Ποινή φυλάκισης 16 ετών στον 31χρονο για την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη-Άφαντος ακόμα ο Καμπούρης

Έπεσε η αυλαία στην δίκη για την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη, με κατηγορούμενο 31χρονο, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή πως ήταν το πρόσωπο που έστησε ενέδρα την 4η Δεκεμβρίου 2022, με στόχο 42χρονο, εναντίον του οποίου άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας ωστόσο και εξάχρονο παιδάκι.

Ο 31χρονος είχε προβεί σε ομολογία στην Αστυνομία, ωστόσο ενώπιον του Κακουργιοδικείου απάντησε μη παραδοχή σε επτά κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, καθώς είχε περιληφθεί σε αυτές και η απόπειρα φόνου εναντίον του παιδιού.

Ωστόσο, ακολούθησε η τροποποίηση του κατηγορητηρίου και αφαιρέθηκε η κατηγορία για απόπειρα φόνου εναντίον του εξάχρονου παιδιού, ενώ μετά από αυτή την εξέλιξη, ο 31χρονος παραδέχθηκε ενοχή σε κατηγορίες που αφορούν απόπειρα φόνου σε βάρος του 42χρονου, τραυματισμό εξ αμελείας του εξάχρονου παιδιού, συνωμοσία για φόνο και σε άλλες τέσσερις που αφορούν κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και κατοχή και μεταφορά πυρομαχικών.

Το Κακουργιοδικείο, αφού έλαβε υπόψη όλα τα παραδεκτά γεγονότα, καθώς και τους μετριαστικούς παράγοντες, επέβαλε στον 31χρονο ποινή φυλάκισης 16 ετών.

Τον 31χρονο εκπροσώπησε η δικηγόρος Ευαγγελία Λαζαρίδου, η οποία ανέφερε πως θα ασκήσει έφεση, καθώς το Δικαστήριο στην ανάγνωση της απόφασης του, αναφέρθηκε σε ποινή για δύο απόπειρες φόνου, ενώ το κατηγορητήριο είχε τροποποιηθεί σε ότι αφορά το αδίκημα σε βάρος του ανήλικου παιδιού.

Με γραπτή ανακοίνωση της η κ. Λαζαρίδου, έκανε λόγο για πρωτοφανή απόφαση, λέγοντας παράλληλα πως ο πελάτης της «καταδικάστηκε για δύο απόπειρες φόνου, ενώ είχε δηλωθεί από την Κατηγορούσα Αρχή και συμφωνηθεί από τη συνήγορο υπεράσπισης, ότι η κατηγορία που αφορούσε το ανήλικο παιδί σε σχέση με την απόπειρα φόνου, τροποποιήθηκε σε εξ αμέλειας προτού προβεί σε απάντηση ο κατηγορούμενος. Η σημερινή του καταδίκη εντούτοις βασίστηκε σε δις απόπειρα φόνου, με αποτέλεσμα η ποινή να είναι υπέρμετρα αυξημένη».

Υπενθυμίζεται πως η Αστυνομία έφθασε στα ίχνη του 31χρονου μετά τα αποτελέσματα του DNA στα τεκμήρια που βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση από την σκηνή του εγκλήματος, τα οποία αφέθηκαν από τους δράστες στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, αφού το σχέδιο τους φαίνεται να χάλασε στη μέση και να πανικοβλήθηκαν, με αποτέλεσμα να αφήσουν πίσω τους ίχνη.

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του ο κατηγορούμενος ομολόγησε πως αυτός άνοιξε πυρ στοχεύοντας τον 42χρονο, αναφέροντας πως θα λάμβανε ως αμοιβή ποσό 20 χιλιάδων ευρώ και υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε πως στο αυτοκίνητο επέβαινε και το εξάχρονο παιδί.

Ο 31χρονος κατονόμασε επίσης τον Ανδρέα Χρίστου, άλλως Καμπούρης, ως το δεύτερο πρόσωπο που βρισκόταν στην ενέδρα, ο οποίος όμως, δύο μέρες μετά την απόπειρα φόνου, εξαφανίστηκε, με τους ανακριτές να μην αποκλείουν πως ενδεχομένως να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειες, αφού ενδεχομένως κάποιοι να ήθελαν να του κλείσουν το στόμα. Και αυτό διότι, με βάση την μαρτυρία ενώπιον των Αρχών, αποτελεί πρόσωπο κλειδί, αφού σε αυτόν ανατέθηκε το συμβόλαιο θανάτου από τους ηθικούς αυτουργούς και πιθανόν να γνωρίζει και άλλους εμπλεκόμενους. Εξάλλου, αυτό ισχυρίστηκε και ο 31χρονος, ο οποίος ανέφερε πως μιλούσε μόνο με τον Καμπούρη, με τον οποίο οργάνωσε την εγκληματική ενέργεια, ενώ τον οπλισμό τον παρέλαβαν σε σημείο που αφέθηκε από τρίτο πρόσωπο, κοντά στην οικία του 42χρονου στόχου.

Παρά τις έρευνες των ανακριτών για εντοπισμό του Καμπούρη, ειδικότερα στην περιοχή όπου βρέθηκε το όχημα που δανείστηκε από την αδελφή του για να μεταβεί «κάπου», όπως της ανέφερε, δεν εντοπίστηκε, ενώ όπως διαπιστώθηκε το εν λόγω αυτοκίνητο, επιχειρήθηκε να καεί.

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και ο Καμπούρης θεωρείται πρόσωπο κλειδί, ενώ εναντίον του έχει εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένα ημερολόγιο δολοφονιών μιας δεκαετίας με... τρύπιες αστυνομικές σελίδες

Δειτε Επισης

Νεκρή η πεζή που παρασύρθηκε από όχημα στην Κοκκινοτριμιθιά-Παραδόθηκε ο οδηγός
Με την συνδρομή Europol και Interpol οι έρευνες για τα απειλητικά email σε σχολεία
Πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης εταιρείας-Στο Νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Στις 23 Μάϊου το πρώτο τετ α τετ ενώπιον Δικαστηρίου για Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα vs Ελεγκτή
Έκτακτη σύσκεψη Υπουργείου Παιδείας με Αστυνομία για τα απειλητικά email στα σχολεία
Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών-Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο