Αποφάσισε την προσωπικότητα που θα διορίσει ως απεσταλμένο ο Γκουτέρες-Έδωσε συγκατάθεση ο ΠτΔ

Για το όνομα του απεσταλμένου που αποφάσισε να διορίσει στο πλαίσιο της προσπάθειας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, ενημέρωσε χθες βράδυ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Γραμματεία του ΟΗΕ με τη Λευκωσία να δίνει νωρίτερα σήμερα τη συγκατάθεση της

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ανέφερε πως χθες το βράδυ ενημερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη για την απόφαση του Γενικού Γραμματέα, να προχωρήσει στον διορισμό μιας προσωπικότητας, η οποία θα αναλάβει να διερευνήσει τις προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών.

«Ενημερωθήκαμε χθες βράδυ για μια συγκεκριμένη προσωπικότητα. ζητήθηκε η συγκατάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας και πριν λίγο δώσαμε τη συγκατάθεση μας στον διορισμό αυτής της προσωπικότητας. Ελπίζω να δοθεί συγκατάθεση και από τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη και το συντομότερο δυνατό αυτή η προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν να καρποφορήσει», ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στο δικοινοτικό συνέδριο για τη βιωσιμότητα των υδάτινων και ενεργειακών πόρων και τη διαχείριση των αποβλήτων στην Κύπρο είπε πως, «χωρίς εμπιστοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ μια βιώσιμη λύση στην Κύπρο, προσθέτοντας πως «προκειμένου να αντιμετωπιστούν το υφιστάμενο πολιτικό αδιέξοδο και η διαίρεση του νησιού, η ενίσχυση της οικοδόμησης εμπιστοσύνης αποτελεί μια καίρια προσέγγιση των Ηνωμένων Εθνών και η κοινωνία των πολιτών παίζει ένα σημαντικό ρόλο σε αυτή την στρατηγική».

Δειτε Επισης

Στιούαρτ: Το Κυπριακό είναι επιλύσιμο ακόμα, χρειάζεται πολιτικό θάρρος
«Άδικο και πολιτικά υποκινούμενο» το Ψήφισμα 186 ισχυρίζεται η τ/κ ηγεσία
Στιούαρτ: Να κάνουμε τα πάντα για τη λύση, δεν έχουμε την πολυτέλεια για άλλες τέτοιες επετείους
Βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση διμερών σχέσεων, εκφράζουν Δημητρίου και Πελεγκρίνι
Κ. Κόμπος: Εργαζόμαστε για την ημέρα που η παρουσία ΟΥΝΦΙΚΥΠ δεν θα είναι απαραίτητη
Δεν αλλάζει λέξη στο αφήγημά του ο Τατάρ-«Η έναρξη διαπραγματεύσεων θα είναι εφικτή με κυρίαρχη ισότητα»
Τον θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα συζήτησαν Χριστοδουλίδης-Φον ντερ Λάιεν
Κι επίσημα στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ ο Παύλος Ιωάννου-«Απέδειξε πως προωθεί τα συμφέροντα των πολιτών»
Καταγγέλλει τον αποκλεισμό των περισσότερων ΜΜΕ από τον απολογισμό του Προέδρου η ΕΣΚ
Ο Λακρουά καλεί σε διπλασιασμό των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού