Παίρνει θέση ο Παμπορίδης για τα Νοσοκομεία-«Μια δίκαιη απαίτηση μετατρέπεται σε Δούρειο Ίππο απόλυτης ακύρωσης της Αυτονόμησης»

Θέση αναφορικά με τις συνδικαλιστικές απαιτήσεις για τα Νοσοκομεία τις οποίες διασύνδεσε με την αυτονόμηση πήρε ο πρώην υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης.

Ο πρώην υπουργός, εξέφρασε ανησυχία αναφορικά με τις επιδιώξεις των εργαζομένων, αλλά και δυσαρέσκεια για τη στάση που τηρούν τα κόμματα.

Όπως ανέφερε ο κ. Παμπορίδης, «η Αυτονόμηση των Δημοσίων Νοσοκομείων αποτελεί συστατικό στοιχείο της μεταρρύθμισης της Υγείας του 2017 κ κυρίως πυλώνα στήριξης του ΓεΣΥ. Δεν εφαρμόστηκε με την αναγκαία πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα και αυτό πρέπει να συζητηθεί επιτέλους. Η απαίτηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων για Συλλογικές Συμβάσεις στον ΟΚΥπΥ είναι απόλυτα θεμιτή και θεωρώ και δίκαιη».

Ωστόσο αυτό, πρόσθεσε, «που βλέπουμε σήμερα είναι να μετατρέπεται μια δίκαιη απαίτηση σε Δούρειο Ίππο απόλυτης ακύρωσης της Αυτονόμησης αφού αυτό που επιδιώκουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι να μετατρέψουν τον ΟΚΥπΥ σε Βιομηχανία κατασκευής Δημοσίων Υπαλλήλων. Και καλά οι συντεχνίες κάνουν τη δουλειά τους. Που είναι τα πολιτικά κόμματα να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον και τον απλό πολίτη;».

Τα κόμματα με τη ηχηρή σιωπή ή συναίνεση τους, σημειώνει ο κ. Παμπορίδης, «διευκολύνουν αυτή την εξέλιξη κ ουσιαστικά σκοτώνουν το μέλλον των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων και ναρκοθετούν το μέλλον του ΓεΣΥ. Το 2017 είπαμε και συμφωνήσαμε πως η τάξη των Δημοσίων Υπαλλήλων στα Δημόσια Νοσηλευτήρια είναι το παρελθόν (θνήσκουσα). Κάναμε την Αυτονόμηση για να επιτρέψουμε μια νέα ιδιωτικοοικονομική κουλτούρα να επικρατήσει στα Νοσοκομεία του Δημοσίου για να ενισχυθούν και να ανταγωνιστούν τον ιδιωτικό τομέα σε περιβάλλον ΓεΣΥ. Μόνο έτσι θα κρατήσουν τα σκήπτρα της Υγείας».

Κάποιοι όμως, αναφέρει, «οραματίζονται ένα μέλλον όπου θα κάνουμε όλους τους εργαζόμενους δημόσιους υπαλλήλους και στον βωμό του αρρωστημένου αυτού οράματος δεν διστάζουν να ρίξουν και την μεταρρύθμιση της Υγείας αδιαφορώντας ότι θα πισωγυρίσουν τον τόπο στον προ-ΓεΣΥ μεσαίωνα».

Δειτε Επισης

Στο επίκεντρο η αγροτική οικογένεια της Κύπρου-«Στόχος η νέα δυναμική για πρόοδο και ευημερία»
Αίθριος ο καιρός-Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Σε 24ωρη κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Larnaca Public Transport»
Ρίφθηκαν στα σκουπίδια 294 κιλά φαγητού ανά πολίτη το 2022-Τραγική πρωτιά στην Ε.Ε. για την Κύπρο
Απαντά στις επικρίσεις και ξεκαθαρίζει για τις ενέργειες του ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023 μέσω σχεδίων κρατικών ενισχύσεων
Τοποθετείται για το Λύκειο Βεργίνας το ΥΠΑΝ-«Από την προηγούμενη σχολική χρονιά οι φωτογραφίες»
Με σκεπτικισμό βλέπει την εναλλακτική φοίτηση η Επίτροπος του Παιδιού
Έναρξη Μαθημάτων Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λεμεσού