Αλαλούμ με την απάντηση Μπάιντεν για τη χερσαία επίθεση στη Γάζα-Έσπευσαν για διόρθωση

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δεν άκουσε καλά την ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν το Ισραήλ θα έπρεπε να καθυστερήσει την πιθανολογούμενη εισβολή στρατευμάτων του στη Γάζα μέχρι να απελευθερωθούν περισσότεροι όμηροι, απαντώντας «ναι», έσπευσε να διευκρινίσει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μιας και η απάντηση ερμηνεύτηκε ως παρότρυνση προς την ισραηλινή κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

«Ο πρόεδρος ήταν μακριά. Δεν άκουσε όλη την ερώτηση. Η ερώτηση ακούστηκε σαν “Θα θέλατε να δείτε περισσότερους ομήρους να απελευθερώνονται;”. Δεν σχολίασε κάτι άλλο», διευκρίνισε ο Μπεν Λαμπόλτ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο 80χρονος Μπάιντεν ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο Air Force One όταν δημοσιογράφος έκανε την ερώτηση, φωνάζοντας για να ακουστεί, λόγω του θορύβου από τους κινητήρες του προεδρικού αεροσκάφους. Ο Τζο Μπάιντεν κοντοστάθηκε και απάντησε «ναι», προτού επιβιβαστεί στο αεροσκάφος.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε πως ο πρόεδρος Μπάιντεν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τις δύο Αμερικανίδες – την Τζούντιθ και τη Νάταλι Ραάναν – που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς χθες Παρασκευή. Δηλώνοντας «πανευτυχής» για το αίσιο τέλος στη δοκιμασία τους, υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειές τους «μέχρι να επιστρέψουν στο σπίτι τους» και οι υπόλοιποι Αμερικανοί που κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Αποζημίωση σε ομοφυλόφιλο άνδρα μετά από «εξορκισμό» για «μεταστροφή» στην Αγγλικανική Εκκλησία
Επιστρέφει στην Πομπηία ρωμαϊκό ψηφιδωτό ερωτικού περιεχομένου που είχαν κλέψει οι ναζί
Ζήτησε από τον Ζελένσκι να μην βάλει στο στόχαστρο τη Μόσχα ο Τραμπ
Ποινή φυλάκισης με αναστολή επέβαλε η Σρι Λανκα σε τρανς τουρίστρια που περιφερόταν γυμνόστηθη
Μπλόκο στο 18ο πακέτο κυρώσεων κατά Ρωσίας στο ΣΕΥ μετά από βέτο της Σλοβακίας
Ευρηματικός δραπέτης στη Γαλλία-Κρύφτηκε σε τσάντα με τα άπλυτα άνδρα που αποφυλακίστηκε
Η Βρετανία δέχτηκε μυστικά χιλιάδες Αφγανούς έπειτα από μαζική διαρροή δεδομένων το 2022
Κυρώσεις ΕΕ σε πρόσωπα από Ρωσία και Ιράν για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Απτόητος από τις απειλές του Τραμπ, ο Πούτιν θα συνεχίσει τον πόλεμο
Υποσιτισμένο ένα στα δέκα παιδιά που εξετάζεται στη Γάζα