Χερτζογκ: Αν μας παρασύρει σε πόλεμο η Χεζμπολάχ θα την πληρώσει ο Λίβανος, έτοιμος ο στρατός

Το Ισραήλ δεν επιδιώκει τη διεξαγωγή πολέμου με τους μαχητές της Χεζμπολάχ στα βόρεια σύνορά του, αλλά είναι επικεντρωμένο στη μάχη κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ. 

Σε δήλωσή του την Τρίτη κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο Ισραηλινός Πρόεδρος είπε ότι «θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν αναζητούμε σύγκρουση στα βόρεια σύνορά μας ή με οποιονδήποτε άλλο. Αλλά αν η Χεζμπολάχ μας παρασύρει σε πόλεμο, θα πρέπει να είναι σαφές ότι ο Λίβανος θα πληρώσει το τίμημα». 

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε σήμερα ότι ο στρατός είναι «έτοιμος και αποφασισμένος» για το επόμενο στάδιο του πολέμου και αναμένει οδηγία από την πολική ηγεσία.

Είπε ότι το Ισραήλ διδάσκεται από την εμπειρία των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, αλλά σημείωσε ότι «ο πόλεμος μας είναι στα σύνορά μας, όχι χιλιάδες μίλια από το Ισραήλ», προσθέτοντας ότι αναμένονται μάχες που θα διαρκέσουν εβδομάδες.

Ο Χαγκάρι ανέφερε επίσης ότι η Αίγυπτος διαδραματίζει βασικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων από τη Γάζα, κάτι που, όπως είπε, είναι κορυφαία προτεραιότητα για το Ισραήλ.  

Πηγή: ΚYΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Επιστρέφει στα «ανοιχτά μέτωπά» του ο Τραμπ-Τα μηνύματα που στέλνει σε Χάρβαντ, Ευρώπη και Apple
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επισημοποίησε την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας
Επιθέσεις της Ρωσίας με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κίεβο
Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων ετών στην Αυστραλία
Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τέσσερα διατάγματα για την αναγέννηση της πυρηνικής ενέργειας
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια λεηλατήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας
Με πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια μετά τη νέα «βόμβα» Τραμπ για δασμούς
Επίθεση με μαχαίρι στο Αμβούργο με τουλάχιστον 12 τραυματίες-Συνελήφθη μία γυναίκα
Μπλόφα ή πραγματική απειλή;-Η Ευρώπη «ζυγίζει» τη δασμολογική πολιτική Τραμπ
Δικαστικό χαστούκι στον Τραμπ για την απαγόρευση των εγγραφών ξένων φοιτητών στο Χάρβαρντ