Συζητήθηκαν νέα προληπτικά μέτρα για προετοιμασία της Κύπρου-Ανέλυσαν δεδομένα στο ΣΕΑ

Σε αξιολόγηση των υφιστάμενων και συζήτηση νέων, προληπτικών μέτρων, που μπορούν να ληφθούν, ώστε να είναι προετοιμαστούν οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε σειρά από τομείς που ενδεχομένως να επηρεάσουν τη χώρα, λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, προέβη το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, που συνεδρίασε το απόγευμα, υπό την προεδρία του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Όπως ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προέδρευσε σήμερα συνεδρίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν τα δεδομένα σε σχέση με την υπό διαμόρφωση κρίση στην περιοχή μας όπως εξελίσσεται και πώς η όποια κλιμάκωση ενδέχεται να επηρεάσει και την χώρα μας. Εντός αυτού του πλαισίου αξιολογήθηκαν τα υφιστάμενα αλλά και συζητήθηκαν περαιτέρω προληπτικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν προς κατάλληλη προετοιμασία των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σειρά από τομείς που ενδεχομένως να επηρεάζουν την χώρα μας».

Ο κ. Λετυμπιώτης υπέδειξε, παράλληλα, πως «η συνεδρία επικεντρώθηκε επίσης και στον ρόλο της χώρας μας ως προς την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και στη σημαντική συμβολή της στις προσπάθειες επαναπατρισμού υπηκόων χωρών μέσω Κύπρου».

Στο ΣΕΑ, συμμετείχαν, οι Υπουργοί Εσωτερικών, Άμυνας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο Υφυπουργός Τουρισμού, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας,ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο Διοικητής της Πολιτικής Άμυνας, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων Εξωτερικών και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ αποτελεί κομμάτι αποκατάστασης της ειρήνης στην Κύπρο
Συμπληρώνονται 60 χρόνια παρουσίας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο
Ιδρυτική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Κίνησης Αλλαγής «Αιχμή»-Το Κεντρικό Συμβούλιο
Τελέστηκε το μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου παρουσία Χριστοδουλίδη και Αννίτας
Στις Βρυξέλλες ο Κωνσταντίνος Ιωάννου για το μεταναστευτικό
«Πρότυπο ανδρείας, παράδειγμα θυσίας»-Τα κόμματα τιμούν την μνήμη του Γρηγόρη Αυξεντίου
Αρχιεπίσκοπος: Είναι πολύ φανερά τα σχέδια των Τούρκων που αφορούν πλήρη κατάληψη της Κύπρου
Α.Δημητρίου: Οι αρχές και οι αξίες μας δεν είναι δεδομένες αλλά κερδίζονται
Τον Μάιο η επόμενη κίνηση στα ελληνοτουρκικά-Τα ανοιχτά κεφάλαια και ο ρόλος του Κυπριακού
Πώς απαντά για τουρκική Navtex ο ΠτΔ-«Δεν την υποτιμώ, γι’ αυτό το λόγο αντιδράσαμε αμέσως»