Συναγερμός στην Εύβοια για απόπειρες αρπαγής ανηλίκων-Στο μικροσκόπιο ένα γκρι βαν και ένα μαύρο τζιπ

Συναγερμό έχουν προκαλέσει στους κατοίκους της κεντρικής Εύβοιας περιστατικά με απόπειρες αρπαγής ανήλικων παιδιών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., δύο περιστατικά έχουν σημειωθεί στο Μαντούδι και ένα τρίτο στο χωριό Τριάδα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, σημαίνοντας συναγερμό σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει ένα γκρι βαν και ένα μαύρο τζιπ τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στα δύο από τα τρία περιστατικά και να έχουν αποτυπωθεί σε εικόνες από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφεραν πως η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη χωρίς ακόμα να έχει αποσαφηνιστεί αν οι υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους.

«Γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν ο δράστης ή οι δράστες από τις περιγραφές των παιδιών. Σε δύο περιπτώσεις η προσέγγιση έγινε με αυτοκίνητα, ενώ στην τρίτη έγινε με βαν, χωρίς ακόμα να έχουν εντοπιστεί τα άτομα που οδηγούσαν» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Για τα εν λόγω περιστατικά, μίλησε στο protothema.gr, o αντιδήμαρχος Μαντουδίου, κ. Γιάννης Καντζούρας, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του.

Όπως είπε ο κ. Καντζούρας, το ένα περιστατικό αφορά σε ένα κοριτσάκι 8,5 ετών το οποίο βρισκόταν στον παράδρομο της πλατείας στο Μαντούδι, όπου έχει ζαχαροπλαστείο η γιαγιά της.

«Το κορίτσι είχε φύγει από το μαγαζί της γιαγιάς της και πήγαινε προς το σπίτι της. Την πλησίασε ένα γκρι βαν που ήταν αραγμένο στα δεξιά του δρόμου, σε έναν παράδρομο και ένας 50αρης εύσωμος την ρώτησε “που πας κορίτσι μου; Έλα να σε πάω στο δικό μου που έχει πολλά πράγματα να παίξεις”. Το κορίτσι έτρεξε και κρύφτηκε πίσω από ένα φορτηγό» σημείωσε ο κ. Καντζούρας.

Για το δεύτερο περιστατικό, ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως αφορά σε ένα αγοράκι 7 ετών που την ώρα που πήγαινε σπίτι του, σταμάτησε ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Mercedes και ο οδηγός του έκανε περίεργες ερωτήσεις.

Tέλος, το τρίτο περιστατικό αφορά σε ένα κοριτσάκι 12 ετών από την Τριάδα.

«Θέλει μεγάλη προσοχή. Έχουν ενημερωθεί οι γονείς. Ο χειμώνας είναι δύσκολος και πρέπει να προσέχουμε. Πρέπει να γίνουν και ειδικά σεμινάρια στα παιδιά και να συνοδεύονται πάντα από τους γονείς» τόνισε ο κ. Καντζούρας.

Τέλος, με αφορμή τα εν λόγω περιστατικά, ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, κ. Γιώργος Ψαθάς, εξέδωσε τις προηγούμενες ημέρες ανακοίνωση εφιστώντας ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες.

«Είναι απαραίτητο να διατηρούμε ιδιαίτερη ευαισθησία έναντι τέτοιων περιστάσεων. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε οτιδήποτε αξιοπερίεργο ή ύποπτο, παρακαλούμε να ενημερώνετε άμεσα τις αρμόδιες αρχές» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Οι πρώτες στιγμές της νεάς φονικής πυρκαγιάς στη Λεμεσό-Εν αναμονή των ερευνών για τα αίτια
Έφοδος της ΥΚΑΝ σε αποθήκη, εντόπισε φυσίγγια και πάνω από ένα κιλό κάνναβη-Χειροπέδες σε 34χρονο (pics)
Σχηματισμό Κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό ζητά ο Φρίντριχ Μερτς-Η πρώτη τοποθέτηση Σολτς
Τη Δευτέρα η συνέχεια των ερευνών για τα αίτια της νέας φονικής πυρκαγιάς με θύμα τον 32χρονο Μενέλαο
Στο νοσοκομείο δύο 16χρονες με οξεία μέθη στη Θεσσαλονίκη
Οι κρίσιμες εκλογές στη Γερμανία και οι προσδοκίες των αγορών για περισσότερες δαπάνες
Προβάδισμα Μερτς και CDU δείχνει το πρώτο Exit Poll στη Γερμανία-Αρχίζει η καταμέτρηση ψήφων
Αμφισβητεί το πόρισμα Hellenic Train ο σύμβουλος των οικογενειών θυμάτων-«Επιστημονική φαντασία»
Κοντά στη λύση του μυστηρίου για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου-Οι μαρτυρίες για τον χαρακτήρα του
Εξωφρενικό τροχαίο στην Ελλάδα-Μεθυσμένος πατέρας οδηγούσε με το παιδί του αγκαλιά