Συναντήθηκε με τον Νετανιάχου ο Μητσοτάκης-«Βρισκόμαστε στο πλευρό του πολιτισμένου κόσμου»

Στο πλαίσιο της επίσκεψης συμπαράστασης που πραγματοποιεί από σήμερα το πρωί στο Ισραήλ ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Βενιαμίν Νετανιάχου στο Πρωθυπουργικό Γραφείο στην Ιερουσαλήμ.

Η συνάντησή τους υπήρξε εγκάρδια, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, κατά την διάρκεια της οποίας ο Νετανιάχου, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, πρόσθεσε ότι «το Ισραήλ εκτιμά αφάνταστα την εκδήλωση της αλληλεγγύης «τόσο του κ. Μητσοτάκη προσωπικά και της Κυβέρνησής του, όσο και ολόκληρου του ελληνικού λαού».

Ο ισραηλινός Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον πόλεμο που κήρυξε η χώρα του κατά της Χαμάς, είπε ότι «πρόκειται για έναν αγώνα του πολιτισμένου κόσμου κατά της βαρβαρότητας». «Βρισκόμαστε με την πλευρά του πολιτισμένου κόσμου και πρέπει όλοι μας συνταχθούμε εναντίον της Χαμάς, μία οργάνωση που είναι στην πραγματικότητα το ISIS», κατέληξε.

Ανταπαντώντας, ο κ. Μητσοτάκης αφού ευχαρίστησε τον ισραηλινό ομόλογό του δήλωσε ότι βρίσκεται στο Ισραήλ, όχι μόνο ως σύμμαχος, αλλά και ως αληθινός φίλος. «Αυτό που συνέβη ήταν πραγματικά φοβερό», αναφερόμενος στα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου, και πρόσθεσε ότι «από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα στήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, διαχωρίζοντας ξεκάθαρα την Χαμάς από τον παλαιστινιακό λαό».

«Θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε, ελπίζοντας δεν θα υπάρξουν μεγάλες ανθρώπινες απώλειες», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας την διαβεβαίωση ότι «το Ισραήλ μπορεί να συνεχίζει να υπολογίζει στη στήριξη και την βοήθεια της Ελλάδας».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα σήμερα το απόγευμα.

mitsotakis-israel-2

mitsotakis-israel-7

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ εξετάζει αποστολή ακόμη μιας συστοιχίας Patriot στην Ουκρανία
Στο επίκεντρο της συνάντησης Τραμπ με Νετανιάχου η εκεχειρία στη Γάζα και η απελευθέρωση ομήρων
Στους τέσσερις οι νεκροί μετά την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο «Eternity C»
Οργή στο Βέλγιο για οδηγό που σκότωσε το σκυλί του σέρνοντάς το για χιλιόμετρα-Βρήκαν το σπίτι του και το έκαψαν
Εκατοντάδες τραυματίες από τη φωτιά στη Μασσαλία-Φόβοι ότι ο Μιστράλ θα τη θέσει ξανά εκτός ελέγχου
Τουλάχιστον 161 αγνοούμενοι και 110 νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Τέξας
Μυστήριο με τον θάνατο 35χρονου που τον «ρούφηξε» κινητήρας αεροσκάφους στο Μπέργκαμο
Τουλάχιστον 108 νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας-Αγνοούνται τέσσερα παιδιά
Από φλεγόμενο όχημα ξεκίνησε η πυρκαγιά που μαίνεται στη Μασσαλία-Η νύχτα θα είναι κρίσιμη
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της επίθεσης στο ελληνικών συμφερόντων Magic Seas στην Ερυθρά Θάλασσα