Αποφάσισε την προσωπικότητα που θα διορίσει ως απεσταλμένο ο Γκουτέρες-Έδωσε συγκατάθεση ο ΠτΔ

Για το όνομα του απεσταλμένου που αποφάσισε να διορίσει στο πλαίσιο της προσπάθειας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, ενημέρωσε χθες βράδυ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Γραμματεία του ΟΗΕ με τη Λευκωσία να δίνει νωρίτερα σήμερα τη συγκατάθεση της

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ανέφερε πως χθες το βράδυ ενημερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη για την απόφαση του Γενικού Γραμματέα, να προχωρήσει στον διορισμό μιας προσωπικότητας, η οποία θα αναλάβει να διερευνήσει τις προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών.

«Ενημερωθήκαμε χθες βράδυ για μια συγκεκριμένη προσωπικότητα. ζητήθηκε η συγκατάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας και πριν λίγο δώσαμε τη συγκατάθεση μας στον διορισμό αυτής της προσωπικότητας. Ελπίζω να δοθεί συγκατάθεση και από τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη και το συντομότερο δυνατό αυτή η προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν να καρποφορήσει», ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στο δικοινοτικό συνέδριο για τη βιωσιμότητα των υδάτινων και ενεργειακών πόρων και τη διαχείριση των αποβλήτων στην Κύπρο είπε πως, «χωρίς εμπιστοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ μια βιώσιμη λύση στην Κύπρο, προσθέτοντας πως «προκειμένου να αντιμετωπιστούν το υφιστάμενο πολιτικό αδιέξοδο και η διαίρεση του νησιού, η ενίσχυση της οικοδόμησης εμπιστοσύνης αποτελεί μια καίρια προσέγγιση των Ηνωμένων Εθνών και η κοινωνία των πολιτών παίζει ένα σημαντικό ρόλο σε αυτή την στρατηγική».

Δειτε Επισης

Για προσπάθειες Κύπρου για Γάζα,για Ουκρανία και επέτειο εισβολής μίλησε ο Κόμπος στο ΣΕΥ
Βρυξέλλες και όχι Βουδαπέστη η επόμενη άτυπη σύνοδος ΥΠΕΞ της ΕΕ ανακοίνωσε ο Μπορέλ
Ιωάννου: Η επανένωση της χώρας μας είναι μονόδρομος
VPSM για προβλήτα του FSRU: Η ανακοίνωση CMC δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα
Σιζόπουλος: Ραγιαδισμός και ηττοπάθεια οδηγούν σε καταστροφή το Κυπριακό
Πρεσβεία ΗΠΑ: Συνεχίζεται η αποστολή βοήθειας στη Γάζα μέσω Αμάλθειας
Δημητρίου: Ομοψυχία-συμβολή διεθνούς κοινότητας απαραίτητα για επίλυση Κυπριακού
Υπ. Ενέργειας: Κύριο μέλημα ΠτΔ η δημιουργία προοπτικών επανέναρξης διαπραγματεύσεων
Αντιδράσεις και σχόλια Τ/κ πολιτικών για επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα
Προκοπίου: Πολλαπλασιαστής ρίσκου στον πλανήτη η αστάθεια στις ΗΠΑ