Απέλασαν τον Ρώσο που εντοπίστηκε και συνελήφθη σε στρατόπεδο στον Τρόοδος

Ως πλήρως εξιχνιασθείσα θεωρούν οι Αρχές και το Υπουργείο Άμυνας την υπόθεση εισόδου Ρώσου στο στρατόπεδο «Ευαγόρας Παπαχριστοφόρου», στην περιοχή του Τροόδους, που σημειώθηκε στις 7 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Ξετυλίγουν το κουβάρι για τον Ρώσο που βρέθηκε τραυματισμένος σε στρατόπεδο στο Τρόοδος

Οι Αρχές μέσα από τη διερεύνηση του όλου περιστατικού και τις μαρτυρίες που είχαν ενώπιον τους, διαπίστωσαν τον τρόπο που κατάφερε να εισέλθει στο στρατόπεδο, χωρίς να τον πάρει οποιοσδήποτε είδηση και χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Υπουργείο Άμυνας και Αστυνομία εντόπισαν γνωρίζουν επακριβώς πως ο 33χρονος μετέβη στο όχημα που εντοπίστηκε από μέλος του Στρατού, ωστόσο περαιτέρω πληροφορίες δεν μπορούν να δοθούν στη δημοσιότητα καθότι τίθεται θέμα Εθνικής Ασφάλειας.

Παρόλα αυτά, λαμβάνουν τα μέτρα τους, ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν θα συμβεί τέτοιο περιστατικό στο μέλλον και θα προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες που χρειάζεται για να διαφυλάξουν την ασφάλεια τόσο του υλικού, όσο και όσων υπηρετούν στο εν λόγω στρατόπεδο.

Ένα από τα συμπεράσματα που εξάχθηκε πάντως, είναι πως ο 33χρονος δεν έμεινε στο στρατόπεδο παρά για ελάχιστα λεπτά, μέχρι να γίνει αντιληπτός. Ως εκ τούτου, καταρρίφθηκε η θεωρία που έδειχνε πως είχε εισέλθει στο στρατόπεδο από το προηγούμενο βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Ρώσος βρέθηκε τραυματισμένος εντός στρατοπέδου της ΕΦ-Τον συνέλαβε και διερευνά η Αστυνομία

Απελάθηκε ο Ρώσος

Όσον αφορά τον ύποπτο, ο οποίος είχε νοσηλευτεί για κάποιο χρονικό διάστημα στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, μετά τη σύλληψή του τέθηκε υπό πενθήμερη κράτηση. Αφού ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις και μελετήθηκε ο φάκελος της υπόθεσης, αποφασίστηκε όπως απελαθεί, αντί να καταχωρηθεί υπόθεση εναντίον του.

Όπως εξήγησε αρμόδια πηγή, αυτή είναι μία από τις πρακτικές που μπορούν να ακολουθήσουν οι Αρχές, αναλόγως βέβαια και του είδους του αδικήματος που διέπραξε κάποιος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θεώρησαν ως καλύτερη λύση την απομάκρυνσή του από την Κύπρο και ως εκ τούτου επέστρεψε στη Ρωσία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο 33χρονος εντοπίστηκε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου από μόνιμο στέλεχος της στρατιωτικής μονάδας, να κάθεται εντός οχήματος, ιδιοκτησίας του στελέχους της Εθνικής Φρουράς, με εμφανείς εκδορές και κακώσεις στα πόδια, ενώ ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Ακολούθως, η Αστυνομία, εξασφάλισε εναντίον του ένταλμα σύλληψης για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή και τον οδήγησε ενώπιον Δικαστηρίου.

Δειτε Επισης

Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο
Νεαρός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο
Χειροπέδες σε 46χρονη για κλοπή των εισπράξεων από αρτοποιείο
Πυρκαγιές σε ισόγειο οικίας και διαμέρισμα στη Λάρνακα έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης