Νέο διάταγμα κράτησης για την σχεδιαζόμενη δολοφονία από τις Κεντρικές-Στο μικροσκόπιο τα εννέα κινητά

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, οδηγήθηκαν εκ νέου οι τρεις συλληφθέντες, δύο κατάδικοι, 45 και 38 ετών, και ένας υπόδικος, 28 ετών, σε σχέση με σχεδιαζόμενη δολοφονία από τις Κεντρικές Φυλακές, σε βάρος προσώπου, ο οποίος είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας σε υπόθεση ναρκωτικών που εκκρεμεί σε βάρος ενός εκ των υπόπτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα τρία πρόσωπα που τελούσαν υπό οκταήμερη προσωποκράτηση δυνάμει δικαστικού διατάγματος που εκδόθηκε στις 13/10/23, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο ανανέωσε την κράτηση τους για άλλες οκτώ ημέρες, με σκοπό την ολοκλήρωση των Αστυνομικών εξετάσεων.

Σε βάρος των υπόπτων, διερευνώνται τα ακόλουθα αδικήματα:

  1. Συνωμοσίας για φόνο
  2. Συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος]
  3. Παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία
  4. Απειλές
  5. Συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και επηρεασμός μαρτύρων
  6. Διέγερση για διάπραξη ποινικού αδικήματος, Άρθρο 370, ΚΕΦ 154.

Σημειώνεται, πως σε βάρος του 38χρονου κατάδικου, δεν διερευνάται το αδίκημα της συνωμοσίας για φόνο, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε σε κελιά των Κεντρικών Φυλακών κατά τη σύλληψη των υπόπτων, εντοπίστηκαν τα ακόλουθα τεκμήρια:

  • Ποσότητα ναρκωτικών 35 γραμμαρίων όμοια με crystal
  • Εννέα κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων το ένα περιείχε δύο κάρτες SIM και τα δύο ήταν κρυμμένα σε τρύπα τοίχου η οποία ήταν καλυμμένη με μεταλλικό κάλυμμα
  • Άλλες 22 κάρτες SIM από Κύπρο και Τουρκία
  • Μια ξύλινη αυτοσχέδια κατασκευή με φορτιστή κινητού τηλεφώνου
  • Διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα, τηλέφωνα και χρηματικά ποσά
  • Φορτιστές
  • Αξεσουάρ τηλεφώνων
  • Ένα γωνιακό κλειδί με μύτες κατσαβιδιών
  • Ένα μαχαίρι
  • USB
  • Mια ηλεκτρονική συσκευή άγνωστου τύπου
  • Mια ηλεκτρονική συσκευή WIFI που καταλήγει σε USB

Σύμφωνα με την μαρτυρία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, την 11η Οκτωβρίου 2023, ο 38χρονος κατάδικος, πριν από περίπου πέντε με έξι μήνες, όταν μεταφέρθηκε στην πτέρυγα που ο ίδιος βρισκόταν ο 29χρονος υπόδικος, του ζήτησε να τον βοηθήσει με κάποιο τρόπο, ώστε να αποτρέψουν να μαρτυρήσει πρόσωπο, το οποίο αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας για υπόθεση που εκκρεμεί εναντίον του.

Όταν ο 38χρονος κατάδικος τον ρώτησε με ποιο τρόπο ήθελε να τον βοηθήσει, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο 29χρονος του ζήτησε να απειλήσει μέσω τηλεφώνου συγκεκριμένα φιλικά πρόσωπα του μάρτυρα, ώστε να τον επηρεάσουν, προκειμένου να μην μαρτυρήσει εναντίον του στο Δικαστήριο.

Τότε, ο κατάδικος του ζήτησε να βρει τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων των συγκεκριμένων προσώπων, ώστε να μεσολαβήσει ο ίδιος για να τους μιλήσει, αφού όπως του είπε, τους γνωρίζει αρκετά καλά, ενώ στη συνέχεια, μέσω τηλεφώνου που του έδωσε ο 29χρονος, επικοινώνησε με ένα από τα πρόσωπα και του ζήτησε ως χάρη να μιλήσει με τον μάρτυρα, ώστε να κάνει πίσω.

Ωστόσο, το εν λόγω πρόσωπο του ανέφερε πως δεν ήθελε να εμπλακεί, με τον 29χρονο υπόδικο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 38χρονου, να του αναφέρει πως θα πρέπει να βρουν άλλο τρόπο, ώστε να εκφοβίσουν τον μάρτυρα για να μην καταθέσει ενώπιον Δικαστηρίου.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ο 29χρονος ανέφερε στον 38χρονο πως θα πρέπει να ενοχλήσουν τέσσερα φιλικά πρόσωπα του μάρτυρα, ζητώντας του, να τους πάρει τηλέφωνο και να τους απειλήσει ότι θα τους προκαλέσει ζημιές στις περιουσίες τους, ενώ του έδειξε τις φωτογραφίες του από το facebook και του έδωσε τους αριθμούς τηλεφώνων τους.

Στη συνέχεια, ο 38χρονος, ανέφερε στους ανακριτές πως με το κινητό τηλέφωνο του 29χρονου αλλά και στην παρουσία του, τηλεφώνησε στα τρία από τα τέσσερα πρόσωπα, λέγοντας τους πως, «όσοι πήγατε σήμερα στο δικαστήριο θα πειραχτείτε όλοι σας».

Όσο αφορά το τέταρτο φιλικό πρόσωπο του μάρτυρα, ο 38χρονος ισχυρίστηκε πως ο 29χρονος του ζήτησε να προκαλέσει κακόβουλη ζημιά στο σπίτι του, το οποίο του υπέδειξε σε χάρτη που βρίσκεται, δίνοντας του αμοιβή 3500 ευρώ.

Ο ισχυρισμός για δολοφονία έναντι 30,000 ευρώ

Δύο ημέρες αργότερα, ο 29χρονος μετέβηκε στο κελί του 38χρονου και του ζήτησε εξηγήσεις για την πράξη που συμφώνησαν, ενώ τον ρώτησε κατά πόσο μπορούσε να βρει πού έχουν τον μάρτυρα, με τον κατάδικο να ζητά χρόνο, ώστε να το ψάξει.

Την επόμενη μέρα, ο 29χρονος μετέβη εκ νέου στο κελί του, με τον 38χρονο να ισχυρίζεται πως του είπε ότι ήθελε να βρει άτομα για να δολοφονήσουν πρόσωπο του περιβάλλοντος του μάρτυρα, ενώ προς τον σκοπό αυτού, του ανέφερε πως θα του προσφέρει το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ, με τον κατάδικο να του ζητά χρόνο, ώστε να δει τι θα κάνει.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 38χρονου, ο 29χρονος αφού δεν έλαβε απάντηση από τον 38χρονο, προσέγγισε τον τρίτο ύποπτο, τον 45χρονο κατάδικο, από τον οποίο ζήτησε να αναλάβει αυτός τη δολοφονία του φιλικού προσώπου του μάρτυρα που θα κατέθετε στη δίκη του, ώστε να κάνει πίσω.

Συνεχίζονται οι εξετάσεις, διερευνώνται οι ισχυρισμοί

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται και δεν ολοκληρώθηκε η λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα, μεταξύ αυτών κρατούμενοι και δεσμοφύλακες των Κεντρικών Φυλακών, ενώ όπως μας αναφέρθηκε, διερευνώνται διάφοροι ισχυρισμοί, ώστε οι ανακριτές να μπορέσουν να διαλευκάνουν την υπόθεση και να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν ισχυρισμούς που τέθηκαν ενώπιον τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αναμένονται ορισμένα αποτελέσματα επί των τεκμηρίων που κατασχέθηκαν, με τα κινητά τηλέφωνα των κρατουμένων, να αποτελούν κλειδί στην υπόθεση και σε ισχυρισμούς που προβάλλονται από ύποπτους.

Επίσης, η Αστυνομία στο μικροσκόπιο τους έχει θέσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπόπτων, ώστε να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί ο ισχυρισμός περί πληρωμής 3500 ευρώ για κακόβουλη ενέργεια.

Δειτε Επισης

Ρίχνει την ευθύνη στην ΚΟΠ ο Πρόεδρος-«Τους προειδοποιήσαμε για όλα αυτά, αλλά συνεχίζουν να κρύβονται»
Προτάσεις για τη βία στα γήπεδα κατέθεσε η Ισότητα-«Γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα» οι τρεις Αστυνομικοί
Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΑΕΛ-Απόλλων ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος