Κλείδωσε για τις 26 Νοεμβρίου το Εκλογικό και Καταστατικό Συνέδριο των Οικολόγων

Μία εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις και συγκεκριμένα στις 26 Νοεμβρίου αντί στις 3 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Εκλογικό και Καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Οικολόγων. Αυτό αποφασίστηκε κατά την συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στη σκιά της παραίτησης του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου από την προεδρία του Κινήματος, αλλά και την αποχώρηση της Αλεξάνδρας Ατταλίδου από το κόμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η επόμενη μέρα στους Οικολόγους-Θέτει χρονοδιαγράμματα για τη διαδοχή Θεοπέμπτου η Κεντρική Επιτροπή

Η Κεντρική Επιτροπή έθεσε επί τάπητος τις τελευταίες εξελίξεις, με τα χρονοδιαγράμματα, τις διαδικασίες και τις προθεσμίες να βρίσκονται στο επίκεντρο. Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίας τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής αντάλλαξαν απόψεις για τα τεκταινόμενα στο κόμμα, καταγράφοντας και τις διαφορετικές αντιλήψεις και τάσεις που επικρατούν και ως ένα βαθμό οδήγησαν στις ραγδαίες εξελίξεις στην αρχή της εβδομάδας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «συνήλθε σήμερα στις 4:00 το απόγευμα η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με θέμα συζήτησης το επερχόμενο συνέδριο του Κινήματος, μετά την παραίτηση του κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου από την Προεδρία. Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε όπως καταστατικό και εκλογικό συνέδριο πραγματοποιηθούν (και τα δύο) την 26η Νοεμβρίου 2023».

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής η Έφη Ξάνθου και ο Κυριακός Τσιμίλλης, δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι, ωστόσο το σκηνικό αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες. Άλλωστε τα συγκεκριμένα δύο στελέχη του κόμματος, εκφράζουν ως ένα βαθμό και τις διαφορετικές απόψεις που οδήγησαν στις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι παραιτήσεις, το γκριζάρισμα του πρασίνου και το ιδεολογικό ζήτημα των Οικολόγων

Από τη μια η Έφη Ξάνθου ήταν από τα στελέχη του κόμματος που διατηρούσε άριστη συνεργασια με την Αλεξάνδρα Ατταλίδου και αμφότερες είχαν βρεθεί στο στόχαστρο άλλων στελεχών για την απόφαση τους να αναλάβουν ενεργό ρόλο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των Προεδρικών, υπέρ του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Από την άλλη ο Κυριάκος Τσιμίλλης, εμφανίζεται ως ένα στέλεχος που έχει ιδιαίτερα έντονες απόψεις στο Κυπριακό, ανάλογες με αυτές του Γιώργου Περδίκη και εκφράζει μια πιο μετριοπαθή στάση σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα, στα οποία είχαν πρωτοστατήσει Ξάνθου και Ατταλίδου.

Εάν οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν και η μάχη δοθεί μεταξύ των δύο συγκεκριμένων στελεχών, το στοίχημα πλέον για τους Οικολόγους, δεν θα είναι άλλο από το να διατηρήσουν την ενότητα στο κόμμα και να μην υπάρξουν άλλες, αλυσιδωτές εξελίξεις με αποχωρήσεις από το στρατόπεδο των χαμένων. Προς αυτή την κατεύθυνση στις αρχές του 2024 προγραμματίζεται και η διεξαγωγή πολιτικού-ιδεολογικού Συνεδρίου όπου θα τεθούν επί τάπητος οι θέσεις του κόμματος και στα ζητήματα που σήμερα φαίνεται να διχάζουν το κόμμα.

Σημειώνεται πως η θητεία των υπολοίπων μελών της ηγεσίας, αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής, ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2025, συνεπώς τα κομματικά όργανα, έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεση τους για να διορθώσουν τα κακώς έχοντα στο οικοδόμημα των Οικολόγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η επόμενη μέρα των Οικολόγων μετά την παραίτηση Θεοπέμπτου-Τα ονόματα στο κάδρο των υποψηφίων

Δειτε Επισης

Θετική εξέλιξη θεωρεί την άτυπη συνάντηση της Νέας Υόρκης ο Γεραπετρίτης
Ανταλλαγή απόψεων και συντονισμός ενόψει τριμερούς στο Εθνικό τη Δευτέρα
Συγκρατημένη αισιοδοξία για προοπτική επανέναρξης διαβουλεύσεων εξέφρασε ο ΥΠΕΣ
Πρόεδρος για τριμερή: Γνωρίζω τις κόκκινες μας γραμμές και ευελπιστώ ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα
Τα παράλληλα αφηγήματα του Κυπριακού, η προσέγγιση της Τουρκίας και οι σκοπιμότητες Τατάρ
«Σκάνδαλα που αφορούν δημόσιο χρήμα, πρέπει να τιμωρούνται, έτσι θα ανακτήσει ο πολίτης την εμπιστοσύνη»
Εξήραν το σημαντικό ρόλο της ΚΔ ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή οι Αμερικανοί Γερουσιαστές
Εκτιμήσεις για τρέχουσα συγκυρία και «τελευταίο μίλι» από ομιλητές συνεδρίου ΑΚΕΛ για Κυπριακό
Στόχος το καλό αποτέλεσμα στην τριμερή-Μηδενική η ανταπόκριση της τουρκικής πλευράς
Με αύξηση καμερών και ενίσχυση περιπολιών αντικαθιστούν το φράκτη-Δικαιωμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι