιτητικής Εστίας Δήμου Πάφου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον χώρο μπροστά από τον Ναό Παναγίας Παντανάσσης, και η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Πάφου και της εταιρείας Α.Ν. Ioannou Construction Limited.

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ανέφερε πως αισθάνεται υπερήφανος που τα τελευταία χρόνια υπογράφηκαν περίπου 90 και πλέον συμβόλαια για να γίνουν τα έργα που «αναμόρφωσαν την Πάφο».

Αναφέρθηκε στα έργα που ολοκληρώθηκαν, όπως οι νεοανεγερθείσες κτηριακές εγκαταστάσεις, στις οποίες στεγάζεται από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά η Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, αλλά και στην ολοκλήρωση του οδικού δικτύου, ενώ σημείωσε την έναρξη εργασιών για τις φοιτητικές εστίες προς εξυπηρέτηση των φοιτητών.

Όπως είπε, ο Δήμος με δικά του χρήματα, ύψους 1,2 εκ. ευρώ, αγόρασε γη 5.000 τ.μ. όπου θα ανεγερθούν 203 δωμάτια, χωρητικότητας 24-25 τετραγωνικών μέτρων. Επεσήμανε πως η τρίτη φάση του ιδίου έργου θα περιλαμβάνει 32 οικόπεδα που έχουν περάσει στην διαχείριση του Δήμου Πάφου, όπου θα δημιουργηθούν οι απαιτούμενοι ανοιχτοί χώροι πρασίνου, γηπέδου τένις και μπάσκετ, χώροι στάθμευσης. Μόνο έτσι τα έργα συμβάλουν στην πραγματική αλλαγή μιας πόλης, είπε.

Οι φοιτητικές εστίες του Δήμου Πάφου αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 11 μήνες, είπε.

Ακολούθως ο κ. Φαίδωνος ευχαρίστησε την εκκλησιαστική επιτροπή που δέχτηκε να ενοποιηθούν το τεμάχιο που στεγάζεται το ΤΕΠΑΚ Πάφου, το οικόπεδο που φιλοξενεί την εκκλησία της Παναγίας Παντάνασσας και ο χώρος όπου θα ανεγερθούν οι φοιτητικές εστίες του Δήμου Πάφου.

Ανακοίνωσε πως αμέσως μετά θα γίνει πλήρης ανάπλαση του δρόμου από τον κυκλικό κόμβο της Τεχνικής Σχολής μέχρι το δικαστικό μέγαρο.

Είπε επίσης πως το κράτος έχει δώσει 180 στρέμματα για να γίνει Γεωργικό Ινστιτούτο του ΤΕΠΑΚ στην Αχέλεια.

Ο κ. Φαίδωνος σημείωσε εξάλλου πως οι προσπάθειες της Τοπικής Αρχής στην περιοχή που στεγάζεται το ΤΕΠΑΚ Πάφου θα είναι συνεχείς, με σκοπό την οπτική αναβάθμιση όλης της περιοχής σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των κτιρίων, των οικοπέδων και των καταστημάτων.

Η ίδρυση του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο σημαίνει, όπως είπε, «αύξηση της κρίσιμης μάζας της πόλης, βήμα για τη δημιουργία νέου πυλώνα στην οικονομία της πόλης και Επαρχίας μας, συμβολή στην αναβάθμιση της τουριστικής βιομηχανίας της πόλης και του τουριστικού προϊόντος, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τόνωση και εμπλουτισμός της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης, αποτύπωμα στη νέα ταυτότητα της πόλης που άλλαξε και άνοιξε τους ορίζοντές της στην ευρύτερη γειτονιά μας της Ανατολικής Μεσογείου».

Σύμφωνα με τον Δημοτικό Γραμματέα του Δήμου Πάφου Θέμη Φιλιππίδη το έργο της φοιτητικής εστίας του Δήμου Πάφου έχει αναληφθεί σε όλο του το φάσμα - τον σχεδιασμό, την επίβλεψη, την εκτέλεση και τη διαχείριση - από τον Δήμο Πάφου.

Το έργο παρουσίασε ο Μάριος Παπαδημήτρης, εκπρόσωπος του αρχιτεκτονικού γραφείου Ηρακλή Παπαχρίστου, ο οποίος ανέφερε πως η σχολή του ΤΕΠΑΚ θα έχει δίπλα της 203 δωμάτια επιπλωμένα, υπό την διαχείριση του Δήμου Πάφου. Με τη συνεργασία όλων έγινε κατορθωτό να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι μελέτες, να  προκηρυχθούν οι προσφορές και να ξεκινήσουν οι εργασίες στο εργοτάξιο, πρόσθεσε.

Ο Άνθιμος Ιωάννου, εκπρόσωπος της εργοληπτικής εταιρείας Α.Ν. Ioannou Construction Limited, ανέφερε πως θα καταβάλλουν όλες τους τις προσπάθειες για την ολοκλήρωση των φοιτητικών εστιών του Δήμου Πάφου τηρώντας τα χρονοδιαγράμματα και λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες ασφαλείας, όπως έπραξαν και με την ανέγερση του κτιρίου του ΤΕΠΑΚ.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Βανδάλισαν το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού-«Απουσία φρούρησης, ζημιές χιλιάδων ευρώ» (pic)
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Ικανοποίηση Λευκωσίας για τις αναφορές της Moneyval-Καταγράφει συμμόρφωση της ΚΔ με συστάσεις για ξέπλυμα
Έργα διεύρυνσης του δρόμου στο κατεχόμενο Πέργαμος ανακοίνωσε ο Ουστέλ
Moneyval: Πρόοδος από Κύπρο στην καταπολέμηση ξεπλύματος και χρηματοδότησης τρομοκρατίας
Αυτές είναι οι τιμές πώλησης των γεωργικών προϊόντων-Όσα παρουσιάζει το «e-κοφίνι» (ΠΙΝΑΚΑΣ)
Καταγγέλλει επίθεση από συγγενή και στέλεχος του επιτελείου Νικολαΐδη ο Αρμεύτης-«Αυτές είναι οι καθαρές δουλείες;»
Απορρίφθηκε η ένσταση για τις εκλογές στον δήμο Δυτικής Λεμεσού-Κανονικά υποψήφιος ο Νίκος Σπύρου
Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος-Αντίθετος ο Eισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο