Επιτυχία έφεσης ΕΤΕΚ κατά διορισμού Αναπλ. Διευθύντριας ΤΥΠ

Επιτυχής ήταν η έφεση στο Ανώτατο εκ μέρους του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητήριου Κύπρου κατά πρωτόδικης απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου σχετικά με το διορισμό Αναπληρώτριας Διευθύντριας του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής που δεν ήταν μέλος του.

Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης, το ΕΤΕΚ επεδίωξε με την εν λόγω έφεση την ακύρωση της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου, στην προσφυγή αρ. 40/2017, με την οποία επικυρώθηκε η απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας να διορίσει ως Αναπληρώτρια Διευθύντρια Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής, από 1.12.2016 μέχρι την κανονική πλήρωση της θέσης, άτομο που δεν είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο Μελών του ΕΤΕΚ.

Το ΕΤΕΚ αμφισβήτησε την απόφαση, επικαλούμενο αποκλειστικά και μόνο το παράνομο του Σχεδίου Υπηρεσίας της θέσης, βάσει του οποίου λήφθηκε η προσβαλλόμενη απόφαση. 

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως είναι θέση του ΕΤΕΚ πως τούτο συγκρούεται με το άρθρο 25(1)(4)(α) των περί Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου, Νόμων του 1990 έως 2020, (Ν.224/1990 ο Νόμος), και δη την απαίτηση κάτοχος της επίδικης θέσης να είναι εγγεγραμμένο μέλος στο Μητρώο Μελών του ΕΤΕΚ στον αντίστοιχο κλάδο, εν προκειμένω στη Μηχανική της Πληροφορικής. 

Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως το σχέδιο υπηρεσίας της επίδικης θέσης διαλαμβάνει καθήκοντα άσκησης Μηχανικής Επιστήμης, όπως αυτά, καθοριστικά, περιγράφονται υπό τον τίτλο «Καθήκοντα και Ευθύνες» στις παραγράφους (1)(β), (γ) και (2) καθήκοντα σχετικά με την «Τεχνολογία της Πληροφορικής».

Συμπληρώνεται πως συνακόλουθα, δεν είναι εφικτή η κατοχή της θέσης Διευθυντή στο Τμήμα Πληροφορικής διαλαμβάνουσας καθήκοντα άσκησης Μηχανικής Επιστήμης από άτομο που δεν είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο του ΕΤΕΚ, καθότι τούτο αντίκειται στο άρθρο 25(1)(4) του Νόμου, κατά συνέπεια θα πρέπει να καθοριστεί στο επίδικο σχέδιο υπηρεσίας ως απαιτούμενο προσόν και η εγγραφή στο μητρώο του ΕΤΕΚ, κατ’ ακολουθία της απόφασης της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην Α.Ε. αρ. 63/2015.

Δειτε Επισης

Με νομοσχέδιο εντάσσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία ο Ερντογάν-Αντιδρά η αντιπολίτευση
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Μαύρο Πάσχα, νεκρός ο 30χρονος Ευτύχιος-Μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με όχημα
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες