Λαμβάνει αποφάσεις το ΣΕΑ-Στην κορυφή τής ατζέντας η εσωτερική ασφάλειας και το μεταναστευτικό

Στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16:00, θα ληφθούν αποφάσεις για μέτρα που άπτονται της ασφάλειας είτε της εσωτερικής είτε της εξωτερικής ασφάλειας του κράτους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο ίδιος θεωρεί πως δεν θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις.

«Έχω καλέσει εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στην παρουσία πολλών Υπουργών. Υπάρχουν πολλά αιτήματα από κράτη», είπε ο Πρόεδρος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους από τη Λεμεσό, σημειώνοντας ότι τα αιτήματα για απομάκρυνση πολιτών και για βοήθεια είναι περισσότερα από εκείνα το 2006 όταν υπήρξε η κρίση στο Λίβανο.

Θα συζητήσουν είπε επίσης και θέματα εσωτερικής ασφαλείας «που είναι υψηλής σημασίας» αλλά και θέματα μεταναστευτικών ροών.

Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες για αναμενόμενες αφίξεις παράνομων μεταναστών, είπε ότι είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και έκανε ειδική αναφορά στον Λίβανο.

«Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η κατάσταση στο Λίβανο. Εκεί υπάρχουν πάρα πολλοί Σύροι πρόσφυγες, ήδη η κατάσταση στο Λίβανο είναι δύσκολη, αντιλαμβάνεστε ότι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα και αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί θα έχουμε σαφώς ένα κίνδυνο περισσότερο», είπε. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι το θέμα τέθηκε χθες στο Λουξεμβούργο από τον Υπουργό Εξωτερικών, ενώ ο ίδιος θα μεταβεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες όπου θα τονίσει την ανάγκη από τη μία να βοηθηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και από την άλλη να αποτραπούν οποιεσδήποτε ροές Σύρων μεταναστών από το Λίβανο. Είπε ακόμη ότι η Λευκωσία είναι σε επαφή με την κυβέρνηση στον Λίβανο και ότι αυτό είναι ένα ακόμη θέμα στην ημερήσια διάταξη σήμερα το απόγευμα.

Ερωτηθείς εάν θα ανακοινωθούν μέτρα, είπε ότι θα αποφασιστούν μέτρα λέγοντας ότι πρόκειται για θέματα «που άπτονται της ασφάλειας είτε της εσωτερικής είτε της εξωτερικής ασφάλειας του κράτους και θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις αλλά σίγουρα θα ληφθούν αποφάσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνέρχεται το απόγευμα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας-Στο τραπέζι οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Δειτε Επισης

Ιδρυτική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Κίνησης Αλλαγής «Αιχμή»-Το Κεντρικό Συμβούλιο
Τελέστηκε το μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου παρουσία Χριστοδουλίδη και Αννίτας
Στις Βρυξέλλες ο Κωνσταντίνος Ιωάννου για το μεταναστευτικό
«Πρότυπο ανδρείας, παράδειγμα θυσίας»-Τα κόμματα τιμούν την μνήμη του Γρηγόρη Αυξεντίου
Αρχιεπίσκοπος: Είναι πολύ φανερά τα σχέδια των Τούρκων που αφορούν πλήρη κατάληψη της Κύπρου
Α.Δημητρίου: Οι αρχές και οι αξίες μας δεν είναι δεδομένες αλλά κερδίζονται
Τον Μάιο η επόμενη κίνηση στα ελληνοτουρκικά-Τα ανοιχτά κεφάλαια και ο ρόλος του Κυπριακού
Πώς απαντά για τουρκική Navtex ο ΠτΔ-«Δεν την υποτιμώ, γι’ αυτό το λόγο αντιδράσαμε αμέσως»
Τι λέει για την εν εξελίξει διαδικασία εξαγοράς της Ελληνικής από την Eurobank ο Ντομινίκ Λαμπουρέ
Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη των συνομιλιών ο ΠτΔ-«Γνωρίζουμε πολύ καλά τους στόχους»