Α. Μιχαηλίδου: Προτεραιότητα η επικράτηση δικαιοσύνης στον τόπο

Αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση η επικράτηση της δικαιοσύνης στον τόπο, όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τονίσει κατ’ επανάληψη μας, διαβεβαιώνοντας, παράλληλα, για την ετοιμότητά μας να προσέλθουμε με ειλικρινή διάθεση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τόνισε η η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου, μιλώντας στο «3ο Παγκύπριο Συναπάντημα Προσφύγων» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου στην Πλατεία Δάσους Άχνας.

Η κ. Μιχαηλίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι, σύντομα, η τουρκική πλευρά, αφήνοντας τις παράλογες αξιώσεις της, θα ανταποκριθεί θετικά στην πιθανότητα επανέναρξης των συνομιλιών και υπό το φως μίας καλά προετοιμασμένης προσπάθειας διαπραγμάτευσης θα συζητηθεί μια συνολική διευθέτηση, συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αρχές του διεθνούς δικαίου.

"Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να επιτύχουμε μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, που θα τερματίζει την κατοχή και θα απαλλάσσει την πατρίδα μας από τα κατοχικά στρατεύματα και τις αναχρονιστικές συνθήκες εγγυήσεως" συνέχισε. Πρόσθεσε ότι η λύση θα πρέπει να "εξελίσσει την πατρίδα μας σε ένα ανεξάρτητο κράτος, στο πλαίσιο του οποίου θα διασφαλίζονται τα συμφέροντα και το ειρηνικό μέλλον του κυπριακού ελληνισμού και θα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που θα επιτρέπουν στο σύνολο των νόμιμων κατοίκων της Κύπρου να συνδημιουργήσουν και να συμβιώσουν ειρηνικά, μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, προόδου και ευημερίας".

Αναφερόμενη στον χώρο συνάντησης, η Υπουργός Παιδείας είπε ότι η κοινότητα Δάσους Άχνας, αποτελεί σύμβολο αγώνα, επιμονής και εγκαρτέρησης.

Ακολούθως ανέφερε ότι το σύνολο των δράσεων που περιλαμβάνονταν στην εκδήλωση, και ιδιαίτερα το θεματικό πάρκο της προσφυγιάς που φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες, αποτυπώνουν τον πόνο, το δράμα και τις συνέπειες που συνεχίζει να βιώνει ο λαός μας, ως αποτέλεσμα των τραγικών γεγονότων του 1974.

Επισημαίνοντας ότι "όσο και αν αδυσώπητα ο χρόνος αντιπαλεύει τη μνήμη, όσο και αν καθημερινά επιχειρείται η παραχάραξη της ιστορίας μας, εμείς θυμόμαστε, με τη δίψα για επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες να ενδυναμώνεται, συμπλήρωσε ότι πρωτοβουλίες όπως το Παγκύπριο Συναπάντημα Προσφύγων, το οποίο έχει πλέον καταστεί θεσμός, διατηρούν άσβεστο τον πόθο της επιστροφής.

Δειτε Επισης

Στο επίκεντρο η αγροτική οικογένεια της Κύπρου-«Στόχος η νέα δυναμική για πρόοδο και ευημερία»
Αίθριος ο καιρός-Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Σε 24ωρη κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Larnaca Public Transport»
Ρίφθηκαν στα σκουπίδια 294 κιλά φαγητού ανά πολίτη το 2022-Τραγική πρωτιά στην Ε.Ε. για την Κύπρο
Απαντά στις επικρίσεις και ξεκαθαρίζει για τις ενέργειες του ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023 μέσω σχεδίων κρατικών ενισχύσεων
Τοποθετείται για το Λύκειο Βεργίνας το ΥΠΑΝ-«Από την προηγούμενη σχολική χρονιά οι φωτογραφίες»
Με σκεπτικισμό βλέπει την εναλλακτική φοίτηση η Επίτροπος του Παιδιού
Έναρξη Μαθημάτων Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λεμεσού