Μήνυμα Νετανιάχου στο στράτευμα-«Μπαίνουμε στην επόμενη φάση, έχουμε μόνο ένα καθήκον»

Μήνυμα στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ πως η χώρα βρίσκεται κοντά στην επόμενη φάση του πολέμου για την εξουδετέρωση της Χαμάς, έστειλε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Μιλώντας στην επίλεκτη μεραρχία Yohalam του Σώματος Μηχανικού του Ισραήλ από τη βάση της στο νότο, περίπου 20 χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας. , ο Νετανιάχου διαβεβαίωσε τις δυνάμεις ότι «κοιτάμε μπροστά στην επόμενη φάση του πολέμου», σημειώνοντας ουσιαστικά ότι πλησιάζει η χερσαία επέμβαση.

«Βρισκόμαστε μπροστά στο επόμενο στάδιο της επιχείρησης, είμαστε καθ’ οδόν. Το γνωρίζετε, είστε μέρος του, είστε η αιχμή του δόρατος. Έχω τεράστια εκτίμηση για αυτό που ξέρετε να κάνετε, για το αγωνιστικό σας πνεύμα και για την προθυμία σας να σώσετε τη χώρα μας από αυτά τα κτήνη και είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχουμε», είπε αρχικά.

«Έχουμε μόνο ένα καθήκον μπροστά μας, να συντρίψουμε τη Χαμάς», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος», συμπλήρωσε.

Παρουσιάστηκαν στον πρωθυπουργό του Ισραήλ οι επίλεκτες επιχειρησιακές δυνατότητες της μονάδας στην υπόγεια μάχη, καθώς και στον χειρισμό εκρηκτικών μηχανισμών

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη νότια βάση, ο Νετανιάχου έλαβε πλήρη ενημέρωση για τις επιχειρήσεις της μονάδας από την ημέρα της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Οι διοικητές της μονάδας Yahalom παρουσίασαν επίσης στον πρωθυπουργό του Ισραήλ τις επίλεκτες επιχειρησιακές δυνατότητες της μονάδας στην υπόγεια μάχη, καθώς και στον χειρισμό εκρηκτικών μηχανισμών.

«Ο εχθρός δέχτηκε το σκληρότερο πλήγμα που έχει υποστεί μέχρι σήμερα»

«Χτυπάμε τον εχθρό με τεράστια δύναμη», είπε ο Νετανιάχου στους στρατιώτες. «Ο εχθρός δέχτηκε το σκληρότερο πλήγμα που έχει υποστεί μέχρι σήμερα στα χθεσινά [Δευτέρα] χτυπήματα στη Γάζα», συμπλήρωσε.

«Σκοτώσαμε δεκάδες τρομοκράτες, ίσως και πολύ περισσότερους, εξετάζουμε το πλήρες εύρος της ζημιάς που προκαλέσαμε αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου σημείωσε ότι οι «ισραηλινές δυνάμεις χτυπούν και σε άλλα πεδία στον βορρά…επίσης στη Δυτική Όχθη».

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία