Παραπέμπονται σε δίκη δύο κρατούμενοι για την σχεδιαζόμενη δολοφονία από Κεντρικές-Ομολόγησε ο ένας

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, παραπέμπονται οι δύο εκ των τριών κρατουμένων, 38χρονος κατάδικος και 28χρονος υπόδικος, που συνελήφθησαν για σχεδιαζόμενη δολοφονία από τις Κεντρικές Φυλακές, σε βάρος προσώπου, ο οποίος είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας σε υπόθεση ναρκωτικών που εκκρεμεί σε βάρος ενός εκ των υπόπτων.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις, το μαρτυρικό υλικό αξιολογήθηκε από την Νομική Υπηρεσία, η οποία άναψε το πράσινο φως για την καταχώρηση της υπόθεσης σε βάρος των δύο κρατουμένων, ενώ σε ότι αφορά τον τρίτο κρατούμενο, 45 ετών, δεν προκύπτουν στοιχεία που να δικαιολογούν την άσκηση ποινικής τους δίωξης.

Η υπόθεση καταχωρείται το πρωί ενώπιον Δικαστηρίου, ενώ και οι δύο θα αντιμετωπίζουν το αδίκημα της συνομωσίας για φόνο, το οποίο αρχικά δεν αντιμετώπιζε ο 38χρονος, ο οποίος είναι αυτός που αποφάσισε να μιλήσει στην Αστυνομία.

Ως εκ τούτου, και οι δύο, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, αντιμετωπίζουν τα ακόλουθα αδικήματα:

  1. Συνωμοσίας για φόνο
  2. Συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος]
  3. Παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία
  4. Απειλές
  5. Συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και επηρεασμός μαρτύρων
  6. Διέγερση για διάπραξη ποινικού αδικήματος, Άρθρο 370, ΚΕΦ 154.

Υπενθυμίζεται πως σε έρευνα που διενεργήθηκε σε κελιά των Κεντρικών Φυλακών κατά τη σύλληψη των υπόπτων, εντοπίστηκαν τα ακόλουθα τεκμήρια:

  • Ποσότητα ναρκωτικών 35 γραμμαρίων όμοια με crystal
  • Εννέα κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων το ένα περιείχε δύο κάρτες SIM και τα δύο ήταν κρυμμένα σε τρύπα τοίχου η οποία ήταν καλυμμένη με μεταλλικό κάλυμμα
  • Άλλες 22 κάρτες SIM από Κύπρο και Τουρκία
  • Μια ξύλινη αυτοσχέδια κατασκευή με φορτιστή κινητού τηλεφώνου
  • Διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα, τηλέφωνα και χρηματικά ποσά
  • Φορτιστές
  • Αξεσουάρ τηλεφώνων
  • Ένα γωνιακό κλειδί με μύτες κατσαβιδιών
  • Ένα μαχαίρι
  • USB
  • Mια ηλεκτρονική συσκευή άγνωστου τύπου
  • Mια ηλεκτρονική συσκευή WIFI που καταλήγει σε USB

Τι ισχυρίστηκε ο 38χρονος

Σύμφωνα με την μαρτυρία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, την 11η Οκτωβρίου 2023, ο 38χρονος κατάδικος, πριν από περίπου πέντε με έξι μήνες, όταν μεταφέρθηκε στην πτέρυγα που ο ίδιος βρισκόταν ο 29χρονος υπόδικος, του ζήτησε να τον βοηθήσει με κάποιο τρόπο, ώστε να αποτρέψουν να μαρτυρήσει πρόσωπο, το οποίο αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας για υπόθεση που εκκρεμεί εναντίον του.

Όταν ο 38χρονος κατάδικος τον ρώτησε με ποιο τρόπο ήθελε να τον βοηθήσει, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο 29χρονος του ζήτησε να απειλήσει μέσω τηλεφώνου συγκεκριμένα φιλικά πρόσωπα του μάρτυρα, ώστε να τον επηρεάσουν, προκειμένου να μην μαρτυρήσει εναντίον του στο Δικαστήριο.

Τότε, ο κατάδικος του ζήτησε να βρει τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων των συγκεκριμένων προσώπων, ώστε να μεσολαβήσει ο ίδιος για να τους μιλήσει, αφού όπως του είπε, τους γνωρίζει αρκετά καλά, ενώ στη συνέχεια, μέσω τηλεφώνου που του έδωσε ο 29χρονος, επικοινώνησε με ένα από τα πρόσωπα και του ζήτησε ως χάρη να μιλήσει με τον μάρτυρα, ώστε να κάνει πίσω.

