Η 85χρονη που αφέθηκε ελεύθερη από τη Χαμάς περιγράφει πώς την απήγαγαν-«Δεν ξέρω που με πήγαν...»

Η 85χρονη Γιοσεβέντ Λίφσιτζ μία από τους ομήρους που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς χθες Δευτέρα, διηγήθηκε μέσα από το ισραηλινό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται πώς οι άνδρες της Χαμάς την απήγαγαν την ημέρα της επίθεσης στο κιμπούτς Νιρ Οζ στις 7 Οκτωβρίου.

Όπως είπε μιλώντας σε ισραηλινά μέσα την ακινητοποίησαν και την έβαλαν στο πίσω μέρος μιας μοτοσικλέτας. Στη συνέχεια πέρασαν στη Γάζα.

«Με φόρτωσαν σε μια μοτοσικλέτα λοξά για να μην πέσω, με τον έναν τρομοκράτη να με κρατάει από μπροστά και τον άλλο από πίσω. Πέρασαν τον φράχτη των συνόρων στη Λωρίδα της Γάζας και στην αρχή με κράτησαν στην πόλη Αμπεσάν, που βρίσκεται κοντά στο Μπεέρι. Μετά από αυτό, δεν ξέρω πού με πήγαν» είπε η 85χρονη γυναίκα.

Η ίδια μαζί με την 79χρονη Νουρίτ Κούπερ αφέθηκαν ελεύθερες χθες, Δευτέρα από τη Χαμάς για «ανθρωπιστικούς και ιατρικούς λόγους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της απελευθέρωσης από τη Χαμάς των δύο γυναικών από το Ισραήλ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα τη στιγμή της απελευθέρωσης των δύο γυναικών με τους ενόπλους της τρομοκρατικής οργάνωσης να τις παραδίδουν, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Οι δύο γυναίκες, έφτασαν τα ξημερώματα της Τρίτης σε νοσοκομείο στο Τελ Αβίβ.

Πηγή: skai

Δειτε Επισης

Το Reuters «σφάζει» Τραμπ για το επιλεκτικό κόψιμο ΜΜΕ-Η εκπρόσωπος του Λ. Οίκου θα αποφασίζει ποιος θα τον ρωτά
Το μεγαλύτερο μαζικό «μπουγέλο» του κόσμου-Ένα πολύ διαφορετικό φεστιβάλ
Gucci, Birkin, Nike στα... πανέρια-Οι Κινέζοι απειλούν να «πλημμυρίσουν» την αγορά με είδη πολυτελείας σε εξευτελιστικές τιμές
Εκκενώθηκε το δικαστικό μέγαρο του Παρισιού λόγω απειλής για βόμβα
Έπαινοι Πούτιν στον Έλον Μασκ επειδή «είναι τρελαμένος» με τον Άρη
Πάνω από 400.000 παιδιά στη Συρία κινδυνεύουν από σοβαρό υποσιτισμό μετά την αναστολή της αμερικανικής βοήθειας
Νέα προειδοποίηση για το Ιράν-«Δεν απέχει πολύ από το να αποκτήσει ατομική βόμβα»
Οι όροι της Κίνας για την έναρξη διαλόγου με τις ΗΠΑ για τους δασμούς-«Να σέβεστε» λέει το Πεκίνο
Ο Νετανιάχου επισκέφθηκε τη Γάζα και το παλαιστινιακό ΥΠΕΞ καταδικάζει «την προκλητική εισβολή» του
Γιατρός κατηγορείται για τη δολοφονία 15 ασθενών του με κοκτέιλ θανατηφόρων φαρμάκων