Χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός από την Ελληνική Τράπεζα
15:49 - 02 Οκτωβρίου 2023
![EASY-ECONOMICS](/images/h_0qM8vPajzpjtHHj8fy6r7ik1s=/752607/width-750/2024/02/08/EASY-ECONOMICS.jpg)
Ο REPORTER και η Ελληνική Τράπεζα παρουσίασαν τη διαδικτυακή σειρά “Easy Economics ΙΙ”, επίκεντρο της οποίας ήταν ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός.
Στόχος της σειράς ήταν η κατανόηση και χρήση βασικών χρηματοοικονομικών εννοιών και πρακτικών, σημαντικό για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου εκπαίδευσης, καθώς οι χρηματοοικονομικές αποφάσεις επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή και την οικονομική μας ευημερία.
Μέσα από τα επεισόδια της σειράς, επαγγελματίες, που σχετίζονται με τον χώρο των χρηματοοικονομικών, μας εξήγησαν διάφορους σημαντικούς και απαραίτητους όρους που συναντάμε συχνά.
Σε μια περίοδο, που οι διεθνείς εξελίξεις είναι ραγδαίες, απρόβλεπτες και εύκολα μεταβαλλόμενες, η γνώση αυτή είναι απαραίτητη για τον καθένα από μας.
![Altamira22](https://reporter.com.cy/media/documents/Altamira22.png)