Ωστόσο, το εν λόγω πρόσωπο του ανέφερε πως δεν ήθελε να εμπλακεί, με τον 29χρονο υπόδικο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 38χρονου, να του αναφέρει πως θα πρέπει να βρουν άλλο τρόπο, ώστε να εκφοβίσουν τον μάρτυρα για να μην καταθέσει ενώπιον Δικαστηρίου.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ο 29χρονος ανέφερε στον 38χρονο πως θα πρέπει να ενοχλήσουν τέσσερα φιλικά πρόσωπα του μάρτυρα, ζητώντας του, να τους πάρει τηλέφωνο και να τους απειλήσει ότι θα τους προκαλέσει ζημιές στις περιουσίες τους, ενώ του έδειξε τις φωτογραφίες του από το facebook και του έδωσε τους αριθμούς τηλεφώνων τους.

Στη συνέχεια, ο 38χρονος, ανέφερε στους ανακριτές πως με το κινητό τηλέφωνο του 29χρονου αλλά και στην παρουσία του, τηλεφώνησε στα τρία από τα τέσσερα πρόσωπα, λέγοντας τους πως, «όσοι πήγατε σήμερα στο δικαστήριο θα πειραχτείτε όλοι σας».

Όσο αφορά το τέταρτο φιλικό πρόσωπο του μάρτυρα, ο 38χρονος ισχυρίστηκε πως ο 29χρονος του ζήτησε να προκαλέσει κακόβουλη ζημιά στο σπίτι του, το οποίο του υπέδειξε σε χάρτη που βρίσκεται, δίνοντας του αμοιβή 3500 ευρώ.

Ο ισχυρισμός για δολοφονία έναντι 30,000 ευρώ

Δύο ημέρες αργότερα, ο 29χρονος μετέβηκε στο κελί του 38χρονου και του ζήτησε εξηγήσεις για την πράξη που συμφώνησαν, ενώ τον ρώτησε κατά πόσο μπορούσε να βρει πού έχουν τον μάρτυρα, με τον κατάδικο να ζητά χρόνο, ώστε να το ψάξει.

Την επόμενη μέρα, ο 29χρονος μετέβη εκ νέου στο κελί του, με τον 38χρονο να ισχυρίζεται πως του είπε ότι ήθελε να βρει άτομα για να δολοφονήσουν πρόσωπο του περιβάλλοντος του μάρτυρα, ενώ προς τον σκοπό αυτού, του ανέφερε πως θα του προσφέρει το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ, με τον κατάδικο να του ζητά χρόνο, ώστε να δει τι θα κάνει.

Μετά τα όσα ισχυρίστηκε ο 38χρονος, η Αστυνομία άρχισε την λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα, ειδικότερα, μεταξύ των οποίων κρατούμενοι και δεσμοφύλακες, ενώ καταθέσεις λήφθηκαν και από πρόσωπα με τα οποία είχαν επικοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα πλαίσια των εξετάσεων, λήφθηκε κατάθεση και από τον στόχο, ο οποίος ανέφερε πως δεν δέχθηκε απειλές, ωστόσο αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που άκουσε, ενώ άλλα πρόσωπα κατέθεσαν πως δέχθηκαν απειλές.

Δειτε Επισης

Έφτασε στη Γάζα από την Κύπρο το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας (pics)
Ο ισραηλινός στρατός εντόπισε στη Γάζα τις σορούς τριών ομήρων της Χαμάς
Δύο αδέρφια έσπασαν τον κώδικα του Ethereum και έκλεψαν crypto $25 εκατ. μέσα σε δευτερόλεπτα
Επαναπατρίστηκαν αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο-Πάνω από 4.000 στο 2024
Η κατάθεση της παιδίατρου στη δίκη της Πισπιρίγκου-«Η Μαλένα ήταν σε άριστη κατάσταση, δεν πίστευα ότι πέθανε»
Εφιάλτης για 17χρονο στη Σπάρτη-Συγγενείς της κοπέλας του τον απήγαγαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια
Σκότωσε τη σύζυγο του και πήγε σε ξενοδοχείο να δει ειδήσεις ο 50χρονος στο Μενίδι
Ε. Χαραλαμπίδου σε Νομική Υπηρεσία-«Ο Εισαγγελέας εκτίθεται, υπάρχουν διαβαθμίσεις για να κλείνουν στόματα»
Απουσιάζει από την οικία του στο Πισσούρι 45χρονος (pic)
Καμπανάκι CPT για τον υπερπληθυσμό στις Φυλακές και κρατητήρια-Όσα καταγράφονται στην έκθεση