Καταχωρείται υπόθεση εναντίον των δύο για την έκρηξη κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ

Στο επόμενο βήμα, που είναι η καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου, προχωρεί το ΤΑΕ Λευκωσία, σε σχέση με την έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα μερικά μέτρα από την πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία, για την οποία συνελήφθησαν τέσσερις Σύριοι.

Το διάταγμα των υπόπτων που είχε εκδοθεί από το Δικαστήριο εκπνέει την Παρασκευή, με τους ανακριτές να προχωρούν με την καταχώρηση υπόθεσης εναντίον των δύο εκ των τεσσάρων υπόπτων, σε βάρος των οποίων θεωρεί πως υπάρχει μαρτυρία, ενώ οι υπόλοιποι δεν θα αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε κατηγορίες.

Πρόκειται για τους δύο νεαρούς που συνελήφθησαν λίγο μετά την έκρηξη στην περιοχή, οι οποίοι εντοπίστηκαν από μέλη της Αστυνομίας που διενήργησαν περιπολία, πέριξ της πρεσβείας, με τους ίδιους να αναφέρουν στους αστυνομικούς πως απλά περπατούσαν στην περιοχή, ισχυριζόμενοι μάλιστα πως δεν είχαν ακούσει τον κρότο από την έκρηξη.

Κάτι που ήγειρε υποψίες στα μέλη της Αστυνομίας, αφού οι νεαροί βρίσκονταν σε πολύ κοντινό σημείο από την έκρηξη.

Ως εκ τούτου, ακολούθησε έρευνα στο όχημα του ενός εκ των δύο, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην περιοχή, έπειτα από την οποία εντοπίστηκε ένα σιδερένιο σφυρί, με ξύλινη χειρολαβή, δύο ανοιγόμενα μαχαίρια, καθώς και δύο αχρησιμοποίητα πασχαλινά αστεράκια πυράκτωσης.

Ο ένας εκ των υπόπτων, απάντησε στους αστυνομικούς πως τα αντικείμενα είναι για την δουλειά του, ενώ στο όχημα εντοπίστηκαν και οι άλλοι δύο νεαροί που είχαν αρχικά συλληφθεί.

Από περαιτέρω έρευνες στη σκηνή της έκρηξης, εντοπίστηκε μία μπρούτζινη μεταλική σωλήνα, με πάσα τελλαρισμένη, η οποία περιείχε εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος και αριθμό βιδών, γεγονός που ανακριτές τον σύνδεσαν με τα αστεράκια που βρέθηκαν εντός του οχήματος των υπόπτων. Επίσης, ανευρέθηκε σιδερένιο πώμα με πάσα, σε κοντινή απόσταση, το οποίο σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς, για να ενσωματωθεί στη σωλήνα, χρειάζεται πίεση με σφυρί.

Σημειώνεται πως, όπως ανέφερε η Αστυνομία ενώπιον Δικαστηρίου, η έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από την πρεσβεία του Ισραήλ, ενώ το σιδερένιο πώμα εντοπίστηκε σε απόσταση δύο μέτρων από την σκοπιά, που συνεπώς φαίνεται ότι εκτινάχθηκε συνεπεία της έκρηξης. Επίσης, από τη σκηνή, μεταξύ άλλων, παραλήφθηκε αριθμός βιδών.

Παράλληλα, από εξέταση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που βρίσκεται στην περιοχή, διαπιστώθηκε ότι η ώρα 01:37, από άδειο χωράφι κατά μήκος της λεωφόρου Προδρόμου, μεταξύ των οδών Ιωάννη Γρυπάρη και Πολυβίου Δημητρακοπούλου, ρίχνεται αντικείμενο το οποίο προσγειώνεται πλησίον της Ισραηλινής πρεσβείας και ακολουθεί έκρηξη. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, οι δύο εκ των υπόπτων εντοπίστηκαν να κινούνται κατά μήκος της λεωφόρου Προδρόμου στο πεζοδρόμιο, έξω από το εν λόγω χωράφι.

Η υπόθεση αναμένεται να καταχωρηθεί το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, με τους υπόπτους να παραπέμπονται σε δίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πασχαλινά αστεράκια και σφυρί οδήγησαν στη σύλληψη των Σύρων για έκρηξη στην Ισραηλινή πρεσβεία-Τι δείχνουν κάμερες

Δειτε Επισης

Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα ρατσιστικά περιστατικά το 2023-Επιθέσεις για καταγωγή και σεξουαλικό προσανατολισμό
Οδεύει προς... καταδίκη το e-justice, δεν επιλύονται τα προβλήματα-«Αγορεύσεις» για την τύχη του συστήματος
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας