Φόρουμ οικονομίας ΑΚΕΛ «Με το βλέμμα στο Μέλλον»

Κορυφαίους ακαδημαϊκούς, πολιτικούς αξιωματούχους του τόπου και καταξιωμένους ομιλητές θα συγκεντρώσει το ΑΚΕΛ στο πλαίσιο του Φόρουμ Οικονομίας που διοργανώνει την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023, η ώρα 08:00πμ στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία.

«Με το βλέμμα στο μέλλον» το κόμμα θα αναδείξει, μέσω του Φόρουμ, την τρέχουσα κατάσταση, τα προβλήματα, και τις προοπτικές για μελλοντική ανάκαμψη και ανάπτυξη.

Οι πολιτικοί αρχηγοί Αννίτα Δημητρίου (ΔΗΣΥ), Στέφανος Στεφάνου (ΑΚΕΛ) και Νικόλας Παπαδόπουλος (ΔΗΚΟ) θα συμμετάσχουν σε συζήτηση στρογγυλή τραπέζης αναλύοντας τις τρέχουσες εξελίξεις της κυπριακής κοινωνίας.

Θεματική ενότητα με τίτλο «κυπριακή οικονομία: Προκλήσεις και Προοπτικές» θα φιλοξενήσει Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης για ανάλυση του εν λόγω θέματος, με τη συμμετοχή του Τάσου Γιασεμίδη, Διοικητικού Συμβούλου, Επικεφαλής του τμήματος Οικονομικών, KPMG Κύπρου, του Λάζαρου Στ. Λαζάρου, Τέως Μέλους του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και Πρώην Γενικού Λογιστή της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Άδωνη Πηγασίου, Ακαδημαϊκού Διευθυντή, European Institute of Management and Finance (EIMF). H ενότητα θα ξεκινήσει με κύρια ομιλία από τον Επικεφαλής Τομέα Οικονομίας του ΑΚΕΛ, Xάρη Πολυκάρπου.

Όσο για την ενότητα «βιώσιμη ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, όπου την κύρια ομιλία θα κάνει ο Καθηγητής Οικονομικών και Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Σωφρόνης Κληρίδης, η συζήτηση στο πάνελ θα γίνει ανάμεσα στον Βαλεντίνο Πολυκάρπου, Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου, Techisland, τον Φίλιππο Σώσειλο, Διευθύνων Σύμβουλο της PwC Κύπρου και Πανίκκος Πουτζιουρής, Καθηγητής Επιχειρηματικότητας, European Institute for Management and Finance και Fellow, Judge Business School, University of Cambridge

Ξεχωριστό μέρος του Φόρουμ θα αναλύσει, εξάλλου, την Κοινωνική Πολιτική και Ακρίβεια στο πλαίσιο του οποίου την κύρια ομιλία θα κάνει ο Πάμπος Παπαγεωργίου, Ακαδημαϊκός στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο Ανδρέας Ασσιώτης, Πρώην Γενικός Διευθυντής στο Υπουργείο Εσωτερικών και Υπουργείο Εργασίας και Δικαιοσύνης, ο Μάριος Δρουσιώτης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών Κύπρου, η Άννα Θεολόγου, Οικονομολόγος και τέως Βουλευτής και η Επικεφαλής του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής του ΑΚΕΛ Ευανθία Σάββα είναι τα ονόματα που θα καθίσουν στο πάνελ για να συζητήσουν το καίριο αυτό θέμα που απασχολεί τον κυπριακό λαό.

Το Φόρουμ περιλαμβάνει επιπλέον ενότητες μέσω των οποίων θα γίνουν συζητήσεις σχετικά με την εργασία και τα εργασιακά δικαιώματα καθώς και την ευρύτερη οικονομική και κοινωνική κατάσταση, με τους πολιτικούς αρχηγούς κα άλλα κυβερνητικά στελέχη να παίρνουν θέση.

Των αναλύσεων και συζητήσεων σε πάνελ θα προηγηθεί χαιρετισμός από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου.

Το γεγονός θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ομιλία σε σχέση με την οικονομία της Κύπρου και τις προοπτικές του μέλλοντος.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Φόρουμ απευθύνεται σε υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, διευθύνοντες συμβούλους, CEOs, διευθυντικά και άλλα ανώτερα διοικητικά στελέχη από όλες τις μεγάλες εταιρείες στην Κύπρο και το εξωτερικό, σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Πολιτικοί, διπλωμάτες και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναμένεται να παρακολουθήσουν το γεγονός, καθώς επίσης και επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και ξένοι εμπειρογνώμονες σε πολιτικά και οικονομικά θέματα.

Πληροφορίες

https://www.imhbusiness.com/events/foroum-oikonomias-akel-me-to-vlemma-sto-mellon/

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα