Το εννέα ημερών μωρό που επέζησε από τις φλόγες της Χαμάς-«Βάλαμε το μωρό στο παράθυρο να παίρνει αέρα»

Δεν έχει κλείσει ούτε ένα μήνα ζωής ο μικρός Κάι, αλλά αυτό που έχει βιώσει το μωρό αυτό θα το συντροφεύει για πάντα: είναι η ιστορία της θαυματουργικής διάσωσής του από την φονική επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο Κάι ήταν μόλις εννιά ημερών όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς μπούκαραν στο σπίτι των γονιών του, Έιμι και Ουριήλ Λαμπάν, ισραηλινών βρετανικής υπηκοότητας στο κιμπούτς Νιρίμ, αφού προηγουμένως σκότωσαν το σκύλο τους και πυρπόλησαν το αυτοκίνητό τους.

Ακούγοντάς τους να πλησιάζουν οι γονείς άρπαξαν το μωρό και έτρεξαν στο καταφύγιο του σπιτιού. «Η μάνα μου που ήταν μαζί μας άρπαξε τον Κάι, που άρχισε να κλαίει. Έβαλε το δάκτυλό της στο στόμα του γι να σιωπήσει όσο το δυνατόν συντομότερο», είπε η Αιμέ στο ισραηλινό δίκτυο Channel 12.

Οι γονείς του Κάι έβαλαν το μωρό τους στο παράθυρο του καταφυγίου για να μην εισπνεύσει θανάσιμη ποσότητα καπνών από τη φωτιά που έβαλαν ένοπλοι της Χαμάς στο σπίτι τους στο κιμπούτς Νερίμ του νοτίου Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου

moro-kibutz-Nirim.jpg

«Ο Ουριήλ κι εγώ κρατούσαμε το πόμολο κι οι τρομοκράτες της Χαμάς προσπαθούσαν να μπουν μέσα. Βλέποντας ότι δεν μπορούσαν να εισβάλουν στο καταφύγιο, έσυραν διάφορα αντικείμενα πίσω από την πόρτα και έβαλαν φωτιά στο σπίτι μας. Αρχίσαμε να βλέπουμε ένα πορτοκαλί φως, φλόγες και πυκνούς καπνούς που κατάφεραν να μπουν στο δωμάτιο», πρόσθεσε.

Το μωρό σώθηκε τελικά χάρη στην απόφαση των γονιών να ριψοκινδυνεύσουν βάζοντάς τον κοντά στο παράθυρο για να παίρνει αέρα, με κίνδυνο να τον δουν οι ένοπλοι της Χαμάς και να επιστρέψουν.

«Το σπίτι μας είναι στις φλόγες. Είμαστε κλειδωμένοι στο καταφύγιο, σας παρακαλούμε σώστε μας», έγραψε ο Ουριήλ στο λογαριασμό του κιμπούτς στο WhatsApp. Επί έξι ώρες παρέμειναν κλειδωμένοι μέσα στο καταφύγιο καθώς λαμπάδιαζε ολόκληρο το σπίτι τους.

moro-goneis-katafigio.jpg

«Όταν βάλαμε το μωρό στο παράθυρο, ήταν μια από τις δυσκολότερες αποφάσεις που λάβαμε ποτέ. Αν τον αφήναμε μέσα στο καταφύγιο, σκεφτόμασταν ότι θα εισπνεύσει θανάσιμη ποσότητα καπνού, αλλά απο΄την άλλη αν τον βάζαμε στο παράθυρο, οι τρομοκράτες της Χαμάς θα μπορούσαν να τον δουν και να τον πυροβολήσουν. Σκεφτόμασταν τα χειρότερα, αλλά κοιταχτήκαμε στα μάτια, είπαμε “σ’ αγαπώ” και το αποφασίσαμε», είπε ο Ουριήλ.

Kai-mitera.jpg

Ευτυχώς η οικογένεια άντεξε στο καταφύγιο όλες αυτές τις ώρες που οι ένοπλοι της Χαμάς έσπερναν τρόμο και θάνατο γύρω τους και τελικά διασώθηκαν από στρατιώτες των IDF, που συνόδεψαν την οικογένεια και γείτονες σε καταφύγιο. Αλλά πολλοί φίλοι τους και γείτονες σκοτώθηκαν ή απήχθησαν στη Γάζα. «Πρέπει να γίνει όκ,τι είναι δυνατό γι’ αυτούς που βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς», είπαν οι γονείς στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Οι ίδιοι είναι πεπεισμένοι ότι χάρη στο μωρό τους βρίσκονται ακόμη στη ζωή. «Κάποια μέρα θα πω στον Κάι ότι αυτός μας έδωσε τη δύναμη να επιζήσουμε», λέει ο πατέρας του. «Αυτός μας έδωσε τη δύναμη να πολεμήσουμε και να σωθούμε».

Πηγή: Iefimerida

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο ράπερ Diddy-Κατηγοίες για εκβιασμό, σωματεμπορία και εξαναγκασμό σε πορνεία
Πέραν των 450 τραυματιών και 14 νεκροί από εκρήξεις ασυρμάτων της Χεζμπολάχ
«Αυτός μου έμαθε πώς να ναρκώνω τη γυναίκα μου, τη βιάζαμε μαζί»-Νέες αποκαλύψεις στη δίκη Πελικό
Το Βερολίνο «παγώνει» τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ
Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εκρήξεις των βομβητών στον Λίβανο
Αμαξοστοιχία παραβίασε κόκκινο και καρφώθηκε σε ακινοποιημένο τρένο–Δεκάδες τραυματίες
Το Ισραήλ μετακινεί μονάδες στα σύνορα με τον Λίβανο-«Μπαίνουμε σε νέα φάση του πολέμου»
H λίστα με τους έντεκα νεκρούς από την επίθεση στα προπύργια της Χεζμπολάχ-Ανάμεσά τους δύο παιδιά
Νεκρή τουρίστρια μετά από επίθεση καρχαρία-Έχασε το πόδι της και πέθανε από ανακοπή
Νέος συναγερμός στην Ευρώπη-Φωτιά κοντά στο Τσέρνομπιλ αύξησε τα επίπεδα ραδιενέργειας