Δύο οι νεκροί της Καταιγίδας Μπαμπέτ στη Σκωτία-Νέα κόκκινη προειδοποίηση

Η αστυνομία της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι τα θύματα της σφοδρότατης Καταιγίδας Μπάμπετ που πλήττει από την Πέμπτη κυρίως την ανατολική Σκωτία ανέρχονται πλέον σε δύο.

Μετά από μία 57χρονη γυναίκα που παρασύρθηκε στο Άνγκους από ορμητικά νερά λόγω πλημμύρας από τη συνεχή έντονη βροχόπτωση με αποτέλεσμα να βρεθεί στον ποταμό Λι και να χάσει τη ζωή της, ένας 56χρονος οδηγός σκοτώθηκε ακαριαία όταν δέντρο που ξεριζώθηκε από τους ισχυρούς ανέμους καταπλάκωσε το βαν του.

Το Μετεωρολογικό Γραφείο εξέδωσε λίγο πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής και δεύτερη σπάνια κόκκινη προειδοποίηση, η οποία καλύπτει ξανά την ανατολική Σκωτία και ισχύει μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Η προειδοποίηση σημαίνει πως υπάρχει κίνδυνος για περαιτέρω απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Οι κάτοικοι καλούνται να μένουν στα σπίτια τους.

Οι μετεωρολόγοι μιλούν για την πιο έντονη βροχόπτωση σε μία ημέρα που έχει βιώσει ποτέ η Σκωτία. Σε ορισμένες περιοχές αναμένονται συνολικά μέχρι και 250 χιλιοστά νερού, ενώ οι άνεμοι πνέουν ακόμα και με 110 χιλιόμετρα την ώρα.

Εκατοντάδες οικίες στην πόλη Μπρίχιν εκκενώθηκαν προληπτικά την Πέμπτη, ενώ σήμερα τα σωστικά συνεργεία εργάζονται για να απεγκλωβίσουν κατοίκους.

Τα σιδηροδρομικά και ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχουν ακυρωθεί, πτήσεις έχουν επηρεαστεί, σχεδόν 20.000 οικίες είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, πολλά είναι τα τροχαία ατυχήματα και οι ζημιές σε περιουσίες.

Έντονη είναι την Παρασκευή η βροχή και στη βόρεια Αγγλία και στην Ουαλία, με αρχές και κατοίκους να κάνουν λόγο για «βιβλικών διαστάσεων νεροποντές». Σε αυτές τις περιοχές είναι σε ισχύ πορτοκαλί και κίτρινες προειδοποιήσεις.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Τ. Μπας: Η Τουρκία συμβάλλει στην περιφερειακή ειρήνη
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σοκαριστικό βίντεο: Έφηβη εκτελεί τη μητέρα της και στέλνει άνετη SMS από την κουζίνα του σπιτιού της
Σημαντική χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Τουρκίας στη συνάντηση Gymnich ο Φιντάν
Δεν έχει κυλήσει ομαλά η λειτουργία του ιδίου πόρου που βασίζεται στα πλαστικά
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
«Ήμουν μπρούμυτα, ήταν βιαστής, σεξουαλικό τέρας»-Συγκλονίζουν οι καταγγελίες κατά Αλ Φαγιέτ
Κατηγορούμενος περιέγραψε τον βιασμό και πώς τον έδιωξε ο σύζυγος όταν η Ζιζέλ άρχισε να ξυπνά