Επαναρχίζουν οι έρευνες για εντοπισμό του αγνοούμενου δύτη στο «Ζηνοβία»-Ήταν μαζί με δεύτερο δύτη

Επαναρχίζουν ξανά το πρωί οι έρευνες για εντοπισμό του δύτη, ο οποίος αγνοείτο από το πρωί της Πέμπτης, μετά από κατάδυση στο ναυάγιο «Ζηνοβία», στη θαλάσσια περιοχή της Λάρνακας.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι ο Διοικητής του ΚΣΕΔ Πλωτάρχης, Ανδρέας Χαραλαμπίδης, ανέφερε πως ο δύτης είναι εκπαιδευτής καταδύσεων και ότι ήταν μαζί με άλλο ένα πρόσωπο, το οποίο αναδύθηκε όταν έληξε ο χρόνος.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαραλαμπίδης το δεύτερο πρόσωπο, «μας είπε που είδε το ζευγάρι του τελευταία φορά και μετά αναδύθηκε. Δεν παρατήρησε κάτι να πάει λάθος, δηλαδή να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα».

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Διοικητής του ΚΣΕΔ ανέφερε ότι, «οι έρευνες για εντοπισμό του αγνοούμενου προσώπου ξεκίνησαν αμέσως χθες από τα άτομα που βρίσκονταν στο χώρο, ωστόσο χρειάζεται εξειδικευμένη εκπαίδευση από τους δύτες, αφού κάποιοι μπορούν να εισέλθουν στο πλοίο και κάποιοι άλλοι όχι, περιοριζόμενοι να ερευνούν έξω από το σκάφος. Αμέσως μετά τη λήψη της πληροφορίας για τον αγνοούμενο δύτη, ελικόπτερα και σκάφη ερεύνησαν την επιφάνεια της θάλασσας και σε αρκετή απόσταση από το σημείο όπου βρίσκεται το ναυάγιο «Ζηνοβία», προκειμένου να εντοπιστεί το άτομο».

Ελπίζαμε, συνέχισε ότι «θα ήταν κάτι διαφορετικό από τις εκτιμήσεις των παρευρισκόμενων και θα εντοπίζαμε τον αγνοούμενο στην επιφάνεια της θάλασσας».

Ο κ Χαραλαμπίδης εξέφρασε ευχαριστίες «στους εθελοντές που συμμετείχαν στις χθεσινές έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται και σήμερα μέχρι τον εντοπισμό του αγνοούμενου δύτη, που ελπίζουμε να βρίσκεται κάπου στο ναυάγιο και απλά δεν βρέθηκε από τους συμμετέχοντες στην έρευνα. Δεν είναι εύκολη κατάσταση να ερευνάται ένα ναυάγιο, αφού όσο πιο πολύ κατεβαίνουν οι δύτες στο κουφάρι του πλοίου, θολώνουν τα νερά και είναι δύσκολο να δούμε τι υπάρχει».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χαραλαμπίδης είπε πως «δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει στους δύτες να επισκεφθούν οποιοδήποτε μέρος του ναυαγίου. Ωστόσο, μπορεί ο αγνοούμενος δύτης να μπήκε σε κάποιο σημείο του πλοίου που να είναι δύσκολο να περάσει κάποιος ή μπορεί λόγω αποπροσανατολισμού ή πανικού να εισήλθε στο συγκεκριμένο χώρο και να μην κατάφερε να βγει».

Σημειώνεται ότι, Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΣΕΔ γύρω στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης, λήφθηκε πληροφορία που αφορούσε αγνοούμενο δύτη, ο οποίος είχε καταδυθεί στο ναυάγιο «Ζηνοβία».

Το Κέντρο ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας - Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», κινητοποιώντας μέσα διάσωσης καθώς και ομάδες δυτών του Συστήματος Ε-Δ της Δημοκρατίας, καθώς και εθελοντικές ομάδες διάσωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δύτη που χάθηκαν τα ίχνη του στο ναυάγιο «Ζηνοβία»

Δειτε Επισης

Ρίχνει την ευθύνη στην ΚΟΠ ο Πρόεδρος-«Τους προειδοποιήσαμε για όλα αυτά, αλλά συνεχίζουν να κρύβονται»
Προτάσεις για τη βία στα γήπεδα κατέθεσε η Ισότητα-«Γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα» οι τρεις Αστυνομικοί
Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΑΕΛ-Απόλλων ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος