Συζητήθηκαν νέα προληπτικά μέτρα για προετοιμασία της Κύπρου-Ανέλυσαν δεδομένα στο ΣΕΑ

Σε αξιολόγηση των υφιστάμενων και συζήτηση νέων, προληπτικών μέτρων, που μπορούν να ληφθούν, ώστε να είναι προετοιμαστούν οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε σειρά από τομείς που ενδεχομένως να επηρεάσουν τη χώρα, λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, προέβη το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, που συνεδρίασε το απόγευμα, υπό την προεδρία του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Όπως ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προέδρευσε σήμερα συνεδρίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν τα δεδομένα σε σχέση με την υπό διαμόρφωση κρίση στην περιοχή μας όπως εξελίσσεται και πώς η όποια κλιμάκωση ενδέχεται να επηρεάσει και την χώρα μας. Εντός αυτού του πλαισίου αξιολογήθηκαν τα υφιστάμενα αλλά και συζητήθηκαν περαιτέρω προληπτικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν προς κατάλληλη προετοιμασία των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σειρά από τομείς που ενδεχομένως να επηρεάζουν την χώρα μας».

Ο κ. Λετυμπιώτης υπέδειξε, παράλληλα, πως «η συνεδρία επικεντρώθηκε επίσης και στον ρόλο της χώρας μας ως προς την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και στη σημαντική συμβολή της στις προσπάθειες επαναπατρισμού υπηκόων χωρών μέσω Κύπρου».

Στο ΣΕΑ, συμμετείχαν, οι Υπουργοί Εσωτερικών, Άμυνας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο Υφυπουργός Τουρισμού, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας,ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο Διοικητής της Πολιτικής Άμυνας, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων Εξωτερικών και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Δειτε Επισης

Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο θα πραγματοποιήσει η Πρόεδρος της Βουλής
Η ΕΕ θέλει εποικοδομητική σχέση με Τουρκία-Βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης
Κόλλησε η βελόνα του Τατάρ στα «κυριαρχικά δικαιώματα»-Εκθείασε τον κατοχικό στρατό
Ενοχλημένοι οι Τούρκοι από την επίσκεψη Κόμπου στη Συρία
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Έλληνας ΥΠΕΞ-Στην ατζέντα και το Κυπριακό
Στις 17 και 18 Μαρτίου η άτυπη διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό-Εντατικές προετοιμασίες της Ε/Κ πλευράς
Επιστολή ψευδοκράτους στα ΗΕ-Ισχυρίζεται «παραβιάσεις εναέριου χώρου» από ΚΔ και Ελλάδα
Μύλος με τις θέσεις στη σχολική εφορία του Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού, δριμεία επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ
Επενδύσεις και την πιθανότητα επίσκεψης επιχειρηματικής αποστολής συζήτησαν Κόμπος και Αλ Σαρά
Θύμα επιτήδειων ο Τατάρ-Καταγγέλλει ότι χρησιμοποιούν την εικόνα και τη φωνή του για διαδικτυακές απάτες